REPORT ze zápas: TJ Prusinovice, o.s. : FK Komárno-Osíčko

26.07.2017 12:01


branky: 50. Sovadina, 63. Nevřela - 6. Majkus

    Jako dobrá příprava na novou nadcházející sezónu měl sloužit našim hráčům pohárový zápas v rámci OFS Kroměříže. Los poháru nám za soupeře určil známého soupeře - TJ Prusinovice. V předminulé sezóně jsme se právě s Prusinovicemi rvali o postup do okresního přeboru, který jsme nakonec vybojovali my. Ovšem rok uběhl jako voda a jistě jsme byli o nějaké ty zápasy v okresním přeboru ostřílenější a hodlám si tvrdit, že jsme v tomto zápase byli papírovými favority.

    Papírové předpoklady však vzaly za své již o několik dní před samotným konáním zápasu. Bylo jisté, že se v Prusinovicích nepředstavíme v "plné" sestavě a, že nám budou chybět někteří hráči. Trenér Marian Palát postrádal novou akvizici Komárna Lukáše Machače, chybělo i bratrské duo Žejdlíků, dále chyběl ještě Zátopek, Lukáš, Ondroušek, Matušů, a další nový příchozí Jedlička. Na lavičce náhradníku tak byl pouze Šenkyřík a trenér Palát. Zápas měl ve své moci rozhodčí Caletka. Za parného počasí vyběhla obě mužstva na hrací plochu a zápas prvního kola poháru OFS Kroměříž mohl začít.

    Úvod zápasu nebyl z naší strany vůbec špatný, měli jsme kontrolu míče a zanedlouho jsme se dostali do vedení. U autové čáry nevypustil souboj Majkus, který si elegantně obhodil nejprve jednoho, poté druhého hráče a zamířil si to přímo na branku domácích, kde přízemní střelou poslal Komárno do vedení - 0:1. Domácí se do útoku dostávali jen sporadicky, spoléhali na rychlé breaky. To samé by se dalo říci i o nás, jelikož mezihra se nám příliš nedařila a často jsme ztráceli zbytečně míče - hlavně ve středu pole, kde na nezvyklé pozici nastoupil Kulajta. Domácí se do velké příležitosti dostali zhruba po 25 minutách hry, ovšem dobře postavený Šindelek míč vyrazil na rohový kop.

    Druhou branku jsme mohli přidat po rychlém přechodu do útoku, ovšem Kunz z dobré pozice nezužitkoval přihrávku za obranu a zbytečně volil silové zakončení. Domácí se do útočení pouštěli v prvním dějství opravdu sporadicky a navíc naráželi na dobře připravenou obranu, kde vedle sebe poprvé nastopili Tvarůžka a novic v sestavě Komárna Jiří Šindelek ml. Byl to více boj než krásná fotbalová podívaná, obrany měly navrch nad útoky a tak se jen párkrát zaprášilo v obou pokutových územích. Jednou mohl Kunz vzniklou situaci řešit znovu z větším klidem, ale jeho pokus přes hlavu kýženou druhou branku nepřinesl, stejný hráč potom vyprášil rukavice domácího brankáře po rohovém kopu a hlavičce do vrchní části branky. Poločas tak skončil hubeným vedením Komárna 1:0.

    Do druhého dějství jsme vstoupili s ustrašeným dojmem a domácí začali být stále více a více nebezpeční. Zbytečný faul v blízkosti pokutového území potrestali vyrovnávající brankou. Po skrumáži před brankou dotlačil míč za čáru Sovadina - 1:1. Brzké inkasovaní nám přineslo značné komplikace směrem dopředu, hlavně co se kombinace týče. Nedařilo se nám takřka nic, naše přihrávky nacházely pouze soupeře. To domácí se stále více a více tlačili do útoku a byli za to odměněni druhou brankou v síti Šindelka, když se trefil Nevřela - 2:1. 

    Herní křeč z naší strany byla poté více než viditelná, přestože jsme měli častěji míč na svých kopačkách, tak se nám prostě nedařilo dostat do pořádné šance. Výjimkou byl znovu pokus přes hlavu v podání Kunze, který musel likvidovat domácí brankář. Když už nějaká další šance přišla, tak nám buď chyběly centimetry a nebo nás neposlouchal terén. Přes závěrečný pokus o tlak, který měl spíše platonickou podobu jsme nedokázali z naší územní převahy nic vytěžit a domácí Prusinovice se tak mohli zcela po zásluze radovat z vydřeného vítězství 2:1 a postupu do 2. kola poháru OFS Kroměříž.


Tomáš Majkus


střídačka: Šenkyřík, Palát

rozhodčí: Caletka

diváci: 106