Report ze zápasu: SK Žeranovice : FK Komárno-Osíčko

10.10.2015 18:58


branky: 29. a 73. Žejdlík J., 33. Klas, 35. Václavek - 88. Smith

    Předposlední zápas v Žeranovicích před zimní přestávkou měl jistou pikantní příchuť. Jednalo se totiž o souboj prvního Komárna s druhými Žeranovicemi. Domácí v minulém kole překvapivě prohráli na půdě Tučap vysoko 1:5, když kolo před tím uštědřili třetím Prusinovicím nečekaný debakl 13:1. To hostující FK Komárno-Osíčko má v současné době velkou formu a hlavně chuť do hry. V posledních třech zápasech nasázeli soupeřům 16 branek a jen jednou inkasovali. Trenér Josef Šindelek musel před zápasem řešit hlavně složení obrany, která se sešla až nezvykle kompletní. Z kádru absentovali jen Ondroušek, Matušů a Orava a tak měl trenér jistě příjemné starosti, když věděl, že na lavičce má k dispozici 5 hráčů. V typickém podzimním počasí tak obě mužstva nastoupila k bitvě o podzimního mistra soutěžě. Jako hlavní arbiter byl delegován p. Caletka z nedalekých Kurovic.

    Ze startu utkání to byli logicky domácí, kteří chtěli ukázat, že debakl s Prusinovicemi nebyla náhoda a značně proháněli naše krajní obránce, kteří měli co dělat, aby dotěrné křídla domácích eliminovali. Úvodní tlak komárenští hráči s menšími problémy eliminovali a z první akce mohli jít dokonce do vedení. Tvarůžka na levém obránci předskočil útočníka neukvapil se a centrem hledal v útoku Žejdlíka, který jen o pár centimetrů míč podskočil. Další velkou šanci měl Václavek, kterého ideálně uvolnil elegantní patičkou Hošťálek, jenže brankář domácích skvěle zasáhl a jeho přízemní pokus vytěsnil na roh. Na druhé straně měli domácí velkou šanci po rychlém breaku po levé straně. Míč po přihrávce propadl mezi našimi stopery k osamocenému útočníkovi, který z dobré pozice mířil o pár decimetrů vedle levé tyče.

    Ve 12. minutě se k hlavičce dostal v dobré pozici osamocený Žejdlík, ale mezi tři tyče se bohužel netrefil. Útočně ladění domácí zaměstnávali obranu,Komárna i nadále a Šindelek v brance musel být na pozoru, hlavně když se jednalo o nevyzpytatelné zakončení bodlem. Po čtvrthodině zápasu uvolnil Václavka na pravém křídle Hošťálek. Václavek však namísto toho, aby zavřel oči tak zvolil druhou variantu a hledal lépe postavené spoluhráče, kteří však jeho záměr nepochopili.

    Tlak domácích byl otupen a konečně se hrstka diváků dočkala branky. Těsně za půlíčí čárou rozehrál standartní situaci Holub a svým centrem do vápna našel Žejdlíka, který jeho nabídkou nepohrdl a poslal Komárno ve 27. minutě do vedení - 0:1.

    Komárnu se dobře dařilo rozbíjet protiútoky soupeře, které se snažili rozehrávat především přes střed zálohy a jejich nejkreativnějšího hráče Klimka, kterého jako stín pronásledoval Majkus a neustále domácímu hráči, ač ho to stálo jistě spoustu sil, dýchal na záda. Právě boření útočných akcí bylo na zrodu druhé branky v síti domácích. Majkus obral o míč právě Klimka a přihrál Žejdlíkovi, který byl na dostřel od branky faulován. Exekuce přímého volného kopu se chopil Klas a technickou střelou přes zeď zvýšil vedení hostů z Komárna na dvoubrankový - 0:2.

    Zdrcující desetiminutovku dokonal v 35. minutě Václavek, kterého ideálně našel střelec druhé branky Klas a  Václavek se z gólu nemohl snad radovat více - 0:3. Domácí byli vysokým a rychlým náskokem hostů hodně překvapeni. Překvapeni byli i z naprosto neprostupné obrany. Do poločasu už si, jak se říká lidově, ani neškrtli a odcházeli do kabin z nelichotivým mankem tří branek - 0:3.

    Druhé dějstí zahájili domácí mohutným tlakem a jen vlastní neschopností se připravovali o možnosti vstřelení kontaktního gólu. Hosté z Komárna se příliš do útočení nepouštěli a soustředili se především na bourání domácího tlaku. Soupeř naše hráče často přišpendlil před pokutovým územím, ale Šindelek byl takřka bez práce, protože zásluhou zálohy a hlavně obrany byly útoky eliminovány. Po dvaceti minutách druhé půle už někteří domácí fans, kterých na zápas o mistra podzimu dorazilo opravdu poskrovnu (hl. rozhodčí do zápisu uvedl 100 - to možná počítal i hráče a funkcionáře obou mužstev) měli ruce nad hlavou, jenže z konfortní situace trefili domácí jen tyč. Tlak domácích i vzhledem k postupu času otupěl a opět jsme se do šance dostali i my a hned z toho byla branka.

    Do volného prostoru, kde chyběli domácí hráči, kteří se nestihli pro samé útočení vrátit si naběhl Majkus, ten namísto očekávaného centru počkal na nabíhajícího Orla, který se podíval a hledal ve vápně osamoceného Žejdlíka, který dostal míč, tak jak ho má rád - do špajcu a bez přípravy vypálil pod víko a Komárno vedlo již 0:4.

    Domácí byli řádně frustrovaní a postupem času smíření s tím, že mistrem podzimu budou hosté z Komárna. Chvíli před koncem zápasu se však dočkali alespoň kosmetické úpravy skóre. Po faulu, po němž se domácí fans dožadovali pokutového kopu zahrával "pouze" přímý volný kop domácí stoper a kapitán Smith, jehož pokus nakonec nikdo netečoval a zapadl za záda bezmocného Šindelka - 1:4. Poté se zápas sporadicky dohrál a domácí tak musel smeknout před výborným taktickým a fyzicky náročným výkonem od soupeře, který se tak stal podzimním mistrem soutěže.



Žejdlík Jaroslav


střídačka: Nesvadba, Targoš, Pávek, Kulajta, Nevtípil

diváci: 50

rozhodčí: Caletka B.