Report ze zápasu: FK Bystřice pod Hostýnem "B" : FK Komárno-Osíčko

24.08.2015 11:21

branky: Zámorský, Ponížil, Kocman - Hošťálek, Žejdlík M., Václavek, r.p. Nesvadba

Dlouho očekávaný start nové sezóny, na který se netrpělivě všichni hráči a fanoušci těšili, byl zde. Úvodní utkání nového ročníku fotbalové soutěže měli naši hráči odehrát na půdě rezervního týmu účastníka krajského přeboru týmu Bystřice pod Hostýnem. V minulém ročníku naši hráči s tímto soupeřem jednou prohráli (doma 0:2) a jednou zvítězili na pokutové kopy (venku 2:1). Před sezónou prošel náš tým několika změnami - z týmu odešla pětice hráčů (Laibner, Šenkyřík, Pospíšil, Palát a Koukal), na druhou stranu prodloužili hostování v týmu Majkus, Václavek, Holub a nově Kulajta. Z hostování ve Všechovicích se vrátil Tvarůžka.

Staronový trenér Josef Šindelek měl před zápasem o něco menší problémy se sestavou než domácí městský tým, který se slézal na zápas jako opilí štamgasti do hospody. Trenér Šindelek postrádal pro startovní zápas Klase, Ondrouška, Kulajtu a zraněného Žejdíka s Nevtípilem. Obnovenou premiéru si v našem růžovém dresu odbyl R. Tvrdoň, který v útoku doplňoval zkušeného "domácího" Hošťálka a také z hostování vracející se Tvarůžka, který nastoupil na levém beku.

    Úvodní minuty nové sezóny patřili našim fotbalistům, kteří se od začátku snažili o brzké vstřelení branky. Několikrát svého soupeře nepříjemně přitlačili před pokutové území, ovšem počáteční tlak domácí ustáli bez úhony. Jakmile domácí přežili úvodní tlak Komárna, tak vyrobili velkou hrubici. Starou poučku, že přes pokutové území se nepřihrává nepotrestal Tvrdoň, který přišel k obrovské šanci jako slepý k houslím. Své velké příležitosti se však zalekl a poslal míč mimo tři tyče. Po něm měl velkou příležitost po rohovém kopu Tvarůžka, který však nastřelil pouze bránícího hráče. Ještě větší příležitost ke skórování spálil po typickém průniku Hošťálka Orel, který snad z malého vápna přestřelil branku domácích.

    Do vedení šli naši fotbalisté ze zdánlivě nenápadné akce. V 19. minutě stoper Holub na půlce nakopl míč do pokutového území bystřických, kde k překvapení všech míč propadl a proskotačil až na pravou stranu, kde se do míče opřel ostrostřelec Hošťálek a krásnou střelou z voleje poslal Komárno do vedení - 0:1. Možnost zvýšit vedení měl na pravé kopačce Majkus, který se tvrdě opřel do střely ze střední vzdálenosti, avšak domácí strážce svatyně jeho pokus vyrazil nad břevno. Komárno mělo hru pod kontrolou, ale opět se nevyvarovalo chyby, kterou musel likvidovat Šindelek, když se míč rychle vrátil z útoku zpět do obrany. Domácí se do šancí dostávali jen velmi zřídka a sporadicky. Ve 40. minutě po rychlém výpadu po pravé straně musel odvracet na rohový kop Kunz. Rozehraný kop od rohové zástavy propadl mezi naší dvojicí bránících hráčů a na skrytou střelu Kušíka už nedokázal Šindelek bohužel zareagovat a z ničeho nic vyrovnal a určil tak poločasový výsledek 1:1.

    Do druhého poločasu si trenér Šindelek nachystal jednu změnu - namísto Tvrdoně nastoupil do tandemu k Hošťálkovi Orava. Naši hráči vstoupili do druhého dějství opět aktivně a již po necelých 10 minutách šli opět do vedení. Po nepodařené akci domácích se míč dostal na pravé křídlo k Oravovi, který prohodil posledního obránce a postrčil míč do volného prostoru, kde si z pozice stopera naběhl M. Žejdlík, který se se svým zakončením neukvapil a počkal si na pohyb brankáře a umístěnou střelou k levé tyči poslal Komárno znovu do jednobrankového vedení - 1:2.

    Namísto toho, aby Komárno přidalo třetí a uklidňující branku, tak nepochopitelně zalezlo na vlastní polovinu a tropilo jednu chybu za druhou. První náznak šance domácích se narodil po propadnutí Nesvadby na pravé straně obrany když se na Šindelka z pravé strany řítil domácí záložník, ovšem ten se naštěstí pro nás zachoval jako sobec a nastřelil pouze boční síť. Chvíli na to zahrozili domácí podruhé a tentokráte se už skóre měnilo. Průnik středem a přenesení na levou stranu do volného prostoru nevystihl žádný z obránců, natož pak brankář Šindelek, který zbytečně proti dlouhému míči vyběhl a Ponížil toho dokázal využít a vyběhnuvšího Šindelka obstřelil a vyrovnal na 2:2.

    Zdálo se, že se bude od 63. minuty začínat znovu od začátku. Ovšem ejhle, co se nestalo. Po vyrovnávací brance byli naši hráči jako opaření a začali tropit chyby a převaha byla rázem na kopačkách domácích, kteří našli skulinku mezi stopery, za které poslali dlouhý pas, který si našel domácí hráč na hranici pokutového území, kde mu chybělo jen překonat Šindelka, který padl protivníkovi pod nohy a fauloval jej. Za to nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop a žluté napomenutí pro našeho brankáře. K exekuci pokutového kopu se postavil Kocman a ačkoliv Šindelek vystihl směr, byl proti umístěnému pokusu krátký - 3:2.

    Domácí vytěžili v zápase z minima maximum, zato naši hráči se v zakončení trápili. O vyrovnání se pokoušel z přímého kopu Hošťálek, ale jeho pokus šel o pár decimetrů nad břevno, stejně si počínali i ostatní hráči Komárna, kteří nedokázali i z dobrých pozic zakončit mezi 3 tyče. Komárno se přeci jenom dočkalo kýženého vyrovnání. Na pravé straně zabojoval střídající Orava, po jehož černé práci dostal o dalšího spoluhráče míč do běhu Hošťálek, který ač bráněn za hranicí pravidel dokázal procpat míč před branku, kde si z druhé vlny naběhl Václavek a se štěstím dostal míč do branky a vyrovnal - 3:3.

    Po vyrovnávající brance Komárna hra oboustranně upadla, byla bez nápadu a krkolomná. Jakoby obě mužstva čekala na pokutové kopy, kterých se diváci nakonec i dočkali. Jako první proměnili pokutový kop domácí. Za Komárno odpověděl umístěnou střelou Kunz. Druhou penaltu dokázal domácí hráč rovněž přetavit v gól. S odpovědí nezaváhal Tvarůžka. Třetí pokus dokázal zlikvidovat Šindelek. Náš kapitán Nesvadba přízemní střelou k tyči poslal Komárno do vedení. Prodloužit sérii pokutových kopů se poté domácímu hráči nepodařilo a tak musel čekat jak s pokusem naloží Holub. Ten se s míčem, jak je jeho zvykem nemazlil a prudkou střelou prostřelil domácího brankáře a uzavřel pokutové kopy v poměru 2:4 pro Komárno. Komárno-Osíčko si tak připsalo na svůj účet dodatečný bod za vítězství na pokutové kopy 3:4.

RESUMÉ: "Na úvod sezóny můžeme být se 2 body spokojení. Škoda jen, že jsme si zápas, který jsme měli po většinu času pod kontrolou dokázali zbytečně našima hloupýma chybama zdramatizovat. V prvním poločase jsme měli proměnit šance a druhý poločas by byl jenom formalitou. Ovšem takový je fotbal - krutý. Domácí z jediné vážné akce v prvním dějství vstřelili branku a pak ve druhém poločase po hrubkách dokonce vedli. Naštěstí jsme dokázali uhrát alespoň remízu a v penaltové loterii jsme zachovali o něco chladnější hlavu, než soupeř. V příštím kole chce body z Bystřice potvrdit na domácí půdě, proti nepříjemnému soupeři z Prusinovic." Hawgh.


Martin Žejdlík

 

střídačka: Orava, Targoš, Pávek, Matušů V.

diváci: 50

rozhodčí: Sanislo M.

 =gio=