Aktuálně: DERBY Review

24.09.2009 15:02

Utkání se hrálo za ideálních fotbalových podmínek a to nejen co se týče počasí, ale i skutečnost, že se jednalo o derby a tak návštěva byla na poměry vysoká.

 

Do utkání lépe vstoupili domácí hráči, kteří již od prvních minut naznačovali, že mají velkou chuť do hry a několikrát vážně ohrozili Tvrdoňe v bráně. Výsledkem úvodního snažení jim byl gól a to již v 6. minutě, kdy po nedorozumění v obraně padl první gól zápasu – 1:0. Aktivitu domácích za několik okamžiků potvrdil Žídek, který centrem nastřelil tyč naší branky. Další důležitý okamžik se nesl v duchu dvojek. 22. minuta, náš hráč s číslem 2 Roman Nesvadba si nezaviněně vstřelil vlastní gól – 2:0. Po půl hodině hry to mohlo být již 3:0, a to když Tvrdoň dlouho váhal s rozehrávkou a nabídl „tisíciprocentní“ šanci ke skórování Topičovi, který však touto nabídkou pohrdl a přestřelil. Hrálo se agresivně ovšem v rámci pravidel, z nichž vybočovaly pouze excesy některých hráčů domácích, ke kterým byl rozhodčí Vybíral benevolentní a několikrát neposoudil nečisté zákroky na naše hráče jako prohřešek. Naši hráči se dostávali v prvním poločase jen horko-těžko před domácí bránu, avšak ke konci poločasu 2x nebezpečně zahrozili a to jmenovitě střelami Jardy Žejdlíka a Libora Uhříka, ovšem obě tyto střely zlikvidoval v pohodě chytající Rýc. A tak poločas skončil nepříznivým výsledkem pro naše barvy a to v poměru 2:0. O poločase v kabině proběhla výměna názorů a taktických pokynů a šlo se zpátky na hřiště.

 

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivněji než do poločasu prvního, ovšem opak byl pravdou. Vlažný vstup našeho mužstva potrestal po čtyřech odehraných minutách po rychlém rozehraní autu a následného centru „polovlastním“ gólem domácí Topič – 3:0. V tu chvíli to vypadalo na debakl. Ovšem z hloupých gólů jsme se otřepali, nesložili jsme zbraně a v 54. minutě vystřelil Radim Vagač z boku šestnáctky a za pomocí teče domácí obrany a tyče skončil míč v síti – 3:1. A to nebylo z naší strany vše, pár vteřin po rozehrání se dostal Libor Uhřík do další slibné šance ovšem nevyšlo mu zakončení. A tak udeřilo na druhé straně – první sólový nájezd ještě Tvrdoň zlikvidoval, ovšem na druhý byl krátký. Ze špatně zahrané standardní situace se k odraženému míči dostal Topič a svůj sólový nájezd přes půl hřiště proměnil prudkou střelou mezi nohy našeho brankáře – 4:1. Tento gól se zdál být definitivním hřebíkem do rakve.

Ovšem nebylo tomu tak. V 65. minutě po rychle zahrané standardní situaci a centru poslal balón hlavou do sítě Jarda Žejdlík. Po tomto gólu začala mít hra tempo a spád. Akce střídala akci, šance šanci, napětí a nervozita stoupala. V 69. minutě jsme byli blízko třetímu gólu ovšem střelu Libora Uhříka ze vzdálenosti 8 metrů zlikvidoval reflexivně brankář Rýc. Od této chvíle se domácí zformovali a spoléhali na rychlé breaky, ovšem vždy ztroskotávali na nepřesném nebo nedůrazném zakončení. Střídání nám mnoho oživení nepřineslo, šlo spíše o střídaní ze zdravotních důvodů. V 80. minutě byl opět velmi blízko gólu Libor Uhřík ovšem po centru z pravé strany hlavičkoval pouze do tyče domácí branky. O minutu později zkoušel štěstí Jarda Žejdlík, ovšem jeho nemastnou-neslanou střelu v pohodě chytil Rýc. Domácí párkrát zahrozili z breaků ovšem byl to evergreen předchozích okamžiků, opět pálili slepými. Naši poslední šanci zaznamenal v 87. minutě Josef Šindelek, který střelou z 30 metrů otestoval pozornost Rýce, který však míč vyrazil mimo tyče. Z následných dvou rohů se nevytěžilo nic, snad jen náš faul. A tak se blížil konec zápasu, ve kterém ještě stihl mizerně pískající rozhodčí udělit pár žlutých karet a poté naposledy pískl do píšťalky a výsledkem 4:2 ukončil nedělní „derby“ utkání.

 

=gio=