Report ze zápasu: TJ Počenice/Tetětice : FK Komárno-Osíčko

22.08.2016 13:35

Ve třetím kole okresního přeboru zajížděli naši hráči na půdu dalšího neznámého soupeře a to mužstva TJ Počenic/Tetětic. Tým z Počenic v minulém kole prohrál na půdě Těšnovic 4:1, naši hráči prohráli v prvním domácím vystoupení s důrazným týmem z Břestu 0:3 a proto bylo o motivaci pro dnešní zápas postaráno - získat konečně nějaký ten přeborový bod. Do Počenic jsme odjížděli takřka kompletní - z pracovních důvodů chyběli Tvarůžka s Holubem, Orava a dlouhodobě Ondroušek. Přesto jsme dokázali poskládat silnou sestavu, která se pod vedením lodivoda Josefa Šindelka snažila o zisk prvních cenných bodů. Hlavním rozhodčím pro tento zápas byl delegován Zakopal Tomáš.

    Do zápasu jsme vstoupili aktivně a již ve 3. minutě se mohlo měnit skóre. Ideální přihrávku za obranu domácích dostal Žejdlík, který se řítil sám na domácího brankáře, ovšem nepochopitelně volil zakončení střelou vedle branky. Velká šance Žejdlíka však nebyla jediná, která naše barvy v úvodu zápasu mrzela. Dvě minuty po promarněném samostatném nájezdu se dostal do zakončení Klas, ovšem jeho střele chyběla jak rasance, tak přesnost a chvíli po něm zase dobře zasáhl domácí brankář proti střele Kulajty. Nic na plat, úvod jsme promarnili a dali domácím šanci srovnat hru. Ti se osmělili poprvé po čtvrthodině hry - střela mířila těsně nad břevno branky, kterou hájil Šindelek. Komárno v aktivitě směrem dopředu nepolevovalo a neustále se snažilo s bezbrankovým stavem něco udělat. Do dobré šance se dostal Kubík, kterému přistrčil míč Žejdlík, ovšem střela šla vedle levé tyče.

    Za pár okamžiků byl v 2x v hlavní roli domácí brankář, který nejprve ve vápně sestřelil Klase, který si kolem jeho bezvládného těla obhodil míč, ovšem k překvapení všech zůstala píšťalka hlavního rozhodčího němá, čímž hosty z Komárna řádně dopálil. Vše "vynahradit" mohl brankář Komárnu o pár okamžiků později, když svým špatným odkopem vyzval ke skórování Klase, který svou střelou rozvlnil jen a jen boční síť. Neproměněných šancí bylo v úvodní dvacetiminutovce ze strany Komárna opravdu hodně, čehož určitě hráči později litovali.

    Po půlhodině hry se k hlavičkovému pokusu po rohovém kopu dostal M. Žejdlík, ale brankář ve spolupráci s obranou jeho pokus zachytil před brankovou čárou. Domácí měli v prvním poločase jen dvě vážnější šance. První spálili po neodmávaném ofsajdu a míč z nervózních domácích kopaček putoval jen vedle branky. O něco blíže brance byli domácí ve 37. minutě, kdy se po rychlé akci nejlépe zorientoval veterán Šimčík, který prudkou střelou zazvonil na pravou Šindelkovu tyč. 

    Na druhé straně se těsně před koncem prvního dějství dostal do úniku po levé straně Kunz. Ten však nezvolil ideální způsob zakončení a ani si nevšiml lépe postavených spoluhráčů, kteří mohli uklidit míč do prázdné branky. Stejně tak si počínal i Žejdlík, který narozdíl od Kunze hledal svého parťáka z útoku Klase, ke kterému míč zásluhou vracejícího se stopera nedoputoval. Konec první půle obstaral svojí technickou střelou znovu Klas, kterému efektvním zákrokem sebral radost z gólového zápisu domácí brankář. Poločas plný šancí tak skončil bezbrankovou remízou 0:0.

    Druhé dějství začalo o něco opatrněji. Domácí se více zaměřili na obranu a zpočátku hosty drželi daleko od své branky. První střelu druhého poločasu zaregistrovali příchozí diváci po 8 minutách hry, když se z dálky pokoušel o překvapení brankáře Kubík, jehož střelu pro jistotu brankář konečky prstů vytlačil nad břevno. Na druhé straně musel být na pozoru i Šindelek, který musel zasáhnout proti střele domácího středopolaře. Další z kvanta šancí měl na svých kopačkách J. Žejdlík, který utekl svým pronásledovatelům svým typickým způsobem a tentokráte měl namísto alibistické přihrávky řešit situaci střelou - Klas byl na jeho pobídku až příliš pomalý a s míčem se zamotal a z velké šance nebylo nic. Velkou šanci měl po rohovém kopu Kulajta, jehož umístěnou hlavičku vykopl z brankové čáry jeden z bránících hráčů.

    V 70. minutě se u postranní čáry uvolnil střídající Václavek a odhodlal se vystřelit, avšak své mířidla měl stejně špatně seřízené, jako zbytek týmu. Z neproměněných šancí, kterých bylo v dosavadním průběhu víc než dost, mohlo být ještě hůře. V 72. minutě snad poprvé v zápase nezafungovala naše dobře fungující obrana. Skákavá střela, kterou domácí vyslali nadělala Šindelkovi velké problémy, míč pouze vyrazil k dobíhajícímu hráči, který nikým nehlídán z blízka prostřelil Šindelka. Překonaného Šindelka však zastoupila horní tyč, od které míč putoval znovu k domácímu Šimčíkovi, který prudkou střelou přestřelil. To byla ze strany domácích zatím největší šance druhého poločasu. S blížícím se koncem zápasu byla vidět snaha o vstřelení branky oběma týmy, bezbrankovou remízu ani jedno mužstvo nechtělo.

    Na jedné straně se o střelecký zápis snažil znovu Žejdlík, kterému míč skočil od stehna kolem tyče, po něm se neprosadil ani hlavičkující Klas po centru Václavka a ani slabou střelou ve skluzu v podání Majkuse. Nejblíže ze všech byl však 5 minut před koncem zápasu Klas, který orazítkoval z přímého kopu břevno a byla jen škoda, že naši hráči nebyli v dobíhání odraženého míče důraznější. Nám však mohlo zatrnout těsně před koncem zápasu, kdy se domácí dvakrát dostali do šance a jen díky střelecké nemohoucnosti nepřekonali Šindelka v brance. A tak když ani na jedné straně se nenašel za celých 90. minut přesný střelec, tak utkání dospělo k pokutovým kopům. První série střelci proměnili, ve druhé sérii z naší strany překopl Žejdlík a ze startu třetí série se zase vytáhl Šindelek, ovšem Majkus rovněž selhal. Zbylé pokutové kopy domácí proměnili a doplňkový druhý bod tak připadl na jejich stranu.

RESUMÉ: "Ve třetím utkání okresního přeboru ukázali naši hráči nebojácnou a bojovnou hru, která znamenala zvýšení aktivity směrem dopředu a téměř bezchybnou obranu. Ovšem kámenem úrazu v tomto utkání bylo neproměňování šancí, které nás v závěru mohlo velmi mrzet. Bylo vidět radikální zlepšení oproti minulému domácímu zápasu, kde nás soupeř přehrál pouze důrazem v osobních soubojích a dostupováním hráčů. V penaltové loterii jsme bohužel dvakrát minuli, kdežto soupeř neproměnil jen jednu jedenáctku a proto náše první okresní body měli hodnotu pouze 1. Přesto jde vidět na hráčích, jak se zlepšují zápas od zápasu a proto příští zápas bude konečně tříbodový!"

       


Jiří Kulajta a Radim Orel


střídačka: Matušů, Václavek, Koukal, Šenkyřík

divácí: 80

rozhodčí: Zakopal