Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Těšnovice

07.11.2016 13:36


branky: 14., 52. a 64. Mršťák - 78. a 90. Kunz

K poslednímu zápasu podzimní části sezóny (předehrávka prvního jarního kola) přijelo do Komárna na hřiště "na Rybníček" mužstvo TJ Těšnovic. V prvním vzájemném měření sil v historii jsme na úvod podzimní části sezóny prohráli v Těšnovicích 5:1. Hosté z Těšnovic v minulém kole zvítězili na půdě Loukova 2:0, to naši hráči podlehli druhému celku tabulky - Slavkovu těsně 2:1.

Trenér Josef Šindelek měl k dispozici celkem 15 hráčů ze širšího kádru, někteří však nebyli zcela fit. Chyběli zranění Lukáš a Šenkyřík a pracovně zaneprázdněn byl Koukal. Na hrotu útoku tak musel znovu nastoupit nestárnoucí Orava, na lavičce náhradníků byli Václavek, Ondroušek, Matušů a ne zcela připravený nastoupit Tvarůžka. Počasí bylo typické podzimní sychravé a těsně před začátkem zápasu zkropil trávník hustý déšť a terén tak mohl pro hráče být hodně těžký. Hlavním rozhodčím byl delegován Dunda.

    Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří měli častěji míč na svých kopačkách a hru pod kontrolou. Nám se na těžkém terénu nedařila kombinace a tak jsme přešli na naši jednoduchou hru nakopávaných míčů. V první šanci se objevili hosté ve 4. minutě zápasu, když se snažili překonat Šindelka po odraženém míči po rohovém kopu. Ta samá situace se odehrála po deseti minutách hry. Po závaru míč propadl k hostujícímu útočníkovi, který z těsné blízkosti již překonal Šindelka, ovšem na brankové čáře zachránil bezbrankový stav dobře postavený Orel.

    Dvě varování jako by pro naše barvy bylo málo a tak přišel zasloužený trest. Hosté zaútočili po levé straně, kde Nesvadba nedůrazně odkopl míč, který se mu dostal za záda, kde byli hosté v přečíslení. Ze středu se pomoci přesunul Majkus, který poté chyběl na středu zálohy, kde míč doputoval k Mršťákovi, který si míč připravil a krásnou střelou levou nohou poslal hosty zaslouženě do vedení - 0:1.

    Z vedení se hosté nemuseli dlouho radovat. Pěknou akci rozjel Kunz, který poslal do běhu míč Žejdlíkovi. Ten si položil obránce a zatáhl míč do pokutového území, kde pěkně vystřelil na zadní tyč, kde předvedl robinsonádu hostující strážce svatyně. Akce ještě nekončila Orel poté odražený míč vracel zpátky před branku, kde si na zadní tyči našel místo Žejdlík a ve skluzu poslal míč jen těsně vedle branky - šance na vyrovnání to byla velká.

    Poté se hra na chvíli uklidnila. Hráči měli co dělat hlavně s těžkým terénem, který na hře obou mužstev rozhodně nepřidal. Na obou stranách se začaly kupit nepřesnosti, hra se přelévala ze strany na stranu, bez větších šancí. Další větší šanci na změnu skóre jsme zaregistrovali až v 27. minutě a byla to hrubka, kterou nechtěně vyrobil M. Žejdlík, kterému sjel míč po noze a namazal hostujícímu útočníkovi. Ten se řítil sám na Šindelka, kterého i překonal ovšem na brankové čáře za něj tentokráte zaskočil vracející se Kulajta, který odkopl míč daleko do bezpečí.

    Chvíli na to jsme se dostali znovu na útočnou polovinu Těšnovic a na pozoru se musel mít i brankář. Na hranici pokutového území napřáhl ke střele J. Žejdlík a jeho táhlá střela se zastavila až o břevno hostující branky. O pár minut později to byl znovu dobře hrající Žejdlík, ke kterému propadl míč po dlouhém autu a nepříliš důrazném vyboxování brankáře. Žejdlík netrefil míč ideálně, avšak mířil do branky, kde za brankáře, stejně jako dvakrát na straně druhé, zaskočil duchapřítomně obránce.

    Hosté i přes velkou snahu Komárna kontrolovali hru a pouštěli se do nebezpečných breaků. Jeden podnikli těsně před odchodem do kabin, když unikl po levé straně záložník a přihrál na nabíhajícího útočníka, který vyslal na Šindelka střelu, která byla ještě někým tečována a tak skončila u rohové zástavy. Z následného rohu nevytěžili ke spokojenosti domácích fanoušků hosté nic víc, než útočný faul. Komárno se těsně před koncem poločasu na chvíli usadilo před hostující brankou, ovšem vážněji ohrozit těšnovického brankáře se nepovedlo a tak první půle byla o něco veselejší pro hosty, kteří vedli zásluhou Mršťáka - 0:1.

    Druhý poločas začali znovu lépe hosté, kteří dokazovali, že jsou na tom technicky lépe než domácí. Důkazem toho byla individuální akce Mršťáka, který projel mezi třemi našimi hráči jako mezi slalomovými tyčemi a krásnou střelou zvýšil vedení Těšnovic na 0:2. Domácím nešla upřít bojovnost, ovšem hostující mužstvo bylo dobře připraveno a do větších šancí svého soupeře nepouštěli.

    Naopak byli to znovu hosté, kteří pohnuli s ukazatelem skóre a kdo jiný než kanonýr Mršťák, který dovršil přízemní střelou v 61. minutě čistý hattrick - 0:3. Od tohoto okamžiku se však opticky zdálo, jakoby hosté upustili od své zodpovědné hry a nechávali svého soupeře stále více a více na dostřel branky.

    Ve velké šanci se po přihrávce od Orla ocitl Kunz, jehož pokus vyškrábl brankář pouze na roh. To však Kunze nemuselo dlouho mrzet. V 79. minutě se k němu dostal míč a ten se s ním nepáral a bodlem jej poslal směrem na branku, kde míč také skončil a Komárnu se podařilo snížit na 1:3. Od této chvíle měli domácí soustavný tlak a hosté odolávali jen se štěstím. V 88. minutě po rohu a závaru zachránil hosty od druhé inkasované branky Matušů, kterého ve skrumáži nastřelil jeden z našich hráčů.

    Branky se však přeci jenom diváci, kteří si našlu cestu na poslední zápas podzimní části sezóny, dočkali a byl to opět Kunz, který tak korunoval svůj zlepšený výkon ve druhém poločase druhou brankou - 2:3. Čas na zvrat však nezbýval, jelikož již běžela druhá nastavená minuta a v zápětí po rozehrání rozhodčí utkání, v němž hosté z Těšnovic zásluhou hattricku Mršťáka odvezli z Komárna všechny 3 body za vítězství 3:2.

 


Luděk Kunz

střídačka: Matušů V., Ondroušek, Václavek, Tvarůžka

diváci: 120

rozhodčí: Dunda