Minireport ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : SK Rajnochovice

19.05.2015 00:36


branky: Holub, Žejdlík J., Majkus, Klas - Kubík

 

Derby, pro některé lidi jen pojem. Pro naše barvy docela prestižní zápas. I pro mne, který zrovna tvoří tyto řádky. Není to tak dávno, kdy nás kluci z Rajnochovic přehrávali rozdílem třídy. Ale.....

Jsme to my, kdo z posledních 5 zápasů neodešel s prázdnou, jsme to my, co jsme z bitevního pole odešli vždy jako vítězové, jsme to my, kteří vládneme "Javornku", jsme to my, které musíte, "už" konečně zkusit porazit :-)

    V den semifinálového zápasu, kdy celá Česká republika žila více hokejem, než čímkoliv jiným, jsme nastoupili proti našemu nejbližšímu možnému soupeři - mužstvu z Rajnochovic. Trenér Josef Šindelek postrádal - Koukala, Ondrouška, Václavka a Šenkyříka. Zbytek mužstva byl plně připraven a odhodlán ukousnou šestý dílek z mozaiky porážek lokálního rivala.

    Brankový účet zápasu načal takřka z poloviny hřiště v Komárně hostující M. Holub, který nachytal brankáře T. Idesa a poslal Komárno do vedení - 1:0. Druhou branku do sítě hostujících Rajnochovic chtěl přidal Hošťálek, kterému nevyšel lob přes brankáře, ale co nedokázal Hošťálek, tak dokončil J. Žejdlík, který nekompromisní střelou zvýšil na 2:0 pro domácí, Ke třetí brance přišel T. Majkus jako slepý k houslím. Tréninky v novém domově mezi "legendami" komárenského fotbalu se naučil využít i svého "patidla" a milimetrovým kulečníkovým šťouchem o soupeře poslal míč do branky potřetí - 3:0. Prvopoločasovou destrukci hostujících Rajnochovic dokončil bombér D. Klas a upravil tak na 4:0 a poslal obě mužstva na poločasové občerstvení.

    Ve druhém poločase se z domácích vytratila lehkost, odhodlání a tah na branku. Komárno působilo až příliš laxně, než aby dokázalo soupeři přidat na cestu nějaký ten gól navrch. Opak se stal pravdou. D. Kubík převzal přesnou přihrávku mezi obránce a snížil na 4:1. To však bylo i přes drobné náznaky z hostující strany vše. Komárno hrálo druhou půli velmi špatně, místy až profesorsky, za což mělo být i vícekrát potrestáno - soupeř to nevzdory velkému úsilí nezvládl. Domácí Komárno-Osíčko svůj náskok uhájilo a po zásluze se mohlo radovat z dalšího velmi cenného, leč zaslouženého vítězství.

střídačka: Palát, Pávek, Targoš, Pospíšil, Matušů

diváci: 150

rozhodčí: Sanislo