Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Mrlínek

08.05.2017 18:09


branky: 32. Žejdlík J., rozh. PK Majkus - 23. Vyoral

    V minulém týdnu jsme díky rozsáhlé marodce našich hráčů vynechali zápas 19. kola na půdě Chvalčova, který se odehraje v náhradním termínu. Týden na to nás čekal znovu "derby" zápas, tentokráte proti mužstvu TJ Mrlínek. Mrlínek se před zápasem 20. kola nacházel na 5. místě tabulky, to naši hráči okupovali 12. příčku. V podzimním měření sil jsme na hřišti Mrlínku utrpeli vysokou porážku 6:2.

    Trenér Josef Šindelek postrádal Tvarůžku, Zátopka, Ondrouška, Matušů a Holuba. Do sestavy se po absenci vrátil M. Lukáš a R. Orel, kteří se dali zdravotně dohromady. V útoku znovu nastoupilo duo Klas - Žejdlík. Zápasu předcházel hustý přívalový déšť, který zkropil trávník, jehož terén se stal pro oba týmy dalším soupeřem. Hosté rovněž počítali četné absence, především svého kapitána Heryána a nejlepšího střelce týmu Horáka. Hlavním rozhodčím byl pro tento zápas oběma týmům známý O. Rybka. Dala se očekávat i vysoká návštěva, která se nakonec na tento derby zápas skutečně dostavila.

    Po počátečním oťukávání jsme to byli my, kdo se snažil převzít otěže zápasu pevně do svých rukou, ovšem mnohdy těžký terén byl větším protivníkem, než hráči soupeře. V 7. minutě si dobře za obranu naběhl Václavek, kterému chyběl krok, aby dostihl Majkusovu přihrávku za obranu. Václavek byl v hlavní roli i o pár minut později, když mu míč přistrčil Klas a ten takovou zvláštní střelou, která na první pohled ani nevypadala nebezpečně orazítkoval břevno hostující branky. Chvíli na to byl velmi blízko úvodní brance Klas, který v těsné blízkosti trefil jen brankáře a následná dorážka se díky podmáčenému pokutovému území bohužel nekonala.

    Hosté se dostávali do útoku jen sporadicky a když už se dostali tak z toho byla nepříjemná situace v podobě rohového kopu, které má Mrlínek opravdu silné - ovšem chyběla jim velká zbraň v podobě dlouhána Heryána, který je v obdobných situacích jako ryba ve vodě. Po čtvrthodině hry byla k vidění oboustranně nádherná fotbalová akce, která roztleskala více než 2 stovky diváků. Na hranici 30 metrů se do míče razantne opřel Majkus, jehož střela krásnou trajektorií mířila do šibenice, ovšem proti byl brankář Novák, který neuvěřitelným zákrokem vyrazil tuto pumelici na rohový kop. Úvodní dvacetiminutovku plnou šancí Komárna uzavřela po standartní situaci hlavička Žejdlíka, která letěla jen nad břevno.

    Otřepaná sportovní fráze "nedáš - dostaneš" se naplno ujala v 23. minutě. Hosté nakopli míč dopředu kde hrubě chyboval Kulajta, který nechal míč odskočit a poté už jenom sledoval záda Vyorala, který se chopil volného míče a přízemní střelou poslal hosty do vedení - 0:1.

    Inkasovaná branka naše hráče napoložila a znovu jsme zapli a vytvářeli si tlak, ovšem obrana hostů v čele s výborným brankářem odolávala. Nestačili však na situaci z 32. minuty. Míč potáhl středem hřiště Kubík a když už se zdálo, že prováhal ideální okamžik na příhrávku tak našel zabíhajícího Žejdlíka, který se s míčem příliš nerozpakoval a přízemní střelou jej poslal k pravé tyči Novákovy branky - 1:1.

    Po vyrovnávací brance trošku tempo upadlo a hrála se úporná kopaná s velkým množstvím osobních soubojů a rovněž bylo k vidění spousta nepřesností na obou stranách. Hosté ke konci poločasu mírně přidali a znovu se párkrát pokusili o zteč branky, kterou hájil Šindelek. Hrozba přicházela nejčastěji po rohových kopech a vzniklých závarech. My jsme ke konci poločasu zaznamenali jen slabý pokus Klase, jehož střele chyběla patřičná razance. Na poločasovou poradu se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

    Po čtvrthodinové pauze vyběhla obě mužstva na již né zcela fit trávník a z počátku poločasu byla hra oboustranně rozháraná, přibývalo osobních soubojů a nepřesností. Přesto jsme byli o něco více aktivnější než hosté, kteří se soustředili na úpornou defenzívu a ukázkově zahušťovali prostor hřiště. I tak se nám podařila najít skulinka v těsné obraně hostů, když z pravé strany centroval Klas na Václavka, který z těsné blízkosti ve skluzu protečoval míč jen těsně nad břevno. Hosté znovu spoléhali na rychlý přechod do útoku a s kombinací si příliš hlavu nelámali, to my jsme kombinovat chtěli, ale bohužel nám to nešlo a tak se hra přelévala ze strany na stranu.

    Po 20 minutách hry druhé půle rozjel pěknou akci Kubík, na jejímž konci byl v náběhu střílející Lukáš, který prudkou střelou z ostrého úhlu jako druhý po Václavkovi zazvonil na hostující břevno. Remízový stav mohl změnit o pár okamžiků později na druhé straně J. Horák, který se dostal po rychle rozehraném autovém vhazování a chybě Orla do samostatného úniku, avšak včasným vyběhnutím zabránil katastrofě zablácený Šindelek. Ihned poté jsme šli do rychlého kontru po pravé straně, kde si naši hráči párkrát vyměnili míč až se do výborné pozice proháčkoval Lukáš, který výborně vystřelil, ovšem neméně výborně zasáhl znovu brankář Novák, který nadále držel hosty z Mrlínku ve hře.

    Hosté poté zahrozili dvakrát po rohovém kopu a hra se znovu přesunula na druhou stranu, kde si po autovém vhazování našel prostor ke střele Majkus, jehož střelu k tyči znovu vytěsnil mimo vynikající Novák. Hostům opticky docházely síly a bylo jen na nás, jestli dokážeme soupeři zasadit další ránu. O to se pokoušel 10 minut před koncem zápasu J. Žejdlík, který po závaru prudkou střelou mířil nad branku. Závěrečné minuty byly ve znamení marné snahy našich o vstřelení rozdílové branky - nejprve se o to pokoušel Václavek a po něm tečovanou střelou Majkus, ovšem oba tyto pokusy znovu lapil fantom v brance Mrlínku Novák, který byl nepřekonatelný. V poslední minutě zápasu zahrávali hosté z Mrlínku rohový kop, ze kterého naštěstí pro nás neudeřili a tak se o vítězi zápasu muselo rozhodnout až v penaltové loterii.

POKUTOVÉ KOPY: Začínali hosté z Mrlínku, kteří první kop proměnili, stejně jako za nás J. Žejdlík  - první sérii si tak vzali na starost oba úspěšní střelci zápasu. Hned ve druhé sérii se vyznamenali oba brankáři, kteří pokusy exekutorů vychytali. Oba týmy poté proměňovali až do 9. série, kdy nejprve penaltu chytl Šindelek a rozhodnout mohl Orel, ovšem rovněž jako jeho protivník neuspěl. A tak se pokračovalo až do 11. série, kde nejprve Šindelek vychytal svého protějška, brankáře Nováka. Rozhodnout tak mohl Majkus,  jenž byl poslední z řady hráčů, kteří ještě nekopali a také který by nejraději utekl na druhou stranu hřiště, jen aby nemusel kopat. Ukázal však charakter a pevné nervy a střelou k tyči rozhodl doplňkovém a velmi důležitém bodu pro domácí Komárno za vítězství na penalty v poměru 2:1.


Vítězná penalta v podání Tomáše Majkuse - 2:1 p.

RESUMÉ: "V derby zápase jsme byli o něco lepším týmem, měli jsme více ze hry, více šancí, ovšem znovu jsme se nevyvarovali některých chyb i hrubé chyby, po které padla vedoucí branka Mrlínku. Důležité však bylo, že jsme nesložili zbraně a podařilo se nám rychle vrátit stav na nerozhodný. Pozitivem určitě byla zvýšená aktivita, nasazení a hlavně střelba a že jsme se konečně drali o něco více do zakončení než v zápasech minulých. Ovšem na čem musíme ještě zapracovat tak je výběr místa a důraz v zakončení. Bez toho nám tam nějaká ta "haluz" která někdy rozhoduje o osudu zápasu, prostě nepadne. V neděli ráno musíme v Holešově pokračovat v předvedené hře a více se tlačit do zakončení".

celý tým FK Komárno-Osíčko

střídačka: Orava, Koukal, Nesvadba, Šenkyřík

diváci: 200

rozhodčí: Rybka