Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : SFK ELKO Holešov "B" 2017

06.11.2017 16:00

branky: 62. Lukáš, 72. Klas - 25. Šuba, 46. Leško, 57. Menšík

    V rámci dohrávky 8. kola okresního přeboru, kdy jsme měli dle původního rozpisu zápasů hrát v neděli 10:15 hodin na hřišti ve Všetulích, kde hrává své zápasy rezerva Holešova. Ovšem jelikož jsme měli naplánovanou podzimní ukončenou, tak jsme požádali o změnu pořadatelství a termín i čas hráčům a funkcionářům Holešova vyhovoval, tak se rozloučení se sezónou konalo v sobotu na našem hřišti od 15:00 hod.

    Holešov "B" v letošní sezóně patří k těm lepším týmům. Ten znovu vsází na kombinaci zkušeností s mládím a to se jim zatím vyplácí. Po dvanácti odehraných kolech okupovali hosté 3. místo tabulky s 27 body. Naši hráči se v posledních zápasech zvedli především výsledkově. V posledních dvou zápasech získali plný počet bodů a dokázali nastřílet 15 branek a v konečném součtování poskočili na 6. příčku.

    Trenérovi Palátovi před tímto dohrávaným zápasem chyběli Tvarůžka, Nesvadba, Orava a brankář Šindelek. Do hry tak byli na lavičce náhradníků připraveni pouze Klas, Šenkyřík a Václavek. Na hrotu útoku nastoupil pod prášky J. Žejdlík, kterého trápilo zranění a nebylo zcela jasné, jak dlouho v zápase vydrží a jak moc jej bude zranění limitovat. Vedení zápasu dostalo na starosti trio Závojský, Caletka a Skyba. Sobotnímu ukončovacímu odpoledni tak již nic nebránilo a derniéra fotbalového podzimu mohla začít.

   Oběmě mužstva začala utkání opatrně a na nějakou fotbalovou situaci si museli diváci počkat až do 10. minuty, kdy se do míče po přímém kopu opřel Machač, kterého však vychytal dobře postavený brankář. Hrálo se ze zabezpečených obran a nikdo nechtěl udělat chybu, která by mohla tým stát body a tomu odpovídala také hra. Ta byla často kouskovaná a na těžkém terénu neumožňovala větší kombinace.

    Přesto se hostujícímu týmu povedlo překonat koncentrovanou obranu Komárna. Hosté posunuli míč na pravé křídlo, kde rychlostně svému soupeři nestíhal Orel, ten mu zasekl míč a posunul míč do středu hřiště, kde si naběhl Šuba a přízemní střelou nedal Kunzovi v brance šanci a Holešov vedl 0:1.

    Nám se v tomto zápase vůbec nedařilo. Všechny naše akce byly krkolomné a pro soupeře, který dobře bránil, dobře čitelné. Do větších šancí nás dobře koncentrovaná a organizovaná obrana nepouštěla a tak to v 28. minutě zkusil po odraženém míči z voleje Lukáš, ale střela letěla těsně nad holešovskou svatyni.

    Stejný hráč byl blízko brance po povedené kombinaci a přihrávce Kulajty, ovšem v hodině dvanácte uklízel před Lukášem obránce. Do větší šance jsme se do konce poločasu bohužel nedostali, ačkoliv jsme několikrát měli možnost ohrozit branku po rohovém kopu, ale hráči neměli ten správný výběr místa. Na druhou stranu nutno podotknout, že ani naše obrana nepouštěla svého soupeře do vážnějších akcí, a proto byla škoda, že jsme inkasovali a poločas tak skončil hubeným vedením Holešova 0:1.

    O poločasové pauze proběhlo tradiční kopání na připravenou překážku a poté se již hráči trousili na hrací plochu, kde domácí doháněli jednobrankové vedení svého soupeře. Koncentrovanost domácích hráčů však zůstala ještě někde v kabině, když jsme na polovině zbytečně ztratili míč a míče se ujal Zakopal, který je v podobných situacích jako ryba ve vodě. Dostal se do pokutového území, kde se neukvapil, ale naopak ještě vyšperkoval pozici pro nabíhajícího Leška, pro kterého už nebyl problém dopravit míč za bezmocného Kunze - 0:2.

    Druhá branky byla pro naše hráče jako studená sprcha. Dlouho nemohli nic kloudného vymyslet a naopak to mohl být Holešov, který mohl po chybě stopera Žejdlíka trestat potřetí. Žejdlík chtěl míč fotbalově zpracovat, ovšem na kluzkém terénu mu míč přeskočil nohu a tam byl rozběhnutý Zakopal, který poté stejně jako při druhé brance přihrával pod sebe na nabíhajícího hráče, ovšem tentokráte Komárno před pohromou zachránil špičkou kopačky Kunz.

    S přibývajícím časem a touhou po vyrovnání jsme byli čím dál více nervóznější a nervozita se také podepsala pod třetí branku v naší síti. Ve středu hřiště chtěl rychle rozehrát Machač, ovšem jeho úmysl holešovští vystihli. Zároveň využili mezery v obraně a poslali míč na rychlého Menšíka, který dostal míč ideálně do běhu a ten bez milosti využil tuto nabízenou příležitost a lehounkým obloučkem přes vybíhajícího Kunze zvýšil vedení na 0:3.

    Po hodině hry se tak zdálo být o osudu zápasu rozhodnuto. A není divu, naši hráči si za 60 minut nedokázali vytvořit pořádnou šanci, zato hosté z Holešova téměř každou chybu potrestali. Přesto jsme se nevzdali a vrhli všechny síly do útoku - fanoušci si zasloužili, aby před zimní přestávkou viděli ještě nějaké to drama. A tak se taky stalo. V 62. minutě, když už jsme hráli v defenzivě na maximální riziko se nám podařilo vybojovat rohový kop. Majkusův rohový kop doputoval do ohně, kde míč vyrazil brankář Holešova na hranici pokutového území, kde číhal Lukáš, který míč z voleje procedil skrz houf těl a vykřesal pro Komárno naději - 1:3.

    Hráčům po vstřelené brance jakoby narostla křídla a svého soupeře zatlačili před pokutové území a svoji aktivitou nutili hosty k faulu a přibývalo standartních situací. Snížit na rozdíl jediné branky se nám podařilo v 72. minutě, když míč propadl za obranu k důraznému Klasovi, který konečně protrhl střeleckou mizérii a vlil do žil komárenských novou krev - 2:3. Což o to, času na vyrovnání bylo dost - téměř 20 minut. Rovněž se však otevírala zadní vrátka, kde mohli podnikat nebezpečné výlety holešovští.

    Přesto se nám dosáhnout na kýžené vyrovnání nepodařilo. Místy jsme měli drtivý tlak, ale hosté nakonec odolali. Nic na tom nezměnila ani závěrečná dvouminutovka, kde byli v pokutovém území nastěhováni všichni, včetně brankáře Kunze. Diváci se však nenudili a v závěru odměnili hráče za celou sezónu potleskem. V posledním vystoupení jsme tak podlehli holešovské rezervě po nervy drásajícím závěru 2:3.

RESUMÉ:"Podzimní rozlučka nám trošku zhořkla. Nutno však dodat, že mužstvo Holešova mělo svoji kvalitu a ukázalo, že není nadarmo na třetím místě tabulky. V prvním poločase nás dobře hrající Holešov takřka k ničemu nepustil a naopak to byli hosté, kteří vstřelili úvodní branku. Vstup do druhého poločasu nám vůbec nevyšel a zbytečně jsme si nechali hosty odskočit na dvě branky. Třetí branka byla úplně zbytečná a definitivně asi pohřbila naše naděje na úspěch. Přesto jsme se ještě dokázali odrazit ode dna a závěr zápasu jsme řádně zdramatizovali, ač na vyrovnání jsme nakonec nedosáhli. Nyní je čas na střádání plánů na jarní část sezóny a rovněž na odpočinek a doléčení všech zranění. Taktéž naši fanoušci si dají na chvilku voraz a nyní můžou podzimní část rozebrat v teple u piva. Odpočinout od fotbalu si tak konečně můžu teď i já. Na pár měsíců můžu k zimnímu spánku odložit fotoaparát, blok i tužku. Na jaře v plné síle a s radostí v srdci na shledanou!"


Michal Lukáš

střídačka: Šenkyřík, Klas, Václavek, Palát

diváci: 93

rozhodčí: Závojský, Caletka, Skyba