Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : FK Lubná 1959

02.10.2017 22:53


branky: 1. Žejdlík J., 16. Žejdlík M. - 26. Dubina, 66. Rybenský

    Po týdenní nevynucené pauze způsobené nepřízní počasí se znovu naši hráči představili na domácí půdě, kde před 14 dny uštědřili v derby zápase Mrlínku "rukavici". Hosté z Lubné jsou v letošní sezóně trošku za očekáváním. V týdnu dokázali hráči Lubné prohospodařit 3 brankové vedení a prohráli v Chropyni na pokutové kopy a v tabulce se zatím trápí na 10. místě.

    Trenér Marian Palát postrádal v tomto zápase Tvarůžku, Kulajtu, Šindelka a zraněného Václavka. Dlouhodobě neakvitními hráči jsou pak Koukal, Ondroušek, Jedlička a Zátopek. V obraně se poprvé na stoperské pozici objevil Kopečný, v útoku poté duo Žejdlík - Klas. Utkání dostalo na starost rozhodcovské trio Mucha - Vychodil - Pumprla. Za krásného babího léta tak mohlo nedělní utkání 9. kola okresního přeboru začít.

Utkání začali aktivně hosté, kteří se ihned po rozehrávce dostali na dostřel Šindelkovy branky, ovšem skvělým obranným zákrokem se prezentoval Kunz, který posunul míč na Klase, který se rozhlédl a krásnou přihrávkou za obranu vyzval k běhu Žejdlíka, který se řítil sám na brankáře a hokejovým blafákem se dostal do zakončení a brankou v 1. minutě zápasu poslal Komárno do vedení - 1:0. Takovou ledovou sprchu určitě hosté neočekávali, ale stále měli dost času se zápasem něco udělat.

    Ovšem naše aktivita nepolevovala, ba naopak. Byli jsme aktivnější ve středu hřiště i na křídlech, častěji jsme byli u míče a přicházely další šance. O změnu skóre se pokoušel ve 12. minutě Machač, avšak jeho střelu z přímého kopu dokázal hostující strážce svatyně vyrazit do bezpečí. Stejný hráč byl i u zrodu akce, po které jsme šli do dvoubrankového vedení. Jeho centr neudržel brankář, který se srazil s vlastním bránícím hráčem a druhý z bratrské dvojice Žejdlíků, Martin dotlačil míč za čáru - 2:0.

    Komárno bylo po strhujícím úvodu nadále při střelecké chuti, ovšem na druhé straně mohli i hosté změnit skóre zápasu, ale Šindelek byl proti přízemní střele na svém místě. Chyba hostující brankáře při rozehrávce a zachycení Machače mohla znamenat třetí branku. Machač však předložil míč před prázdnou branku nabíhajícímu Klasovi, který nepochopitelně ve 100% šanci selhal a i díky vracejícímu se obránci se mu míč zamotal pod nohy a z velké příležitosti na třetí branku nebylo nic.

    Dvě minuty na to rozjeli naši hráči pohlednou kombinační akci. Míč rozehrál Studený, přihrál na Lukáše, který zatáhl míč a nabídl míč Klasovi, který vyšperkoval situaci ještě na Žejdlíka, který z vnitřního prostoru pokutového území pálil jen nad břevno. O minutu později byla k vidění obdobná šance jen na druhé straně. Kunz přihrál Machačovi, ten dal do běhu Žejdlíkovi, který nacentroval před branku, kde se nacházel Lukáš, který v dobré pozici nevolil optimální zakončení hlavou, ale pouze nějaký kung-fu zákrok, který se mu příliš nepovedl a míč mezi tři tyče nezamířil.

    Dvacet minut před odchodem do kabin dostal přesnou pobídku za obranu Klas, který se z pravého křídla řítil sám na brankáře, ovšem namísto chladnokrevného zakončení prováhal ideální pozici k zakončení a z dobré šance nebylo znovu nic. Skóre se neměnilo ani po dalším stříleném centru Machače, který hledal na zadní tyči některého ze svých spoluhráčů, ovšem marně. Po půl hodině hry byl v hlavní roli znovu Klas, který se ocitl nehlídaný v těsném prostoru branky, ovšem jeho hlavičce nechybělo nic jiného, než potřebná přesnost.

    Naši pálili jednu šanci za druhou a tak přišel náležitý trest. Kunz si zbytečně zkomplikoval rozehrávku, kterou zachytil Dubina, který napřáhl a z dobrých 30 metrů nachytal na švestkách našeho brankáře, který si na míč sáhl, ovšem trajektorie míče a fyzika byla proti a míč po jeho zásahu zapadl míč do branky. Krásná branka Lubná znamenala snížení na 2:1.

    Vrátit zpět Komárnu dvoubrankové vedení mohl o dvě minuty později, kdo jiný než Klas, kterého našel v brankovém prostoru Lukáš, který si naběhl do volného prostoru na dlouhou přihrávku od M. Žejdlíka. Ani z tohoho mráčku však nezapršelo a diváci jen marně vzpílali našemu útočníkovi. Do konce poločasu měli dobrou příležitost ještě hosté, kteří se na chvíli usadili na naší polovině, ale další změna skóre se už v prvním poločase nekonala a do kabin jsme mohli jít o něco radostněji my, s vedením 2:1.

    Druhá půle začala v menším tempu, ale pořád byl obraz hry podobný. Naši se snažili o útočení, hosté spoléhali na pevnou a tvrdou obranu a příliš si život nekomplikovali. Po deseti minutách se dokonce dostali k ojedinělému pokusu, ale mezi tři tyče se střela nevešla. V 58. minutě již po několikáte vzpílali hlavnímu rozhodčímu jak diváci, tak samotní hráči, jelikož benevolence v posuzování hry rukou byla od rozhodčího Muchy více než znatelná. O pár minut později vybojoval míč Klas, aby jeho akci zakončil Machač, který nastřelil pouze dobře postaveného obránce.

    Mírné polevení z naší strany přineslo zasloužený trest. Nejprve se zranil Orel, který však chtěl zápas dohrát a možná právě proto jsme inkasovali podruhé. Kolem postranní čáry se kolem něj obtočil jeden z lubenských hráčů, zatáhl míč do pokutového území, odkud přišla přihrávka na zadní tyč, kde zůstal nikým neobsazený Rybenský a přízemní střelou vyrovnal - 2:2.

    Po vyrovnání padla na naše hráče deka a nepůsobili již tak jistým dojmem, jako po čtvrhodině hry v poločase prvním. Neproměněné šance z prvního poločasu nás tak mohly mrzet, jelikož se nám do konce zápasu povedlo vytvořit jen pár závarů, avšak kýženou třetí branku se nám vstřelit nepodařilo. Do dobré šance se těsně před koncem zápasu dostával střídající Orava, kterého nešetrně surově sestřelil zákrokem na kolen blázen v bráně Lubné Marák, avšak k překvapení všech se faul nepískal, ač to byl zákrok hodně za hranou pravidel. 

    A mohli to být hosté, kteří mohli v samotném závěru vystřelit 3 body, ale dobře se vrátil M. Žejdlík a tak musel o vítězi zápasu rozhodnout penaltový rostřel, který se rozhodl až v 11 sérii a tak diváci měli o prodlouženou zábavu postaráno a doplňkový bod za vítězství na penalty tak zůstal v Komárně - 3:2p.p.

RESUMÉ:"Dobře rozehraný zápas jsme nakonec dotáhli jen do vítězství na penalty. Úvod jsme měli jako z říše snů, poté jsme přidali druhou branku a nikdo by asi netipoval, že budou k vidění pokutové kopy. Vedení 2:0 jsme neudrželi a po chybách v obraně jsme dostali branky, na které jsme nedokázali navázat. Především v prvním poločase jsme měli minimálně 4 branky vstřelit. V roli "paliče" šancí byl tentokráte D. Klas, který mohl minimálně 4 v prvním poločase vstřelit a byl by klid. Ovšem nedáš dostaneš nás zase pohltilo, a nakonec můžeme být rádi za 2 body, které jsme po dramatickém rozstřelu vybojovali. V závěru zápasu se znovu jako magor projevil hostující brankář Marák, který nešetrně sestřelil Oravu, který měl šrámy po jeho sprostém zákroku na obou nohách. Nechápu, že tři delegovaní rozhodčí nevidí počínání tohoto individua a ještě tvrdí, že to byl čistý zákrok. Hnus fialový. V příštím zápase zajíždíme do Němčic, kde bychom chtěli minimálně bod ztracený doma získat."

Martin Žejdlík

střídačka: Nesvadba, Šenkyřík, Orava, Palát, Matušů

diváci: 117

rozhodčí: Mucha, AR1 Vychodil, AR2 Pumprla