Report ze zápasu: TJ FO Chvalčov : FK Komárno-Osíčko 2017

29.10.2017 23:01


branky: 17. Trnčák, 28. Vaněk, 63. a 89. Dostalík - 4. a 40. Lukáš, 29., 31., 50. a 61. Machač, 36. Kopečný, 47. a 53. Tvarůžka, 83. z pen. Majkus

    V posledním oficiálním zápase podzimní části sezóny jsme zajížděli na půdu nedalekého Chvalčova. Domácí tým je letos velmi za očekáváním a z dosavadních 12 kol dokázali uhrát pouhých 6 bodů a patřila jim před tímto zápasem 13. pozice, hůř je na tom jenom další celek z Bystřicka, Mrlínek. To my si vedeme o něco lépe. Před tímto zápasem jsme se nacházeli na 8. místě tabulky se ziskem sedmnácti bodů. V minulém kole jsme si doma poradili 5:1 s Počenicemi.

    Trenér Marian Palát měl k dispozici téměř kompletní hráčský kádr. Chyběl jen brankář Šindelek a tak v bráně znovu nastoupil Kunz. Oproti minulému zápasu zůstal na lavičce náhradníků Šenkyřík, spolu s ním tam usedli Klas, Orava, Kulajta, Václavek, Orel a víceméně připraven byl i Matušů. Jako hlavní rozhodčí byl pro tento "derby" zápas určen p. Mucha. Za chladného a místy deštivého počasí tak mohl začít zápas, mezi dvěma týmy, který vždy slibuje atraktivní fotbal a brankový přísun.

    Po počátečním osahání terénu a vzdájemném oťukávání jsme začali s aktivní hrou a to se nám vyplatilo již ve 4. minutě zápasu. Míč si podržel u nohy Lukáš, tím se zbavil svého strážce a když nevěděl co s míčem, tak jej poslal na branku, kde nachytal na šťopkách domácího brankáře, přes kterého míč zapadl do branky a Komárno rázem vedlo - 0:1. 

    Domácí hráči dlouho vzpílali brankáři, že taková střela se musí chytat. A to s domácími mohlo být za chvíli ještě hůř. Naši hráči dobře napadali a nedávali příliš prostor pro rozehrávku obraně Chvalčova. Jediné co jim vždy zbývalo, bylo nakopnou míč dopředu, kde jsme měli vysoké hráče, kteří balóny sbírali.

    Střelec první branky Lukáš dostal míč ideálně do volného prostoru, ovšem tentokráte obrana s brankářem míč do branky společnými silami nepustila. Naopak pomaličku se začali i osmělovat a při své první návštěvě u naší branky dokázali skórovat. Po rohovém kopu neuhlídali bránící hráči Trnčáka, který protečoval hlavou centrovaný míč a vyrovnal na 1:1.

    Domácí po vyrovnání značně ožili a nechybělo mnoho a mohli jít do vedení. Po faulu na pravé straně rozehrávali standartní situaci a znovu byli blízko po tečovaném pokusu, ale tentokráte si míč cestu mezi 3 tyče nenašel. Na druhé straně byl v dobré pozici po kombinaci Žejdlík, ovšem jeho pokus levou nohou letěl vedle, stejně tak si chvili na to počínal i Tvarůžka.

   Do vedení šli v 28. minutě z ničeho nic domácí, když se po centrovaném míči a špatném zajišťování bránících hráčů ocitl za obranou osamocený Vaněk, který střelou k pravé tyči poslal domácí do vedení - 2:1.

    Z vedení se však domácí neradovali dlouho. Ihned po rozehrávce jsme se vrhli do útočení, míč se dostal k Machačovi, který si to namířil středem hřiště k brance, kde si narazil míč s Lukášem a tím si vyšpekroval pozici, odkud vystřelil a rozvlnil síť za brankářem Chvalčova a bylo vyrovnáno - 2:2.

    Nedlouho na to se nám podařilo zásluhou vysokého presingu vypíchnout váhajícímu soupeři míč, který se dostal na levou stranu. Z pozice falešného křídla odcentroval na branku Kopečný a to netušil jaké problémy s jeho centrem bude mít brankář, který míč pouze vyrazil před branku, a tam si jej ze druhé vlny našel Machač, který nekompromisně trestal - 3:2.

    Po chvíli kdy jsme byli aktivní jsme vybojovali rohový kop, který se snesl na hlavu Kopečného a po chybě brankáře, kterému míč propadl mezi nohami jsme vedli o dvě branky - 2:4. Další hrubku neustál brankář, který byl po čtvrtém inkasovaném gólu již v prvním poločase vystřídán a mnoho slov chvály na něj trenér nenašel. Po pár minutách vyzkoušel pozornost nového brankáře z volného přímého kopu Machač a prudkou střelou trefil přímo náruč vděčného brankáře.

    Dlouho však střídajícímu brankáři čisté konto nevydrželo. Znovu po dobré práci celého týmu domácí ztratili míč a rychlým kontrem po ose Tvarůžka - Lukáš. Druhý jmenovaný přesnou křižnou střelou "odemkl" nového brankáře a bylo to 2:5.

    Do konce prvního dějství chybělo 5 minut, když se podruhé mezi střelce mohl zapsat Kopečný, jenže tomu chyběl pověstný krok. Do kolonky střelců mohlo přibýt i jméno Žejdlík, ovšem při nájezdu dvou na jednoho byl dobře postavený obránce a míč k Žejdlíkovi, který by poté sváděl souboj tváří v tvář brankáři, nedoputoval a tak se do kabin odcházelo za stavu 2:5 pro hosty z Komárna.

    Vstup do druhého poločasu jsme měli takřka raketový a hned po dvou minutách se skóre divokého zápasu měnilo znovu. Centrovaný míč do pokutového území prodloužil za sebe do volného prostoru Žejdlík, kde si naběhl Tvarůžka, který šel důrazně za zakončením a to se mu vyplatilo, protože zvýšil vedení Komárna na 2:6.

    Tři minuty na to jsme dostali možnost rozehrávat rohový kop. Obrana Chvalčova byla dezorientována, čehož chytře využil Tvarůžka, který rychle rozehrál na Machače, který si míč připravil a poslal jej na branku. V cestě do sítě mu však stála tyč, od které se míč odrazil do obránce a odtud doskotačil míč do branky, čímž Machač dovršil hattrick - 2:7.

    Komárno bylo na koni. Již za 3 minuty se do pokutového území vřítil po přihrávce od Tvarůžky Žejdlík, který vystřelil a jeho míč vyrazil brankář do boku, kde číhal za bukem Tvarůžka, který z ostrého úhlu svou druhou brankou v zápase navýšil vedení již na 2:8.

    Diváky, kteří podporují Komárno, musel zápas bavit. Hráči předváděli výborný a přímočarý fotbal, plný nasazení a osobních soubojů. Ti domácí by už nejradši odešli domů, jenže do konce zápasu chybělo ještě půl hodiny, když se Majkus neukvapil a patičkou poslal míč za obranu, kde si míč na svoji pravou nohu připravil Machač a vystřelil na branku. Před brankářem míč zaplaval a přes prsty jej propustil za svá záda a bylo to 2:9. Pro Machače to byla již čtvrtá branka v zápase.

    Již po osmé brance proběhla hráčská rošáda, která poté pokračovala, dokud jsme nevyužili všechny možnosti na střídání. Hráči, kteří byli od začátku zápasu na lavičce náhradníků rozhodně nezklamali a do rozjetého zápasu a za tohoto stavu, se vstupuje špatně. Chvíli to trvá, než získáte "pevnou" půdu pod nohama, hlavně na terénu, který byl podmáčený a místy kluzký jako led.

    Dvě minuty po naší deváté brance jsme zbytečně na polovině ztratili míč domácí využili prostoru v rozhozené obraně a poslali kolmici mezi stopery, kde se do sólového úniku řítil střídající Dostalík a naši stopeři marně sledovali jak si domácí mladík bravůrně poradil i s Kunzem a snížil na 3:9.

    Nedlouho na to, se domácí znovu dostali skrz naší obranu na dostřel Kunze a jejich aktivita vyústila v rohový kop, po kterém se dostali do šance, jelikož obrana se cítila zřejmě nezranitelná, ale opak byl pravdou. Pod vědomím vysokého vedení hráči dělali chyby, ze kterých dávali "čichnout" domácím. S blížícím se koncem zápasu již ubývalo pohledných akcí a to hlavně zásluhou těžkého terénu, který komplikoval život oběma týmům a byl to spíše boj, než pohledná kopaná. Naštěstí jsme měli pohodlný náskok a nemuseli jsme se bát o výsledek zápasu.

    Byla jen otázka, zdali se nám podaří vstřelit desátou branku a uspokojit fanoušky, kteří vyvolávali pověstnou "desítku" již od 60. minuty zápasu. Nakonec se přeci jenom dočkali. Po faulu na pronikajícího Václavka, musel rozhodčí Mucha odpískat pokutový kop, k jehož exekuci se postavil kapitán mužstva Majkus a střelou k tyči upravil na 3:10 pro Komárno.

    S blížícím se koncem zápasu už nebylo tolik sil a mladý Dostalík znovu prokázal svoji rychlost, když dostal míč ideálně mezi našimi těžkopádnými stopery do běhu a na těžkém terénu se tolik nebořil do bláta a míč si předkopl až před Kunze, kde náš brankář zaspal a Dostalík si narazil míč o tyčku a poté si míč i sám dorazil. Touto krásnou fotbalovou akcí skončil na branky bohatý zápas, ve kterém jsme dokázali porazit svého soupeře vysoko 4:10 a s radostí jsme si tak mohli přímo na hrací ploše vychutnat vítězný pokřik.

 

Lukáš Machač

střídačka: Kulajta, Šenkyřík, Václavek, Orava, Klas, Orel, Matušů

diváci: 100

rozhodčí: Mucha P.