REPORT ze zápasu: SK Rymice : FK Komárno-Osíčko

24.05.2011 00:23

SK Rymice - FK Komárno-Osíčko 0:2 (0:1)

branky: 44. Žejdlík M., 64. Klas

"Nic moc, ale body jsou body"

    Ano, přesně těmito slovy by se dal popsat nedělní zápas, který mohli vidět fanoušci v Rymicích. Obě mužstva předváděla podprůměrnou "kopanou" a povedených akcí na jedné či druhé straně bylo opravdu poskromnu. Opět jsme se skvěle dokázali přizpůsobit hře soupeře, místo toho, abychom soupeře s přehledem přehráli - kvalitativně a v tomto případě také kvantitativně jsme měli oproti Rymicím výhodu. Ne vždy se povede, aby měl trenér Ivo Platek na lavičce 4 náhradníky, kteří jsou schopni naskočit do hry.

    Možným aspektem proč se diváci nedočkali krásnějšího představení může být i fakt, že se hrálo v úporném vedru a povrch nebyl přímo ideální. Tvrdý hliněný podklad připomínal spíše beton, vodu viděl trávník snad naposledy když ještě tál sníh a co se "sestřihu" pažitu týká, tak to radši bez komentáře. Vysoká a neurovnaná tráva taky na kvalitě hry nepřidala. Někteří hráči také podcenili terén a zvolili špatnou obuv, své by o tom mohl vyprávět náš středopolař R. Perutka, který byl v úvodu utkání více viděn ležet na zemi než na nohách.


Ještě pozdravit diváky a jde se na věc

    První šanci zápasu měl ihned po rozehrávce Fabián, který ukořistil míč ležérně zahrávajícímu obránci a mohl vstřelit velice rychlý gól, ale brankář byl na místě. Kdo ví jakou cestou by se zápas vyvýjel, kdyby míč skončil v síti. Na druhé straně mohl nabrat jiný proud zápas také po standartní situaci domácích a teči balónu, který zaskočil všechny přítomné když skončil na břevně - to běžela 8 minuta.


Brankář Málek i očima tlačí tečovanou střelu mimo tyče

    Pod následující šancí Komárna byl podepsán R. Vagač, který se uvolňoval do té doby, dokud nenašel výhodnou střeleckou parketu - avšak střela letěla pouze do záchranné sítě za bránou. V 22. minutě vyrobil fatální chybu zkušený veterán J. Šindelek, který nepochopitelně nabídl míč soupeři, ten rychle obranu Komárna přečíslil a hráč se řítil sám na Málka. Ten mu snížil dobrým vyběhnutím úhel a míč naštěstí pro nás skončil jen vedle pravé tyče. Následující minuty byly ve znamení nepřesností. Nehrál se oku lahodící fotbal, nýbrž regulérní kopaná.


Střeleckých pokusů od Vagače bylo více, většina však končila takto

    Zábleskem lepších času byla snad jen šance Kundráta, který však s nabídnutou příležitostí nenaložil zcela dle svých představ a trefil pouze nohy brankáře. Útočníkům se dnes nedařilo pokrývat si míč ani se dostávat do větších příležitostí. A tak se na svůj útočný výlet vydal v 44. minutě M. Žejdlík, který se štěstím dopravil přes hlavu brankáře míč do sítě a poslal svůj tým do šaten za těsného vedení 0:1.

    Začátek druhého poločasu byl opět v režii Fabiána, který se pokusil překvapit brankáře střelou ze střední vzdálenosti. Jeho střele nechyběla rasance, nýbrž přesnější zacílení. Ve druhé půli jsme měli hned několik rohových kopů. Při jednom z nich špatně vyhodnotil situaci M. Žejdlík, který si nevšiml lépe postaveného hráče a míč mu doslova sebral z hlavy. V 64. minutě jsme se konečně dočkali uklidnění.


Kapitán shlíží ke slunci a žádá ho, aby na chvilku zalezlo

    Standartní situaci z levé strany zahrával R. Vagač, který napálil míč do ohně. V něm rozdmýchal plameny pohybem D. Klas a v krkolomné pozici prošťouchl míč za záda domácího brankáře a Komárno šlo do dvougólového vedení - 0:2. Domácí za druhou půli prakticky Málka neohrozili a ten si tak mohl v klidu připsat další vychytanou nulu na své konto. Šance na zvýšení skóre měli z naší strany Žejdlík J., který střílel po závaru jen do bránícího hráče, poté následoval střelecký pokus Kundráta a účet střel uzavřel deset minut před koncem Fabián. Zbytek zápasu hráči prakticky odchodili a jistě se všichni těšili na pozápasový vítězný pokřik a hlavně na studenou sprchu, která přišla v tomto tropickém počasí velmi vhod.


Přání kapitána se nakonec splnilo a slunce těsně před koncem zápasu na chvíli zašlo

    Zápas to byl rozporuplný. Pokud chtějí hráči udržet 3. místo ba dokonce pomýšlet na místo druhé, tak musí jejich výkon vypadat jinak. Pozitivem však zůstává fakt, že jsme po třetí za sebou neinkasovali, ale v dnešním zápase jen díky neschopnosti soupeře cokoliv vymyslet. Ale i tak - tři body, jsou tři body.

 

Sestava FK Komárno-Osíčko: Málek - Nesvadba, Žejdlík M., Šindelek, Orel - Kundrát, Vagač, Perutka, Žejdlík J. - Fabián, Klas

Střídačka: Orava, Nevtípil, Ondroušek, Matušů W.

nejlepší hráči zápasu dle redakce: Nesvadba R., Žejdlík M.

rozhodčí: Koláček (5,5)

diváci: 60

=gio=