Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ FK Loukov

24.10.2016 20:02

branky: 54. Žejdlík J., 60. Kulajta, 72. Kunz - 69. vlastní Nesvadba

      V rámci 12. kola okresního přeboru jsme se po dlouhé odmlce, způsobené třemi zápasy na půdě soupeřů, mohli představit na domácí půdě. Je to již nějaký ten pátek, kdy jsme se naposledy utkali v derby utkání s Loukovem. Naposledy se oba týmy potkaly v rámci III. třídy v soutěžním ročníku 2011/2012, kdy náš soupeř soutěž opanoval a postoupil do okresního přeboru. Nám se podařilo postoupit o 4 roky později a tak si znovu můžeme vychutnávat derby zápasy proti tradičnímu rivalovi. 

         Mužstvo Loukova udrželo okresní přebor jen díky menšímu počtu padajících týmů a před sezónou to vypadalo, že tým bude hrát od začátku znovu o záchranu. Ovšem mužstvo Loukova má v letošní sezóně dobrou fazónu a před tímto zápasem okupovali hosté 4. příčku. Náš tým v dosavadním průběhu po sérii zápasů na hřišti soupeře byl ve středu tabulky na místě devátém.

     Trenér Josef Šindelek měl k dispozici 13 hráčů, ze kterých měl poskládat konkurenceschopnou jedenáctku, která by se po více než měsíční odmlce měla pokusit o domácí body. Komárenský lodivod postrádal Koukala, Šenkyříka, Ondrouška, Matušů a Lukáše. Přesto dokázal z hráčů přítomných poskládat silný tým, který se měl na soupeře vrhnout a ukázat, kdo že to v dnešním zápase je na domácí půdě. Hlavním rozhodčím byl pro tento zápas delegován p. Mucha, který před zraky více než 200 diváků přivedl obě mužstva na hrací plochu, kde mohlo začít další lokální derby.

    Úvodní minuty derby utkání se nesly ve znamení poctivých obran s minimem šancí na obou stranách. Přesto o něco více aktivnější byli hostující hráči, kteří byli více na míči a měli mírnou územní převahu, ovšem branku Šindelka ohrožovali jenom sporadicky. Střely byly často nepřesné a nebo jim chyběla potřebná rasance. První patnáctiminutovka tak byla více bojem o každý metr hřiště, než pohledný fotbal. Nám to však vyhovovalo a úvodní tlak Loukova jsme přečkali bez úhony. My jsme se poprvé osmělili ve 14. minutě, když se ze standartní situace pokusil překonat loukovského brankáře Klas, ovšem jeho střele chybělo pár decimetrů.

    Blíže k úvodní brance utkání byl po 20 minutách hry Žejdlík, kterého krásně našel centrem Kulajta, ovšem obávaný hlavičkář Žejdlík tentokráte ve své silné disciplíně z blízka neuspěl. Aktivita našich barev byla znát, Loukov se pomalu vytrácel ze hřiště a otěže zápasu jsme převzali pevně do svých rukou. O ohrožení hostující branky se pokoušel po odraženém míči po rohovém kopu z dálky Orel, ovšem jeho střela jen těsně minula levou šibenici.

    Ke konci úvodního dějství se poté hra přelévala ze strany na stranu. Více aktivní byli domácí hráči, ovšem naráželi na připravenou obranu, které mnohdy daleko za hranicí únosnosti naše nájezdy likvidovala. Poločasové skóre lokálního derby tak bylo smírné a bezbrankové 0:0.

    Vstup do druhého poločasu vyšel lépe našim hráčům. Až nezvykle hýřili aktivitou a po zásluze se dostali do vedení. Po rohovém kopu si našel volný prostor Žejdlík, který svou hlavičkou poslal míč obloukem na zadní tyč, kde také míč zaplaval do sítě a poté už se mohl se svými spoluhráči radovat z vedoucího gólu - 1:0.

    Hostů se tato situace velmi dotkla, jelikož reklamovali, že míč, který jejich brankář chytl již za brankovou čarou a díky tomu se kopal roh, tak ještě dle jejich názoru byl ve hře - absolutní nesmysl. Tato situace vnesla na kopačky Loukova ještě více nervozity, než měli doposud a to byla voda na mlýn našich barev. V akci byl znovu agilní Žejdlík, který utekl svým pronásledovatelům a předložil míč na hlavu Kulajtovi, kteřý však míč podskočil. To však nemuselo naši útočnou dvojici příliš dlouho mrzet, jelikož již za pár okamžiků předvedli nádhernou fotbalovou akci.

    Na počátku akce byl Kulajta, který vybojoval míč potáhl jej a předal jej rozběhnutému Žejdlíkovi, který míč zatáhl do velkého vápna kde se neukvapil, položil si protihráče a předložil míč před branku kde byl ve skluzu zakončující Kulajta a po krásné fotbalové akci jsme rázem vedli o 2 branky - 2:0. O osudu zápasu se zdálo být rozhodnuto, sic vedení o 2 branky nic neznamená, avšak odevzdanost soupeře tomu naznačovala.

    Snížit na rozdíl jedné branky se hostům povedlo až v době, kdy byl za postranní čarou ošetřován Tvarůžka a měli tedy výhodu jednoho hráče v poli. Co jednoho? Hned dvou, jelikož po centru z pravé strany si míč do vlastní sítě musel srazit komárenský Nesvadba a dal hostům malou naději - 2:1.

    Hosté se však z kontaktního gólu neradovali dlouho. Další pěknou kombinační akci rozjel Kubík, který přihrál Žejdlíkovi, který poslal centr na zadní tyč, kde čekal nějakého spoluhráče. Dobrý náběh předvedl Kunz, který hlavičkou na zadní tyč dlouho napínal všechny diváky až míč pomalu zapadl do branky a mohl se tak se svými spoluhráči a diváky radovat z třetí branky v síti Loukova - 3:1.

    Branka na 3:1 byla definitivním hřebíčkem do loukovské rakve. Jednu střelu sice hosté ještě na branku Šindelka přeci jenom vyslali, ovšem z velké dálky a větší problémy mu nenadělala. Hosté nám ještě na rozloučenou uštědřili pár ostrých zákroku, avšak dohrát v 11 se jim nakonec podařilo. Hráči se nenechali vyprovokovat a i nám se podařilo dohrát v plném počtu. K nelibosti hostujících fanoušků jsme poté poděkovali těm domácím a závěrečným pokřikem potvrdili naše vítězství nad naším tradičním rivalem.

RESUMÉ" "Po pěti letech se diváci dočkali derby s Loukovem. Hosté přijeli do Komárno pro jisté vítězství, ovšem asi zapomenuli, že derby zápasy nemají favorita a podcenit soupeře se nevyplácí. Hráči se rozjížděli pomalu, ovšem soupeře do nějakých větších šancí po celý zápas nepustili, zato dokázali rovněž pár brankových příležitostí zahodit. Hostující obránci se prezentovali tvrdou a nesmlouvavou hrou a mohli být rádi, že do poločasu nedohrávali o desíti. Ve druhém poločase se nám podařilo vstřelit důležitou úvodní branku. Poté jsme přidali druhou a na chvíli polevili. Ovšem definitivně zlomený odpor třetí brankou znamenal další domácí tříbodové vítězství. FKKO OLE!"

Jaroslav Žejdlík

střídačka: Orava, Václavek

diváci: 200

rozhodčí: Mucha