Report ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : TJ Prusinovice, o.s.

30.08.2015 22:57


branky: 1. a 8. Hošťálek, 67. Klas, 87. Orava - 38. Nevřela R.

K prvnímu z pouhých tří domácích zápasů v podzimní části nové sezóny přijelo do Komárna k mistrovskému utkání mužstvo TJ Prusinovice. Náš soupeř začal sezónu dobře, když v lokálním derby se sousedními Tučapy zvítězil vysoko 4:1. Naši borci zvítězili v minulém kole na pokutové kopy v Bystřici celkově 4:3 a tak se dalo čekat v nedělním parnu "na Rybníčku" vyrovnané utkání. Trenér Josef Šindelek postrádal pro nedělní utkání Kulajtu, Holuba, Ondrouška a rovněž brankáře Šindelka a ještě ne zcela fit Žejdlíka, který však pro tento zápas usedl alespoň na lavičku náhradníků.  I tak se na srazu před zápasem sešlo 15 hráčů, kteří byli natěšeni a odhodláni potvrdit body z bystřické půdy a chtěli se na domácí půdě před svými diváky představit v tom nejlepším světle.

    Domácí Komárno předvedlo doslova raketový start do zápasu. Hostující hráči byli myšlenkami snad ještě v kabinách, když se kolem jejich obrany prohnal express č. 8 Hošťálek a lišáckým lobem přes vyběhnutého brankáře poslal domácí do bleskurychlého vedení - 1:0. Hošťálkovi na otevření skóre stačilo pouhých 52 vteřin. Hosté byli v tu chvíli jako opařeni a jako by nevěřili, že lze takto rychle inkasovat. 

    S hosty bylo ještě hůře o 7 minut později. Dlouhý aut Nesvadby brankář hostí podběhl a míč se dostal opět ke kanonýrovi Hošťálkovi, který byl v pravý čas na pravém místě a odražený míč pohotově doklepl do branky a zvýšil vedení Komárna na 2:0.

    Komárenský střelec měl zálusk na hattrick, který mohl po 10 minutách hry také dovršit. Opět se řítil z pravé strany a opět volil zakončení lobem, avšak tentokrát na brankáře Prusinovic nevyzrál. Hosté se poprvé dostali do vážnější akce ve 12 minutě, kdy Kunze zaměstnala střela z poza šestnáctky. Po dvou rychlých gólech jakoby se naši hráči až příliš uspokojili vedením a iniciativu převzali hosté. Ti nám několikrát zle zatopili v pokutovém území, hlavně po dlouhé sérii rohových kopů, kdy jsme se dlouho nemohli osvobodit. O gól v naší síti jsme si doslova koledovali. Mohlo však udeřit i na druhé straně. Ve 20. minutě podstoupil u autové čáry tvrdý souboj Hošťálek, po kterém se ve výhodě řítil do slibné šance Targoš, který vystřelil tvrdě, leč těsně vedle tyče. Nakonec se zranění ukázalo vážnějšího rázu a tak musel dvougólový střelec střídat již v 24. minutě. 

    V útoku jej nahradil Pávek, který si tak mohl po dlouhé době zahrát se svým bratrem v útočné vozbě. Ta se však ukázala býti po odstoupení dvougólového Hošťálka hodně otupená, ale i tak se do své druhé velké šance dokázal dostat Targoš, který zkoušel křižnou střelu na zadní tyč, avšak mimo. A tak v útoku opět zahrozili hosté. Poprvé po hrubé chybě Nevtípila, kterému míč vypíchli protihráči a míč musel vytahovat na rohový kop až dobře postavený Kunz. Podruhé zahrozili hosté rovněž z pravé strany, avšak hostujícímu útočníkovi scházely do skluzu decimetry. Velké štěstí jsme pak měli do třetice po rohovém kopu, když míč proletěl skrz celé malé vápno a hosté nebyli sto schopni dotlačit míč za brankovou čáru. Prusinovice se dlouho avizované branky dočkaly v 38. minutě. Zbrklé a těžké autové vhazování Václavka nezpracoval Klas, kterého trojice hráčů obehrála a vyslala do brejku středem hřiště Nevřelu, který ač stíhán a bráněn hlídacím psem Žejdlíkem, dokázal míč zakroutit k pravé tyči a snížil na 2:1.

    To však nebylo z prvního poločasu všechno a skóre se mohlo měnit hned dvakrát. Poprvé, když u levé lajny povodil svého soupeře Václavek a nacentroval nádherně na kroužícího Orla, který z voleje z dobré pozice přestřelil. Podruhé po dlouhém autu Nesvadby kdy protečovaný míč prošel až na zadní tyč, kde byl o chvilku později než měl být Nevtípil, který trefil z úhlu jen tyč hostující branky. A tak se do kabin odcházelo za příznivějšího stavu pro domácí Komárno, které vedlo 2:1.

    Druhá půle byla od začátku vyrovnaná a obě mužstva čekala na chybu soupeře. Hra na obou stranách nebyla příliš oku lahodící, fotbalových akcí bylo poskrovnu a velké příležitosti by se daly napočítat na ani né prstech jedné ruky. Oba týmy se soustředili především na bránění. Přesto se našly skuliny v obranách, které však zůstaly bez potrestání.

    Gólu se divácí "na Rybníčku" dočkali až v 67. minutě. Po faulu na pronikajícího Pávka zahrával standartní situaci Majkus, který přestřelil, ovšem pro brzké vyběhnutí hostujícího hráče byl kop za hranicí pokutového území opakován. K exekuci se nepostavil Majkus, nýbrž Klas, který tečovanou střelou přes zeď vrátil Komárnu dvoubrankové vedení - 3:1.

    Branka na 3:1 naše barvy uklidnila, ne však pozitivně, ale opět jako v poločase prvním jsme přestali hrát a nechali se zbytečně zatlačit soupeřem na naší polovině. Hosté se několikrát pokusili o zteč Kunzovy branky. Kunz však střely z dálky, stejně jako centry a rohové kopy s přehledem likvidoval a nepřipustil drama.

    S blížícím se koncem zápasu a snahou hostů o vyrovnání přibývala rovněž okénka v zadních řadách. To největší dokázali naši hráči přetavit ve čtvrtý gól. S rozehrávkou váhajícího obránce odzbrojil na polovině Majkus, předal do tandemu rozběhnutému Matušů, který šajtlí vyslal svého parťáka z útoku Oravu do breaku a ten si jako zkušený mazák počínal na výbornou. Svojí pravačkou vystřihl rovněž nefalšovanou šajtli a obstřelil vybíhajícího brankáře a pečetil tak vítězství Komárna-Osíčka nad Prusinovicemi v poměru 4:1.

RESUMÉ: "Rychlé góly v síti soupeře nás uspokojili a poté jsme přestali hrát a soupeř se dostal zpět do zápasu. Naštěstí neměli štěstí a balóny jsme stíhali na poslední chvíli odkopávat do bezpečí. Celý tým šlapal dobře, obrana působila jistým dojmem, až na pár individuálních chyb, které soupeř nepotrestal. Ve druhém poločase nebylo příliš fotbalové krásy - ale to bylo oboustranné. Třetí gól soupeři definitivně zlomil vaz a čtvrtý gól? To je prostě náš Libor - jedna šance a dá gól. Teď to chce potvrdit v Tučapech, které zatím nepůsobí dobrým dojmem, ale co není může být, proto musíme být na pozoru a připraveni..."


Dušan Klas

 

střídačka: Pávek, Orava, Matušů V., Žejdlík J.

diváci: 120

rozhodčí: Caletka B.