Report ze zápasu: SK Rajnochovice : FK Komárno-Osíčko

29.09.2015 11:03


branky: Hošťálek, Klas 2, Orel, Žejdlík J., Kunz

    Další zastaveníčko v honbě za podzimním triumfem v soutěži si naše mužstvo dalo v před den svátku českého patrona sv. Václava na půdě Rajnochovic. Komárno v posledních letech je více než vyrovnaným soupeřem Rajnochovic, které dominovaly v minulosti. Komárno s Rajnochovicemi neprohrálo již 6 zápasů v řadě a na další zářez na pažbu bylo mužstvo trenéra J. Šindelka dobře připraveno. Trenér postrádal jen hrstku hráčů (Václavka, Pávka, Oravu a Matušů). V krásném letně-podzimním počasí pod taktovkou hlavního rozhodčího p. Nováka mohla začít další litá"bitva o Javorník".

    Začátek utkání se nesl v opatrném duchu a oba soupeři se jen navzájem oťukávali. První akce, která by se dala nazvat akcí byla k vidění v 5. minutě kdy po centru Nesvadby hlavičkoval Kunz. Na druhé straně měli domácí dvakrát blízko k otevření gólového účtu zápasu, jenže v rozhodujích okamžicích selhali. Dlouho Komárno hledalo herní rytmus, z průměru vyčnívala snad jen střela Klase. V útoku se nám příliš nedařilo, úporná domácí obrana v čele se zkušeným Staňkem prozatím odolávala komárenským nájezdníkům. Scoreboard se proto rozhodl rozhýbat Tvarůžka, který vyrazil ze svého postu levého beka na výlet až na pravé křídlo, kde mu míč efektně patičkou přiťukl švagr Orel a Tvarůžka krásnou křižnou přihrávkou vybídl ke skórování Hošťálka, který číhal na zadní tyči a pohodlně dopravil míč do sítě - 0:1.

    Radost Komárna nemusela mít dlouhého trvání. Chybná rozehrávka Nesvadby resultovala v křižný centr před branku kde domácí hráči míč trestuhodně podběhli. Po půlhodině hry se k pěkné akci nadechlo duo našich útočníků - Hošťálek poslal míč na Žejdlíka, který položil na zem brankáře i vracejícího obránce, ale zakončení se mu hrubě nepovedlo a z blízkosti přestřelil odkrytou branku. Diváci, kterých se nesešlo tolik, kolik by se na derby zápas očekávalo poté viděli vyrovnanou partii s mírnou územní převahou hostujícího Komárna, které o něco více drželo míč na svých kopačkách a podnikalo rychlé útoky.

    Rozhodující okamžik, nejen prvního poločasu, ale asi celého zápasu přišel těsně před odchodemdo kabin. Špatnou komunikací mezi obránci a brankáře vznikla šance, kdy míč směřoval do prázdné branky, kde jej zastavil domácí hráč rukou a nemohlo následovat nic jiného než vyloučení a pokutový kop. Penaltu s přehledem proměnil Klas a určil poločasový výsledek utkání na 0:2. O zápis do kolonky střelců se ke konci poločasu pokoušeli ještě svými střelami Majkus a po něm Kunz, ale stejně jako v mnoha případech v letošní sezóně, nepochodili. Poločas tak skončil našim slibným vedením 2:0.

    Druhé dějství jsme započali velkou územní převahou a tlakem, kterému domácí odolali jen 2 minuty. Na samotném začátku gólové akce byl Hošťálek, který střelou trefil obránce od kterého se míč odrazil do vzduchu a z voleje jej napálil na Rýce, který jeho prudkou střelu vyrazil jen před sebe, kde odražený míč zabil pod víko Klas - 0:3.

    Domácí po třetí brance už nebyli tak aktivní jak v poločase prvním, ale přesto se dostali do zakončení. Po vyhraném hlavičkovém souboji pálil rovněž z voleje domácí Kubík a jeho krásné střele se do střely postavila dobře postavené tyč branky, kterou ve druhé půli hájil Šindelek. Nepsané nedáš-dostaneš proto opět dostálo svého renomé. Z následné akce kdy naši hráči dobře zakombinovali se dostal k centru z pravé strany Orel, který dokonale překvapil Rýce, jelikož míč z jeho kopačky nemířil na nabíhajícího Žejdlíka, ale přímo zapadl na zadní tyč a Komárno vedlo již 0:4.

    Na 5:0 z pohledu Komárna zvyšoval J. Žejdlík, který se nejlépe zorientoval ve volné prostoru po střele Klase. Katastrofickou čtvrthodinku domácích dokumentovala situace z 59. minuty. Zkušený matador Hošťálek u lajny povodil dva protihráče a připravil luxusní laskominku pro Kunze, který vyslal na Rýcovu branku nechytatelný projektil - 0:6. Poté se do hry dostali všichni hráči připraveni na střídání a šance pokračovaly. Luxusní náskok, herní pohoda a převaha o jednoho hráče v poli byla jasným důkazem dominance Komárna v zápase. Na domácích šla vidět touha vstřelit alespoň čestný gól, ale obrana Komárna jim povolila pouhé dvě příležitosti, jinak fungovala na výbornou. I my jsme měli ještě několik šancí na změnu skóre. Jmenovitě se o zápis do kolonky střelců pokoušel Majkus, po něm jedovatou střelou M. Žejdlík, který jen těsně minul šibenici a z ostrého úhlu jeho bratr Jaroslav. Rýc však další nájezdy Komárna nepustil za svá záda a tak nám další derby skončilo vysokou, leč zcela zaslouženou výhrou hostujícího FK Komárna-Osíčka v poměru 0:6.

Michal Tvarůžka

střídačka: Nevtípil, Kulajta, Targoš, Ondroušek

diváci: 150

rozhodčí: Novák R.