Report ze zápasu: TJ FK Skaštice "B" : FK Komárno-Osíčko

17.10.2016 17:13


branky: 16. Navrátil, 19. a 26. Ježák, 73. Uličný - 37. Kubík, 41. Žejdlík

Ke třetímu zápasu za sebou na venkovním hřišti jsme zajížděli v hodně nezvyklý čas. Domácí rezerva Skaštic hrává své domácí zápasy vždy v neděli v pravé poledne. Místní rezerva v minulém kole zvítězila na půdě Střílek těsně 3:2, to naši hráči utrpěli vysokou prohru 6:1 na půdě vedoucího celku ze Zdounek.

Trenér Josef Šindelek musel před zápasem řešit několik otazníků a příliš radosti mu nenadělaly ani četné absence. Z různých známých i neznámých důvodů chyběli Tvarůžka, Koukal, Nesvadba, Šenkyřík a Ondroušek. Na lavičce náhradníků tak bylo pouze duo Václavek a Matušů. Na hrotu útoku tak musel vypomoci nestárnoucí Orava. Nedělní polední zápas dostal na starosti známý rozhodčí Caletka, který nám v letošní sezóně příliš štěstí nepřinesl. Za ideálního podzimního počasí tak mohl začít zápas o důležité podzimní body.

    Zápas začal oboustranně v dobré tempu. Větší územní převahu i převahu na míči měli však domácí, kteří využili toho, že někteří naši hráči si až ve hře zvykali na nové posty. V první vážnější šanci se ocitli domácí, ovšem zakončit přesně se jim nepovedlo. My jsme se do útočení příliš nepouštěli, urputně jsme bránili a hlavně v záložní řadě byly vidět velké okénka.

První branka padla možná i díky nekoncentrovanosti Klase, který nepohlídal rozehrávku rohového kopu na krátko, z něhož pohodlně domácí odcentrovali na nehlídaného Navrátila, který bez větších problémů usměrnil svoji hlavičku v 16. minutě za záda bezmocného Šindelka - 1:0. Chvíli na to jsme se do dobré příležitosti prodrali i my, zásluhou Kunze, který byl zastaven v pokutovém území nedovoloně, avšak jiného názoru byl hlavní rozhodčí Caletka, který snad jako jediný faul neviděl a nechal pokračovat ve hře. Toto špatné rozhodnutí jen předznamenalo budoucí nevoli následujících minut směrem k hlavnímu rozhodčímu.

    Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat a znovu padla po hrubé chybě v obraně. Tentokráte měl v domácí druhé brance prsty Orel, který špatně odkopl a tím namazal domácím, kteří se rychle zorientovali a pro Ježáka už nebyl žádný problém doťuknout míč do prázdné branky - 2:0.

    Katastrofickou desetiminutovku našich barev potrhnuli domácí v minutě 26. Po avizovaném ofsajdovém postavení však píšťalka rozhodčího Caletky zůstala němá a v klidu nechal domácí pokračovat ve hře. Ti se nerozpakovali a křižnou přihrávkou na zadní tyč znovu zásluhou Ježáka odskočili už na rozdíl tří branek - 3:0. Tato situace vyvolala v našem táboře velkou nevoli vůči hlavnímu rozhodčímu, který schytal od hráčů mnoho peprných slov, ovšem zcela oprávněně.

    Chvíli ještě trvalo, než naši hráči vstřebali křivdu, kterou cítili během úvodní třicetiminutovky. Poté hodili tyto dvě události za hlavu a soustředili se jen a jen na svůj výkon a bylo to dobře. V dobré příležitosti se v 33. minutě ocitl Žejdlík, který namísto střely hledal před brankou parťáka z útoku Oravu, ovšem jeho přihrávka byla nepřesná - zde měl volit raději prudkou střelu.

    To co se nepovedlo dvojici Žejdlík - Orava, tak to se v 37. minutě podařilo Kubíkovi, k němuž se dostal odražený míč a ten se s míčem nemazlil a krásným volejem jej poslal na domácí branku a brankář domácích byl proti jeho nádherné střele absolutně bezmocný - 3:1.

    Od tohoto okamžiku nás bylo plné hřiště. Hráči si znovu začali věřit a chytli druhý dech. V dobré příležitosti se poté ocitl znovu Žejdlík, jehož střele chyběla přesnost. Ve 41. minutě rozehráli naši krásnou přímočarou akci. Kulajta našel křižným centrem nabíhajícího Lukáše, který pronikl do pokutového území a předložil míč před prázdnou branku Žejdlíkovi, který z blízkosti snížil na rozdíl jediné branky - 3:2. Do konce poločasu zbývalo necelých pět minut, ve kterých jsme svého soupeře tlačili a kdo ví, jestli by se nám nepodařilo i vyrovnat, kdyby byl poločas ještě o několik minut delší. Poločas tak skončil divokým výsledkem 3:2.

    Druhá polovina byla jako nebe a dudy. Od úvodu druhého poločasu jsme byli aktivnějším týmem a domácí jakoby byli o krok pomalejší. První šanci jsme si vypracovali v 51. minutě, kdy se míč skrz celé pokutové území domácích dostal až ke Kubíkovi, který v dobré pozici trestuhodně přestřelil. V další velké šanci se po čtvrthodině hry ocitl Lukáš, kterému přihrál míč Majkus, ovšem náš krajní záložník se zbytečně ukvapil a branku z luxusní pozice netrefil. Domácí jako by byli myšlenkama ještě v kabině. Naši hráči byli aktivnější na míči a obrana nepouštěla domácí ani na dostřel branky. Ti se spoléhali na rychlé breaky, které s přibývajícím časem přicházely.

    Územní převaha našich hráčů vyústila v další velkou šanci, kterou měl znovu na svých kopačkách Lukáš, který se stejně jako v předchozích minutách se zakončením příliš ukvapil. Dobrou příležitost ke skórování měl rovněž Klas, ovšem jeho střela letěla jen těsně nad břevno a tentýž hráč poté až příliš váhal se zakončením, až mu vracející se obránce míč v poslední chvíli vypíchnul. A tak přišel zasloužený trest. Chvíli po svém příchodu na hřiště potom namazal nesmyslně laxně Václavek domácímu Konečníkovi, kterého v souboji tváří v tvář dokázal vychytat Šindelek. Další rychlý kontr domácích po pravé straně vyústil v centr před branku, kde chyboval Kulajta a domácí Uličný poté pohodlně prostřelil bezmocného Šindelka - 4:2.

    Zhruba deset minut před koncem zápasu se naši dostali do dobrého náběhu ve třech proti dvěma bránícím hráčům. Ovšem tíhu zodpovědnosti na sebe nikdo nevzal a zbytečně překombinovaná akce skončila jen propagační střelou a zákrokem domácího brankáře. Těsně před koncem mohl zmírnit naši porážku znovu Lukáš, ovšem míč mu špatně odskočil a k zakončení opět nedošlo a tak se domácí mohli radovat z vítězství, které bylo, hlavně díky naší katastrofální desetiminutovce, zcela zasloužené.


David Kubík (hlavně za krásný gól)

střídačka: Václavek, Matušů

diváci: 90

rozhodčí: Caletka