Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Sokol Rymice

06.05.2014 08:35

branky: Palát z pen., Hošťálek - Hajdučko, Hanák, Navrátil, Marek

    K poslednímu zápasu na domácí půdě v základní části III. třídy, sk. A jsme si pozvali mužstvo TJ Sokolu Rymice. Mužstvo Rymic se nacházelo na 8. místě tabulky, když za dosavadních 17 kol získali hráči z Holešovska pouhých 13 bodů. Podzimní měření sil obou mužstev skončilo nerozhodným výsledkem 3:3, když se do osudu zápasu hodně vložil hlavní rozhodčí. Odveta, která se konala první květnovou neděli měla být pro domácí Komárno něco více, než jen poslední domácí zápas v základní části. Tento zápas měl být historickým milníkem pro všechny, kteří kolem fotbalu v Komárně lítají. Pokud by naši hráči tento zápas zvládli, mohli by překonat rekord v počtu neprohraných zápasů na domácí půdě v řadě (v minulém domácím zápase jsme vyrovnali rekord Spartaku Hulín).

   Trenér Josef Šindelek měl jisté vrásky na čele. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Kunz, Klas, Orava, Šenkyřík, Pitřík. Otazník visel i nad startem Majkuse, který byl pod práškama. Do branky se po dvouzápasové pauze vrátil neúplně doléčený Šindelek. Hlavním rozhodčím byl pro toto utkání náš starý známý p. Skyba, který mohl obě mužstva přivést na výborně připravenou hrací plochu vstříc poslednímu zápasu v základní části.

    Lepší úvod zápasu si ani naši hráči nemohli přát. Po necelých dvou minutách se hosté provinili proti pravidlům a za faul dostal výbornou šanci poslat domácí rychle do vedení z pokutového kopu Majkus, který v minulém kole neproměnil penaltu v Prusinovicích, ovšem na další exekuci pokutového kopu si věřil. Ale i tentokráte na něj dolehla síla okamžiku - penalta byla zahrána prach bídně doprostřed branky, kde brankář míč vykopl nohama mimo branku a domácí byli řádně zaskočeni.

    Hosté účelně bránili, v zadu hráli na jistotu, zbytečně si hru nekomplikovali přihrávkami. To naopak naši obránci se snažili o konstruktivní rozehrávku a v 90% případů jim míč vždy ukořistil soupeř a podnikal nebezpečné protiútoky, které byly čím dál nebezpečnější. V 8. minutě se po pravé straně dostal do zakončení Hošťálek, jehož tvrdou střelu nakonec se štěstím brankář Rymic vytěsnil mimo 3 tyče. První z nebezpečných protiútoků podnikli hosté v 13. minutě a Šindelek v brance měl co dělat. Po čtvrthodině hry dostal možnost pohnout s ukazatelem skóre ze standartní situace Hošťálek, jeho prudká střela šla bohužel pro Komárno doprostřed branky, kde byl připravený brankář a dorážka Orla postrádala důraznější zakončení.

    Další nebezpečnou akci vytáhli hosté z rukávu ve 20. minutě, rychlý break zakočnil sólem kolem dvou kuželů - Šindelka a Nesvadby hostující útočník opět pouze do Šindelka, avšak ani z tohoto si naše obrana nevzala do dalších minut ponaučení. V 28. minutě byli blízko vedoucímu gólu Rymice po rohu, ale míč naštěstí odvrátil kapitán Žejdlík do bezpečí. Naše útoky byly kostrbaté a v mnoha případech i lehce čitelné. Po půl hodině hry se diváci dočkali první branky, ovšem většině z nich radost neudělala. Hosté přenesli hru z prava do leva, špatně zahraný "ofsajd" systém měl za důsledek, že se hostující útočník řítil sám na Šindelka, který neměl tváří v tvář šanci a hosté, kteří potrestali naši naivitu a pasivitu zaslouženě vedli - 0:1. Dvě minuty po první brance rozesmutnili rymičtí domácí fanoušky podruhé. Hostující hráči si několikrát vyměnili mezi našimi obránci míč a Šindelek lovil míč ze sítě podruhé - 0:2.

    Od této chvíle byli domácí v těžké křeči. Rozháranost v našich řadách, nedůslednost a nedůraz v bránění, k tomu urputná a dobře organizovaná obrana Rymic, která se s míčem moc nepárala a která naše rodící se útoky včas eliminovala. Po 10 minut od druhé branky Rymic šance nepřicházely, až v 43. minutě do pokutového území vlétl Hošťálek, kterému míč ukopl obránce, ovšem jen k Žejdlíkovi, který byl o krok před obráncem, který jej doslova sestřelil a kopala se druhá penalta - k jejímu zahrání se postavil zkušený Palát a ranou pod víko nechytatelně snížil na 1:2. Radost ze snížení však nevydržela dlouho - naše obrana pořádala den otevřených dveří a Šindelek jen bezmocně čelil přesile a minutu po snížení a těsně před odchodem do kabin dokázali hosté rychle odskočit opět na 2 branky - 1:3. V nastavení první půle mohl ještě korigovat ze standartní situace Šindelek, ovšem jeho střela jen rozezvučela horní tyč.

    Od začátku druhého dějství si hostující hráči hlídali svůj, v prním poločase vypracovaný náskok a na domácích bylo, aby se ještě pokusili s vývojem utkání něco udělat a alespoň urvat z tohoto utkání "cenný" bod a udržet domácí neporazitelnost. Očekávaný tlak z úvodu druhého poločasu se však dlouho nekonal. Až v 9. minutě se k míči dostal Nesvadba, poslal centr do vápna, kde svedl důležitý hlavičkový souboj s obráncem Palát, odražený míč se dostal k nehlídanému Hošťálkovi, který bombou prostřelil vše, co mu stálo v cestě a snížil na 2:3. Hosté hráli pořád svoji hru, která jim vyhovovala a nutno říci, že měli v zápase notnou dávku štěstí, jelikož se k nim a jejich nohám  z 80% odrážely míče po soubojích a domácí se na jakoukoliv šanci velmi nadřeli.

    V 65. minutě předvedly Rymice akci jako z fotbalové učebnice. Ze středu poslali míč přes nedůrazného Nevtípila, který zaspal na levé obraně, míč z křídla putoval do pokutového území, kde jej rymičtí počtvrté uklidili za Šindelkova záda - 2:4. S přibývajícím časem byla nervozita na kopačkách, ale i únava na domácích, kteří bušili do připraveného valu hostujícího týmu, znát a to byla voda na mlýn hostům, kteří si chytře a zkušeně hlídali dvoubrankové vedení. V dobré příležitosti se ocitl po dlouhém autu Palát, ovšem míč mu v okamžiku pokusu o usměrnění někdo z protihráčů tečoval a placírka šla jen do zámezí. Komárno se v závěrečné desetiminutovce marně snažilo dobít obranu, avšak chyběl nápad, dravost a jízda po prdeli. S dlouhými centry si obrana poradila a nepomohlo ani závěrečné trenérské vysunutí na hrot útoku a tak nájezdníci z Rymic byli prvním týmem, který dokázal po dlouhé šňůře domácích zápasu "na Rybníčku", do té doby nedobytné tvrzi, uspět a po zápase si v kabině zařvat vítěžný pokřik po vítězství 2:4.

KEC NA KONEC: "Poslední krok k vytvoření historického milníku v počtu vyhraných zápasů se nekonal. Hráči nepředvedli ani oku lahodící kopanou, ani výkon kde by jezdili po prdeli a žrali trávu - a v tom je zakopaný pes. V posledním představení v základní části přijelo mužstvo, které takticky velmi dobře zvládlo první poločas, kdy soupeř rychle odpozoroval, kudy bude vést cesta k úspěchu. Na některých našich hráčích bylo vidět, že i v pozdním odpoledni byli společensky unaveni a pobyt na trávníku byl pro ně spíše utrpení - nebudu jmenovat, oni to ví. Ovšem na to se už historie neptá, soupeř byl i tak efektivnější a zaslouženě zvítězil. Nám nezbývá nic jiného, než se pokusit vytvořit novou sérii a překonat tak sebe samotného - 3 roky budování rekordu jsou nyní v propadlišti dějin. Teď se musíme soustředit na zbytek soutěže a předvádět v finálové části výkony, hodné druhého místa." Howgh - domluvil jsem!


střídačka: Ondroušek, Laibner, Matušů V.

diváci: 100

rozhodčí: Skyba

=gio=