Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Počenice-Tetětice

23.10.2017 14:10


branky: 33. Kopečný, 40. Machač, 43. Lukáš, 62. Tvarůžka, 77. Žejdlík J. - 5. Kunčar

    Soupeřem našeho týmu v posledním domácím zápase byl tým TJ Počenice-Tetětice. Mužstvo od Kroměříže se před zápasem nacházelo na 9. místě tabulky, když v dosavadních zápasech získalo 15 bodů. V minulém zápase si Počenice-Tetětice poradili doma s Chvalčovem 4:1. Náš tým v minulém kole nedokázal zužitkovat velké šance a jenom remizoval s Chropyní "B" a na penalty jsme brali bod navíc.

    Trenér Marian Palát měl jisté problémy se sestavou, jelikož mu chyběli Studený, Kulajta, Orel, Orava a brankář Šindelek. Naopak do sestavy se po dlouhodobém zranění vrátil Václavek. Na lavičce náhradníků byl pro tento zápas připraven kromě něj ještě Klas a do hry byl připraven naskočit také trenér. V útoku vedle Žejdlíka nastoupil jindy obránce Tvarůžka, v záloze se objevil poprvé od začátku Šenkyřík a na pozici pravého beka rovněž po dlouhé době v základu Nesvadba. Do středu zálohy se vrátil Machač po jednozápasové pauze zaviněné vyloučením v Němčicích.

    Celé nedělní dopoledne a i v sobotu večer vydatně pršelo a tak terén nebyl příliš vhodný ke kombinačnímu fotbalu, ale hráči se museli s touto skutečností chtě nechtě srovnat. Terén byl pro oba týmy stejný. Soudcování tohoto zápasu připadlo p. Dundové.

Od samotného začátku zápasu bylo jasné, že nás nebude čekat zápas jednoduchý. Soupeř byl houževnatý a terén neúprostný, ovšem pro obě mužstva stejný a výhoda mohla být na naší straně, že známe každý kout hřiště. Ale opak byl pravdou. Soupeř z Počenic velmi rychle získal pevnou půdu pod nohama a hrál aktivně směrem dopředu, zato nám se ze začátku vůbec nedařilo chytit herní rytmus a navíc jako první jsme inkasovali a byl to vskutku kuriozní gól.

Za půlící čárou odkopl vysoko míč nazdařbůh směrem na branku Kunčar a sledoval jak si pro míč vybíhá Kunz. Jenže ten špatně odhadl odraz míče na kluzkém povrchu a míč jej přeskočil a pak už jen všichni sledovali jak se míč pomaličku plouží do branky a hosté z ničeho nic vedli - 0:1.

Nešťastná branka na chvíli hodila na naše hráče deku a nebyli schopní kloudné akce. Naopak hosté tímto nečekaným zásahem ožili a podnikali nebezpečné akce. Po čtvrthodině hry se na pravé straně uvolnil hostující hráč a nadýchaným centrem našel svého spoluhráče, který z blízka nikým neatakován hlavičkoval do připraveného Kunze. Na druhé straně byl blízko brance Kopečný, který nikým neobsazený hlavičkoval na zadní tyči, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Hosté hráli aktivně a měli několik nebezpečných rohových kopů, které se našim hráčům špatně bránily.

Vyrovnat se nám podařilo ve 33. minutě po standartní situaci kdy centroval Majkus a volný prostor obsadil hráč s číslem 33 Kopečný a hlavou poslal míč k levé tyči - 1:1. Vyrovnání nalilo čerstvou krev do našich žil a pomalu jsme začali přejímat aktivitu. Časteji jsme byli u míče a hosty jsme prakticky k ničemu nepustili.

Navíc se nám podařilo ve 40. minutě jít do vedení. Standartní situaci si k rozehrání vzal na své kopačky Machač a jeho prudká střela na branku ještě před brankářem, který na mokrém terénu podklouzl, chytla skluz a zapadla k pravé tyči - 2:1.

A to ještě nebylo z poločasového účtu vše. Těsně před odchodem do kabin jsme dobře napadali a vybojovali míč zásluhou Tvarůžky, který se neukvapil a přesnou přihrávkou do uličky vyzval ke střele Lukáše, jehož přízemní střela překvapila i hostujícího brankáře a vedení o dvě branky bylo na světě - 3:1. To bylo z prvního deštivého poločasu vše, hráči se šli trošku ohřát a mohlo se jít na poločas druhý.

Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a hned po minutě hry se mohlo znovu změnit skóre, když se po kombinační akci, kterou rozjel Machač s Tvarůžkou a centru Lukáše nedokázal z blízka prosadit Žejdlík, který branku minul. Na druhé straně byli hosté blízko snížení, ovšem jejich střela z boku skončila jen na tyči.

Vzhledem k průběhu zápasu a dosavadního skóre byla znát lehkost na kopačkách našich hráčů, kteří si věřili. V 54. minutě sklepl míč pro Šenkyříka Tvarůžka, ten poté našel na středu hřiště Machače, který načasoval přihrávku za obranu na Lukáše, který z dobré pozice nastřelil jen vybíhajícího brankáře. Po hodině hry se do vzduchu vyšplhal Kopečný a vrátil míč před branku do ohně Tvarůžkovi, kterého v nadějné pozici vychytal brankář Tesák.

Neproměněná šance však nemusela Tvarůžku dlouho mrzet, protože již za dvě minuty se mu podařilo zapsat se mezi střelce a akce to byla vstkutku fotbalová. Na půlce rozjel akci Žejdlík, který posunul míč na Lukáše, který se zbavil svého pronásledovatele a poslal míč mezi obránce na Klase, který již byl blízko vybíhajícího brankáře a tak poslal patičkou míč na lépe postaveného Tvarůžku, který míč potáhl a levou nohou jej poslal po zemi do sítě a Komárno vedlo 4:1.

Střelec čtvrté branky Tvarůžka byl při střelecké chuti a nechybělo mnoho a mohl se zapsat mezi střelce zápasu podruhé. Jako jeden z nejmenších hráčů naší sestavy se po rohovém kopu Majkuse vyšplhal do výšky a balón proletěl jen těsně nad branku. Stejný hráč poté v 70. minutě znovu po přihrávce Majkuse neuspěl se svým střeleckým pokusem.

Čtvrt hodiny před koncem zápasu se na chvíli dostaly Počenice do našeho pokutového území a dvěmi závary po rohovém kopu chtěli alespoň snížit, ale obrana dobře blokovala a míč za záda Kunze již nepustila. Naopak na druhé straně přiťukl míč Žejdlíkovi střídající Klas a náš útočník prudkou přízemní střelou donutil brankáře k zákroku nohama.

Definitivní podobu zápasu dal v 77. minutě Žejdlík, který se prohnal kolem obránce a vybídl ke skórování dalšího střídajícího hráče Václavka, který se mohl vůbec při prvním dotyku s míčem zapsat mezi střelce, jenže dlouhodobé zranění zřejmě sebralo Václavkovi sebevědomí a tak se odhodlal vrátit míč na Žejdlíka, který míč zametl prakticky do prázdné branky a určil tak konečný výsledek zápasu 5:1 pro domácí FK Komárno-Osíčko.

RESUMÉ:"Poslední domácí představení jsme zvládli na výbornou. I přes nepřízeň počasí, která celou neděli panovala mohli diváci vidět kvalitní fotbal, který předváděly obě mužstva. Začátek se nám příliš nepodařil, když jsme inkasovali kuriózní branku z poloviny hřiště, ale i přes tyto počáteční trampoty jsme se nepoložili, zvedli jsme se herně a zalouženě jsme vstřelili do poločasu tři branky. Dobré je, že hra nestojí jen na jednom, nebo dvou hráčích, ale že se do všech fází zápasu zapojují všichni. To je jenom dobře. Ve druhém poločase jsme přidali na aktivitě a odměnou byly další dva góly v síti Počenic. Pochalu zaslouží všichni hráči, včetně střídajících, že si na těžkém terénu dokázali vypracovat a hlavně proměnit šance. Teď nás do konce sezóny čekají ještě 3 zápasy na půdě soupeřů, to nejbližší derby na Chvalčově, kde bychom mohli výborný výsledek s Počenicemi potvrdit."

Michal Tvarůžka

střídačka: Václavek, Klas, Orava, Palát, Matušů V.

diváci: 72

rozhodčí: Dundová M.