Report ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : TJ Roštění

30.08.2016 09:40


branky: 23., 74. a 89. Žejdlík J., 30. Klas, 35. Lukáš, 53. Kunz - 48. Darebník, 67. Filandr

Druhé představení našich barev v okresním přeboru na domácí půdě nám přisoudilo soupeře, který ještě v minulé sezóně brouzdal vody 1.B třídy. Tým Roštění se však od začátku sezóny potýkal s nepřesvědčivými výsledky a jeho návrat do krajské soutěže bude těžkým oříškem. V dosavadních 3 kolech dokázali hráči Roštění urvat pouhé 2 body za vítězství na pokutové kopy v Břestu.

To naši hráči na tom byli ještě o poznání hůře, když se jim první bod v okresním přeboru povedlo urvat na půdě Počenic/Tetětic, kde však vzhledem k průběhu utkání a množství šancí měly být body tři. Na druhý zápas na domácí půdě se však naši hráči přes týden poctivě připravovali a pod trenérem Josefem Šindelkem chtěli předvést divákům atraktivní fotbal a hlavně urvat konečně vítězství. Trenér Josef Šindelek měl před utkáním příjemné starosti, koho poslat do základní jedenáctky. Na střídačce měl k dispozici 5 hráčů (Matušů, Nesvadba, Václavek, Šenkyřík, Koukal) - chyběli jen Holub, Orava a dlouhodobě Ondroušek. Rozhodcovské starosti pro tento zápas připadly nám velmi dobře známému p. Skybovi. Za krásného letního počasí se obě mužstva vydala vstříc dalšímu podzimnímu zápasu.

    Oba týmy začaly zápas ze zabezpečených obran a počáteční otrkávání z obou stran bylo znatelné zhruba 10 minut, kde se hra často přelévala ze strany na stranu. Až v 11. minutě poprvé zahrozili hosté z Roštění, když se proti skryté střele musel vytáhnout zákrokem Šindelek. Po úvodní šanci hostů začali pomalu přebírat otěže zápasu do svých rukou hráči Komárna. V dobré pozici se ocitl po dlouhém autu Lukáše Kunz, který se pokoušel o efektní nůžky, ovšem jeho pokus šel jen těsně vedle branky. Na první branku čekali diváci "na Rybníčku" do 23. minuty. Rychle rozehraná akce středem hřiště přes Klase, který prostrčil míč za obranu, kde si naběhl Žejdlík, který přehodil vyběhnuvšího brankáře a s bolestivou grimasou oslavil první domácí branku v okresním přeboru - 1:0.

    Druhá branka mohla následovat hned o 3 minuty později. Po dlouhém autu vznikl v pokutovém území Roštění zmatek, který vyústil v hlavičku Orla, který však měl svůj gyroskop seřízen na opačnou stranu a namísto aby míč usměrnil do branky, tak jej vyhlavičkoval na opačnou stranu. Tento smolný okamžik však nemusel Komárno mrzet příliš dlouho. Druhou branku viděli diváci po půl hodině hry, ovšem měla svá úskalí, které musel vyřešit až hostující pomezní, který svoji signalizací dal hlavnímu rozhodčímu najevo, že míč po teči Klase přešel přes brankovou čáru - rozhodčí do té doby signalizoval faul na jednoho z našich hráčů. Až po konzultaci s kapitánem Majkusem a očním kontaktem s pomezním ukázal p. Skyba na středový kruh a Komárno se tak mohlo radovat z vedení - velký respekt patří hostujícímu pomeznímu, který díky svému výroku ukázal smysl fair-play i přes značnou nevoli a hodně peprných nadávek od vlastních hráčů 2:0. 

    Hráče Komárna druhá branka nabudila ještě k většímu výkonu. Hráči si po dlouhé době začali věřit a dovolili si i o pověstnou kličku navíc. Soupeř byl průběžným výsledkem zaskočen, takovou převahu domácího týmu zřejmě neočekávali. O něco hůře se hostům dýchalo v 35. minutě. K odraženému míči se dostal za hranicí pokutového území Lukáš, který se z ničím nerozpakoval a napálil jej z voleje k levé tyči a tato krásná branka znamenala vedení domácích již o tři branky - 3:0. Závěr poločasu opanovali naši hráči, kteří nepouštěli hosty ani na dostřel Šindelkovy branky, dobře rozbíjeli útoky a obrana byla řádně koncentrovaná a připravena odrážet nahodilé pokusy hostů. Poločasový výsledek tak byl jednoznačnou záležitostí domácích, kteří šli na poločasovou poradu s vedením 3:0.

    Porada byla zaměřene především vstříc poločasu druhému a hlavně pohlídání úvodu zápasu. Ovšem porada vzala za své již po třech minutách hry. Po faulu dostali možnost zahrávání standartní situace hosté z pravé strany, kde si míč pod svou správu vzal Darebník a levou nohou poslal míč na vzdálenější tyč. Pro brankáře to byla o to těžší situace, že před míčem proběhlo několik hráčů a ten potom viděl míč až se kroutí v síti - 3:1.

    Ze snížení na rozdíl dvou branek se však Roštění neradovalo dlouho, přesněji pouze 5 minut. Po dlouhém autu vznikla v pokutovém území hostujícího týmu skrumáž, ze které propadl míč na zadní tyč kde číhal Kunz, který se neukvapil posunul si míč více do středu hřiště a nechytatelnou střelou pod břevno vrátil Komárnu tříbrankové vedení - 4:1. O chvíli později mohlo být "na Rybníčku" ještě o něco veseleji. Svým typickým způsobem si míč kolem obránce popostrčil Žejdlík a řítil se z levé strany do pokutového území, kde neváhal zakončovat a trefil zatím jen boční síť.

    Po čtvrté brance začal trenér Šindelek velkou hráčskou rošádu, kdy postupně do konce zápasu vystřídal všech 5 možných náhradníků. Hra se postupně vyrovnávala a do hry se začali opět více zapojovat i hosté z Roštění. V 65. minutě vznikla ve středu obrany chyba, kterou však nedokázali hosté zužitkovat ve svůj prospěch - střele letěla jen těsně vedle tyče. Hosté se díky této chybě nadechli k útočení a za chvíli se opět dotáhli na rozdíl dvou branek. Po rohovém kopu zůstal na zadní tyči nikým neobsazený Filandr, který si míč ještě zpracoval a pak jej poslal do opuštěné branky - 4:2.

    Tonoucí se stébla chytal a nebýt Šindelka, který pět minut po druhé brance Roštění nezlikvidoval 100% šanci, kdo ví jak by se utkání dále vyvýjelo. Hosty by tato branka jistě dostala na koně a hráči Komárna by jistě znejistěli. Ovšem naštěstí Šindelek tuto obrovskou šanci zneškodnil. A byl to právě Šindelek, který byl u zrodu akce, která znamenala odskočení znovu o 3 branky.  Dlouhý výkop sledoval Klas, kterého hostující obránci nastřelili do zad, od kterých se míč odrazil k z druhé vlny nabíhajícímu Žejdlíkovi, který přízemní střelou vsítil svou druhou branku v zápase - 5:2.

    Deset minut před koncem zápasu byl znovu v permanenci domácí brankář Šindelek, který stejně jako několik minut před tím dobře vyhodnotil vzniklou situaci s svou přítomností zabránil další brance v naší síti - znovu se vytáhl zákrokem nohama. Definitivní podobu gólově úrodného zápasu dal minutu před koncem základní hrací doby znovu Žejdlík, který dovršil svůj hattrick a i díky jeho gólový příspěvkům dokázalo FK Komárno - Osíčko poprvé zvítězit v okresním přeboru nad soupeřem z Roštění vysoko 6:2.

RESUMÉ: "V dnešním zápase naši hráči ukázali, jak by mohla hra našeho týmu v letošní sezóně vypadat. Hráči, kteří nastoupili od úvodních minut bojovali o každý centimetr hrací plochy, přidali na důrazu a byli po většinu zápasu aktivnější směrem dopředu. K tomu se přidala i obrana, která příliš hosty do zakončení nepouštěla a když už něco prošlo, tak na místě byl připravený Šindelek. Oproti minulým zápasům jsme dokázali šance, které jsme si vypracovali i proměnit - což je skvělé. Všem hráčům patří poděkování za přístup k zápasu a konečně jsme vybojovali potřebné 3 body, které přidají všem hráčům na seběvědomí do zbytku dlouhé soutěže a hlavně do příštího zápasu na těžké půdě v Lubné."

Jaroslav Žejdlík

střídačka: Nesvadba, Koukal, Šenkyřík, Václavek, Matušů

diváci: 150

rozhodčí: Skyba