Report ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : TJ FO Chvalčov

26.07.2016 09:45


branky: 8. Klas, 10. a 50. Orava,  27. Kubík, 43. Kulajta, 67. Matušů - 22. Zmeškal, 62. Valoušek

   Po krátké měsíční přestávce, kdy mohli hráči poléčit zranění a trošku si od fotbalu odpočinout, se znovu rozjel kolotoč zápasů. Pro všechny hráče a fanoušky byla minulá sezóna zdaleka nejúspěšnější v celé dosavadní krátké historii klubu. Hráčům se totiž podařilo něco, o co se snažili dlouhá léta a to o primát vítěze soutěže. V desetičlené skupině A dokázali v těžkých zápasech udržet pozici lídra soutěže a po zásluze převzali, před zraky cca 100 fanoušků, od předsedy OFS Kroměříž p. Libora Kopčila pohár pro vítěze soutěže.

   A právě nejen díky vítězství v soutěži, ale i v rámci přípravy na další sezónu, kterou budou naši hráči absolvovat prvně v okresním přeboru, se tým FK Komárno-Osíčko přihlásil do poháru OFS Kroměříž, kde může ještě před začátkem sezóny poměřit síly právě s týmy, které okresní přebor hrají. Los nám za soupeře určil starého známého protivníka a to mužstvo TJ FO Chvalčova, se kterým jsme se utkali i v loňském roce v I. kole poháru, kdy jsme na domácí půdě ve slibně rozjetém zápase nakonec svému protivníkovi v divokém zápase podlehli 4:6. Právě zápasy proti Chvalčovu bývají pro diváky velice atraktivní a na branky velmi bohaté a tak se dalo i v dnešním zápase předpokládat, že diváci nějaké ty branky uvidí.

   Doba dovolených a různých jiných kratochvílí znamená rovněž možný nedostatek hráčů. Trenér Josef Šindelek postrádal Nesvadbu, Koukala, Lukáše, Kunze, Václavka a dlouhodobě Ondrouška a tak musel se sestavou trochu zaimprovizovat. Do útoku se k Žejdlíkovi postavil veterán Orava, na střídačku usedlo pouze duo Šenkyřík - Matušů. Jako hlavní rozhodčí byl stejně jako před rokem delegován p. Skyba.

   Vstup do utkání našim hráčům vyšel na výbornou. Už v 8. minutě se k exekuci přímého volného kopu postavil D. Klas a se střelou se příliš nerozpakoval. Vysoký míč poslal pod břevno, kde na něj postavou malý brankář k neradosti hostujícího týmu nedosáhl a Komárno vedlo 1:0. Netrvalo dlouho a domácí Komárno vedlo o dvě branky. Ideální pas za obranu dostal Žejdlík, který zatáhl míč do pokutového území a přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování nabíhajícího Oravu, který krásnou střelou z první nedal brankáři sebemenší šanci - 2:0. Rychlý vstup do zápasu dodal Komárnu potřebný klid. Ovšem i hosté několikrát nebezpečně zahrozili. Po čtvrthodině byl na svém místě Šindelek, když vychytal hlavičku hostujícího hráče. Na 3:0 mohl zvýšit po dalším dravém průniku Žejdlíka Kulajta, ale v dobré pozici mířil jen do tyče. Méně štěstí měl Šindelek ve 22. minutě, když jej křižnou střelou překvapil Zmeškal a hosté z Chvalčova se dostali zpět do zápasu - 2:1.

   Návrat do zápasu však neměl dlouhého trvání. Dvoubrankové vedení vrátila nová akvizice v komárenském dresu D. Kubík, který šajtlí ze střední vzdálenosti v 27. minutě upravil na 3:1. Do přestávky se dokázal ještě prosadit po odraženém míči levou nohou křižně střílející Kulajta a Komárno odcházelo do kabin z luxusním 3 brankovým náskokem a vedením 4:1.

  Nástup do druhého dějství vyšel znovu lépe Komárnu. V první příležitosti se ocitl Orava, ale nechal pouze vyniknout hostujícího brankáře, aby za pár okamžiků krásnou umístěnou střelou vstřelil svůj druhý gól v zápase - 5:1. Hosté spoléhali celý zápas na rychlé breaky za obranu, někdy po krajích, někdy středem. A právě pas mezi rozhozené stopery Žejdlíka s Holubem na dvakrát proměnil Valoušek, který div nepřišel při dorážce o hlavu - 5:2. Další dobrý pokus hostujícího týmu přišel ze standartní situace, avšak Šindelek střelu do břevna s klidem kontroloval. Na 6:2 pro Komárno zvyšoval z blízkosti Matušů, který využil ideální přihrávku před prázdnou klec od Kulajty - v tu dobu byl Matušů na hřišti necelé 2 minuty a hned se prosadil. Do konce zápasu vznikla ještě jedna větší mezírka mezi obránci. Šindelek v brance byl již překonán, ovšem dlouhou kličku chvalčovského útočníka dokázal na brankové čáře odklidit na roh vracející se Žejdlík.

   Do konce zápasu bylo k vidění pár pološancí na obou stranách, které však ke změně skóre nevedly a Komárno se tak může radovat z vysokého vítězství nad rivalem z Chvalčova 6:2 a historickým postupem do II. kola pohár OFS Kroměříž, ve kterém budou naši hráči hostit poslední červencový den dalšího nedalekého soupeře TJ Mrlínek. Utkání je na programu v neděli 31. července od 17:00 hod.

RESUMÉ: "I přes absenci několika hráčů dokázali všichni přítomní zabojovat a po zásluze svého soupeře vyprovodili výpraskem 6:2. Důležitá byla první desetiminutovka, kde se nám podařilo odskočit a soupeř poté musel více otevřít hru, což nám vyhovovalo a mohli jsme útočit do rozhozené obrany. Velkou zásluhu na vítězství má "žolík" Orava, který dokázal vstřelit dvě krásné branky a nebyl daleko ani od hattricku. Důležité rovněž je, že se nikdo z hráčů nezranil a v příštím týdnu budeme zajisté ještě silnější. Utkání s Mrlínkem bude pro diváky jistě stejně atraktivní, jako s Chvalčovem. Doufáme, že se diváci dostaví v hojném počtu a pořádně zafandí."

Jaroslav Žejdlík a Libor Orava


střídačka: Šenkyřík, Matušů

diváci: 100

rozhodčí: Skyba