Report ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : TJ FO Chvalčov

12.09.2016 14:33


branky: 45. Majkus, 55. Žejdlík J., 60. a 75. Klas, 90. Žejdlík M. - 17. Trňák

   Ve třetím domácím zápase okresního přeboru sezóny 2016/2017 jsme „na Rybníčku“ přivítali našeho starého známého soupeře z nedalekého Chvalčova. Tamní tělovýchovná jednota se před dnešním zápasem nacházela na 9. místě, kdy z dosavadních 5 utkání dokázala ukořistit, stejně jako naše mužstvo, 6 bodů. Naše družstvo bylo před vzájemným kláním jen o jednu příčku výše, než náš dnešní soupeř.

   Trenér Josef Šindelek před zápasem postrádal několik hráčů ze širšího kádru – Koukala, Šenkyříka, Holuba a Ondrouška. Na lavičku náhradníků zasedl po dlouhé době i veterán týmu Orava, spolu s Nesvadbou, Kunzem a Matušů. Jako hlavní rozhodčí byl delegován p. Závojský, spolu s mladou asistentkou Pospíšilíkovou. V parném nedělním odpoledni tak mohla bitva o velmi důležité body mezi tradičními rivaly začít.

   Na začátku zápasu jako by naši hráči byli ještě myšlenkami v kabinách. Hráči Chvalčova začali aktivní hrou a naši borci byli všude pozdě, vůbec se nedařila kombinace a hráči působili zaskočeným dojmem. To byla voda na mlýn pro hostující hráče, kteří svoji aktivitou nepouštěli naše hráče dále než za polovinu a úvodní branka visela ve vzduchu. Poprvé jsme se na dostřel branky dostali v desáté minutě, kdy po dlouhém autu Lukáše míč propadl ke Kubíkovi, který z nadějné pozice přestřelil. O dvě minuty později se v nebezpečné situaci ocitli hráči Chvalčova, kterým vyšel průnik po pravé straně, a jen díky dobrému bloku obrany se prozatím skóre zápasu neměnilo.

   Po čtvrthodině hry se k průniku nadechl Kulajta, který vystřelil ze střední vzdálenosti a jeho utěšený pokus musel na poslední chvíli brankář vytáhnout nad břevno. Skóre zápasu otevřeli po zásluze aktivnější hosté, kterým se povedla přímočará akce a kdy se střelou po zemi k tyči prosadil Trňák0:1. Pět minut po úvodní brance mohl vyrovnat Klas, který svojí střelou z přímého volného kopu pouze mířil do břevna. Tento odražený míč z blízkosti trestuhodně poslal nad branku dorážející Lukáš. O pár minut později mohlo být s našima ještě hůře. Centrovaný míč po standartní situaci protečoval do naší branky Zmeškal a hosté vedli 0:2, ovšem jen na chvilku, jelikož asistentka hlavního rozhodčího odmávala postavení mimo hru, které bylo více než sporné, avšak k naší radosti se skóre vrátilo pouze na jednobrankové.

   Hra se poté na chvíliu a domácí marně hledali recept na dobře fungující obrannou řadu hostí. Rovněž záložní řada hostů působila kompaktnějším dojmem a nepouštěla naše středopolaře do větších kombinací. V dobré pozici se ocitl po centrovaném míči na zadní tyč Orel, který stejně jako předtím Lukáš z blízkosti nedokázal dostat míč do branky. Vyrovnat mohl těsně před odchodem do kabin po přihrávce Majkuse Kubík, ovšem jeho střele chybělo lepší umístění. Když už to vypadalo, že do kabin půjdou šťastnější hosté, tak se na hranici pokutového území opřel do míče po přihrávce Václavka Majkus a přesnou přízemní střelou k tyči vyrovnal. Nepříliš pohledný první poločas tak skončil nerozhodně 1:1.

    Úplně opačně jako do prvního poločasu tak vstoupili do poločasu druhého hráči Komárna. Od začátku druhého dějství se do svého soupeře zakousli a byla vidět jasná dominance. Přesto se k první šanci dostali hosté po standartní situaci. Skóre se měnilo až v 55. minutě. Dlouhý aut Lukáše po teči ve skrumáži doputoval až na zadní tyč, kde zůstal osamocený Orel, který poslal míč do branky, kde jej těsně za brankovou čarou dorazil rybičkou J. Žejdlík, kterému nakonec byla neprávem přípsána vedoucí branka - 2:1. Bylo jedno kdo dal góla, hlavně že to tam spadlo a vedli jsme.

    Komárno bylo rázem na koni, ze kterého ho nedokázali hostující hráči sesadit. Tři minuty po vedoucí brance se v dobré příležitosti po přihrávce Lukáše ocitl J. Žejdlík, který prudkou střelou po zemi jen trefil padajícího hostujícího strážce branky. Neproměněná šance však nemusela Žejdlíka dlouho mrzet. Přesně po hodině hry vznikl v pokutovém území Chvalčova závar, ve kterém se pohotově zorientoval Žejdlíkův parťák z útoku Klas a skrytou střelou poslal domácí FK do dvoubrankového vedení - 3:1. Diváci si ještě nestihli na třetí branku v síti Chvalčova ani pořádně připít a už mohli slavit branku další. Na pravé straně zatáhl míč Kulajta a poslal míč za obranu, kde byl v ofsajdovém postavení Klas, nikoliv však Václavek, který překonal hostujícího brankáře počtvrté. Ovšem stejně jako v poločase prvním se pomezní poněkud ukvapila a odmávala postavení mimo hru. Na sporné situace to tak bylo 1:1.

    Stejný hráč mohl svůj nezdar odčinit o chvíli později, když se na levé straně uvolnil a prudká střela jen těsně minula šibenici hostující branky. Hosté z Chvalčova byli ve druhém poločase jen komparzem našich. Do útočení se pouštěli jen sporadicky a když už se dostali za půlku, tak nebylo kloudné šance - odešli rovněž fyzicky a naši hráči s vidinou dvoubrankového vedení hráli uvolněně. V 75. minutě se našim barvám dýchalo ještě o něco lépe a znovu u toho byl Klas, ke kterému se dostal míč a ten se nerozpakoval a z otočky jej vystřelil směrem na branku, kde jej nezachytil nikdo z hráčů ani brankář a Komárno tak po jeho druhé brance  šlo do tříbrankového vedení - 4:1.

    Zbývajících 15 minut bylo ve znamení hromadného střídání, kdy se postupně na hřiště dostali všichni hráči ze střídačky a mohli si tak naplno také vychutnat radost z vítězného zápasu. O vítězi utkání už nebylo pochyb a už se jen z povinnosti dohrávalo. Přesto se diváci ještě jednoho gólu dočkali a to z kopačky našeho "spasitele" z Lubné M. Žejdlíka, který se stejně jako minulý týden nejlépe zorientoval v pokutovém území a nechytatelnou střelou pod břevno už jen kosmeticky upravil na konečných 5:1.

RESUMÉ: "Začátek zápasu byl z naší strany katastrofální. Hráči jakoby byli myšlenkami úplně jinde, nedařila se kombinace, chyběl náboj, nasazení a prostě vše, co bychom od domácího derby zápasu očekávali. Hráčům jakoby se nechtělo běhat a po zásluze jsme inkasovali, což nás zřejmě probralo. Ovšem neprobralo nás to docela, jelikož jsme mohli hned prohrávat o 2 branky a kdo ví jak by se zápas vyvíjel, kdyby branka platila. Naštěstí jsme dokázali do poločasu vyrovnat. Nástup do druhé půle byl v kontrastu s poločasem prvním jako černá a bílá. Přidalo se na důrazu a lépe jsme se pohybovali jak s míčem tak bez něho a díky tomu přišly i branky. Usnadnil nám to i soupeř, který ve druhé půli odešel fyzicky a byl o krok pozadu. Postupně jsme navyšovali skóre, které se zastavilo na čísle 5. Za zlepšený výkon ve druhé půli jsme si body zasloužili, za první poločas nakopat tam kde končí záda a začínají nohy. Příště nás čeká rovněž derby a to v Mrlínku, zde se musíme pokusit minimálně bodovat, nejlépe za body 3."

Za druhý poločas celý tým, za první Majky a jeho pumelice


střídačka: Matušů, Orava, Nesvadba, Kunz

diváci: 180

rozhodčí: Závojský, AR1 Pospíšilíková