Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : FK Chropyně "B"

16.10.2017 14:04


branky: 5. Žejdlík J. - 11. Menšík

    V rámci 11. kola okresního přeboru jsme na domácí půdě přivítali dalšího nováčka okresního přeboru, rezervní tým účastníka krajského přeboru, tým FK Chropyně. Rezerva Chropyně v premiérovém ročníku okresního přeboru střídá dobré výsledky s těmi horšími. V minulém kole si Chropyně doma smlsla na oslabeném Loukovu a nastřílela jim za 42. minut 10 branek, poté rozhodčí zápas předčasně ukončil, pro malý počet hráčů v poli na straně Loukova. Výsledek dosažený na hřišti se započítal do tabulky a tak se Chopyně může pyšnit druhým nejlepším útokem v soutěži.

    Náš tým v minulém kole neuspěl na půdě Němčic, kde jsme nepředvedli špatný výkon, byli jsme lepším týmem na míči, ovšem domácí efektivnější v zakončení a rovněž se zápas nepovedl rozhodčímu, který domácí uklidnil nesmyslnou penaltou a poté nám ještě vyloučil Machače. Přesto jsme to nezabalili a v oslabení byli důstojným soupeřem a alespoň kosmeticky upravili skóre. Trenér Palát postrádal právě karetního hříšníka Machače, dále pak zraněného Václavka s Orlem a nemocného brankáře Šindelka. Sestavu poskládal dle svého nejlepšího uvážení a na střídání měl k dispozici 5 hráčů a ještě i on sám byl připraven naskočit do hry. Krásné nedělní odpoledne přímo vybízelo k vidění krásného fotbalového představení. Soudcování tohoto zápasu měl na starosti mladý rozhodčí Tomáš Zakopal.

    Diváci, kteří pravidelně nestíhají úvodní minuty našich domácích zápasů, tak musí poté vlastní nedochvilnosti litovat. Stejně jako v minulém domácím zápase s Lubnou, tak i tentokráte nebyla o šance nouze. V první vážné šanci se ocitl Tvarůžka, který se dobře vytáhl na pravém křídle a poslal míč před branku na nabíhajícího Lukáše, který však prováhal vhodnou příležitost ke skórování a míč skončil na rohovém kopu. Jeho exekuce se ujal Majkus, který centrem našel nabíhajícího kapitána J. Žejdlíka a ten poslal nechytatelnou hlavičkou Komárno do vedení - 1:0.

    Chropyně hrála od zadu, vycházela z pevné defenzívy. Stopeři si nekomplikovali život a při první příležitosti dávali míč do útoku. V 10. minutě chyboval jindy spolehlivý M. Žejdlík a hosté se dostali ke střele ze střední vzdálenosti, která mířila o pár centimetrů nad břevno. První varování pro naši obranu nestačilo. Hosté nadále hráli aktivně a po přihrávce za obranu se do šance řítil Menšík, který byl ve snad dvoumetrovém ofsajdu, ovšem praporek hostujícího pomezního zůstal k překvapení všem dole a hlavní rozhodčí mu tento počin rovněž spolkl i s navijákem a Menšík přehodil vybíhajícího Kunze a vyrovnal - 1:1.

    Hosté byli i nadále aktivní a ve 20. minutě mohli jít do vedení, ale hlavičkující hráč se zřejmě zalekl nabízené šance, když nebyl v pokutovém území nikým atakovaný. Na druhé straně vyslal přesnou přihrávku za obranu na rozběhnutého Žejdlíka ze středu pole Studený. Žejdlík stejně jako v minulém domácím zápase udělal brankáři hokejový blafák, ovšem střela ze sníženého úhlu rozvlnila jen boční síť. Na druhé straně si hosté pomohli faulem proti bránícímu Kopečnému, který byl ztažen. Díky tomu získal útočící hráč lepší postavení a pohroma mohla být na světě, jenže trefil pouze tyč. Rozhodčí byl k některým zákrokům až moc benevolentní.

    Po takřka odehrané půl hodině se dostal ke střele Tvarůžka, který vyslal na brankáře skákavou střelu, se kterou měl problémy, ovšem dobíhající Kulajta byl při dorážce nedůrazný. Po něm dostal míč mezi obránce Klas, jenže si míč špatně zpracoval a jednou nohou si míč při zpracování ukopl. Deset minut před přestávkou se na levé straně uvolnil Kulajta a vyslal na brankáře prudkou střelu, která bohužel letěla přesně do míst, kde zrovna operoval chropyňský brankář, který tento pokus vyrazil na rohový kop. Poté jsme měli několik slušných závarů před brankou, ovšem ani jedna situace kýženou vedoucí branku nepřinesla.

    Na druhé straně vyrobil hrubou chybu Kopečný, který špatnou malou domů vyzval ke skórování hosty, ovšem Kunz proti útočícímu hráči dobře vyběhnul a snížil mu střelecký úhel a vyrazil míč na roh. Těsně před přestávkou dostal do běhu míč na pravém křídle Žejdlík, šikovně si jej posunul a vyzval na souboj brankáře. Hostující brankář byl v souboji o chlup pomaleji a Žejdlík si jej šikovně obhodil, ovšem daleko neutekl, protože jej brankář setnul k zemi jako dobře urostlý strom - jasná červená karta. Ovšem jiného názoru byl rozhodčí Zakopal, který situaci vyhodnotil pouze na žlutou kartu (zmaření dobře rozvíjející se akce, poslední hráč v poli, nebo tak nějak to vždycky píšou sudí - sorry jako!).

    Z následné standartní situace jsme branku neohrozili a to byla poslední akce prvního poločasu, kdy se mohly sklidnit emoce jak na hřišti, tak v hledišit a střádat plány na dějství druhé.

    To začalo o něco vlažněji, než první. Na větší šanci jsme si museli počkat až do 56. minuty, kdy dlouhý aut Lukáše po odraze doputoval zpět na jeho kopačky a ten střelou z voleje donutil brankáře hostí k vyšší pozornosti. Chvíli na to zahrával Majkus rohový kop, který zatočil do branky, kde zaskočil za brankáře bránící hráč, který míč vyhlavičkoval do výšky, avšak naši hráči poté nesvedli důležitý souboj o míč a nechali hosty i napodruhé odhlavičkovat míč takřka z brankové čáry.

    V 62. minutě zahrával standartní situaci Majkus, který našel v pokutovém území hlavičkujícího Žejdlíka, jehož pokus brankář vyrazil před sebe, ale nikdo z našich hráčů neprojevil dostatečný důraz, aby míč dotlačil do branky. Nejblíže byl Kulajta, který se však nabízené šance zalekl. Pár minut poté se po levém kraji protáhl svým typickým způsobem Žejdlík, který zatáhl míč do pokutového území, kde předložil míč Kulajtovi, jehož střelu brankář vyrazil k Lukášovi, ten mířil na zadní tyč odkud se míč odrazil před prázdnou branku Žejdlíkovi, který však z dobré pozice trestuhodně poslal míč z vnější strany levé tyče.

    Poté se málem potvrdilo otřepané pravidlo "nedáš, dostaneš". Když hosté předvedli rychlou kombinační akci a na Kunze se řítil osamocený útočník, kterého v poslední chvíli zpacifikoval za cenu faulu Šindelek a kompenzace od rozhodčího byla na světě - Šindelek byl posledním hráčem a měl jít podle pravidel pod sprchy. Jenže hlavní rozhodčí si asi uvědomil, že v první půli chyboval a tak odměnil počin stopera jen hodně tmavou žlutou kartou.

   S blížícím se koncem zápasu, si naši hráči uvědomovali další možnou bodovou ztrátu a tak se snažili s výsledkem ještě něco udělat. O překvapení brankáře se snažil ze standartní situace Majkus, ovšem jeho slabý pokus mířil jen nad branku. Stejně tak si počínal i stoper M. Žejdlík, který chtěl vyniknout jeho levačce, míč však mezi tři tyče nedoputoval.

    O chvíli později se v dobré šanci ocitla dvojice Kulajta - Kopečný, ovšem zásluhou špatné vzájemné komunikace, kdy si ani jeden z nich nekřikl, skončila nemastná střela nad. Stejně si počínal o chvíli později Žejdlík, který se ocitl v těsné blízkosti branky, ovšem díky nedůrazu nechal vyniknout vracejícího se obránce, který míč odkopl do bezpečí.

    Do konce zápasu zbývalo pár minut, když se po centru z pravé strany mohl prosadit střídající Orava, ovšem do centrovaného míče by musel jít hlavou. V posledních vteřinách zápasu jsme ještě měli obrovskou šanci, kterou měl po přihrávce Studeného na své kopačce Žejdlík, ovšem jeho pokus brankář vyrazil a definitivně tak udržel chropyňským remízu 1:1.

    O vítězi zápasu tak musely rozhodnout znovu pokutového kopy, na které už si diváci v Komárně už tak nějak zvykli a nedokáží si bez penalt konec zápasu ani představit. V pokutových kopech jsme byli úspěšnější, kdy postupně proměnili Orava, Žejdlík M., Kopečný, Šindelek a Majkus. Naopak hosté jednou neuspěli a tak doplňkový bod zůstal znovu v Komárně.

RESUMÉ:"Další utkání, ve kterém jsme měli získat 3 body. V utkání jsme měli herně navrch a znovu jsme dělali hrdinu zápasu ze soupeřova brankáře. Naopak velké šance musíme proměňovat, protože se na jednu branku strašně nadřeme a pak nás to ve finále mrzí dvojnásobně. Do příštího zápasu musíme zlepšit hlavně efektivitu v zakončení, protože šancí si dokážeme vytvořit dost, ale to zakončení to hapruje od začátku sezóny. Penalty už jsou loterie, která nám zatím vychází :)"

Tomáš Majkus

střídačka: Nesvadba, Orava, Šenkyřík, Matušů, Palát, Václavek

diváci: 90

rozhodčí: Zakopal Tomáš