REPORT ze zápasu : XI. kolo: FK Loukov - FK Komárno-Osíčko

18.10.2009 21:49

"Nájezdníci z Komárna vyplenili loukovskou tvrz". Takto by se dalo utkání popsat na obálce bulvárních novin. Ovšem bylo tomu ve skutečnosti tak? Utkání se hrálo za typicky podzimního počasí s občasným nahlédnutím sluníčka. Do utkání vstoupili domácí s tím, že chtěli vyvinout tlak hned v úvodu utkaní, což se jim ovšem nepodařilo. Od první minuty to byla spíše bitva ve středu pole s minimem pěkných fotbalových momentů. A tak v 7. minutě mohli naši hráči zvednout ruce nad hlavu, ovšem polocentr-polostřela Dušana Klase z pravé strany skončil jen v ochranné síti. Za minutu mohli domácí otevřít skóre utkání, ovšem po rohu hlavičkovali nad. V 10. minutě se poprvé ukázal v plné formě náš brankář a to když špičkou kopačky vytěsnil střelu unikajícího utočníka a dorážející hráč neměl při dorážce štěstí a mířil vysoko nad. Od té doby stupňovali domácí tlak, jenže ke kýženému gólu to opět nevedlo. V 18. minutě měli domácí přímo namazáno na úvodní gól zápasu a to když Martin Žejdlík vyrobil z pozice posledního kiks, jenže domácí opět pálili jen těsně vedle. O minutu později mohlo udeřit na opačné straně a to když Radim Vagač pálil vedle. Ve 24. minutě byla k vidění naše pěkná kombinační akce, ovšem duo Radim Vagač - Libor Orava chtěli akci vyřešit fotbalově a nikoliv na efekt. V 28. minutě bylo k vidění na každé straně po jedné šanci. Nejprve zahrozili domácí, ovšem Laďa Hruška odkopával do bezpečí a z následného protiútoku mohl dát gól Dušan Klas, jenže šance se zalekl a nedůrazně zakončoval a vytěžil pouze roh, který zakončil Martin Žejdlík hlavičkou vedle. V 31. minutě potěšil ochozy střelou z 25 metrů Radim Vagač, jenže opět z toho nebylo nic víc než rohový kop. Stupňovali jsme tlak, který jsme si v prvním poločase vytvořili a odrazem tohoto tlaku byla první branka. K exekuci přímého volného kopu se postavil Jarda Žejdlík a krásnou technickou střelou kolem zdi převážil misky vah na stranu Komárna - 0:1. Ve 40. minutě to mohlo být 1:1 - a to když chyboval opět Martin Žejdlík a domácí útočník se řítil sám na našeho brankáře, jenže střela skončila pouze na tyči - dobrý brankář potřebuje i štěstí! A to měl Radek Tvrdoň i ve 44. minutě, kdy po zmatku v naší obraně odkopával do bezpečí Radim Vagač a o minutu později chytl dalekonosný pokus do koše opět Tvrdoň. A tak skončil poločas 0:1 pro naše barvy.

Do druhého poločasu vstoupily obě mužstva v totožných sestavách, v jakých skončili poločas první. Jako první se ve druhém poločase osmělili domácí, kteří opět po úniku z levé strany vystřelili, ale Tvrdoň byl na místě a bravůrně zlikvidoval tento jedovatý pokus, stějně tak o 2 minuty později zasahoval proti hlavičce domácího útočníka. Poté se hra přesunula od branek do středu hřiště, kde se odehrával opravdu litý boj. Až přišla 20. minuta druhého poločasu, kdy rozhodčí nepochopitelně odpískal pokutový kop proti naší bráně. Z prvu se zdálo, že odpískal faul na našeho vybíhajícího brankáře, jenže opak byl pravdou - ukázal na 11ti metrový puntík a domácí hráč nechytatelně skóroval - 1:1. Po tomto gólu přidal na dramatičnosti i úkaz, že se naši hráči cítili ukřivděně a tak se začal odehrávat tvrdý a nekompromisní fotbal, jenže pouze v okolí středového kruhu. V 25. minutě druhého poločasu měli domácí velkou příležitost dostat se do vedení, jenže famózně chytající Tvrdoň chytl tvrdou střelu do koše. Pokud rozhodčí zapíská penalu jako při vyrovnávacím góle domácích, tak při faulu na Jardu Žejdlíka v 31. minutě asi chytal lelky, poněvadž se jednalo o 100% penaltu, jenže píšťalka v tuto chvíli zůstala němá. Následující minuty se odehrávaly v režii předchozích okamžiků a to v okolí středového kruhu, s velkými nepřesnostmi, a tak se zdálo, že se sokové rozejdou smírně. V poslední minutě zápasu vybojoval rohový kop Jarda Žejdlík. Roh zahrál Radim Vagač, brankář domácích míč jen konečky prstů protečoval na zadní tyči neobsazeného výše zmiňovaného Jardu Žejdlíka, který hlavičkou rozvlnil síť podruhé a naposledy - 1:2. V tomto okamžiku propukly oslavy a pár okamžiků po rozehrání hlavní rozhodčí ukončil zápas pro nás úspěšný, a porazili jsme v derby Loukov v poměru 1:2.

Sláva vítězům , čest poraženým.

3 hráči zápasu: Radek Tvrdoň, Jaroslav Žejdlík, Martin Žejdlík

Sestava FK Komárno-Osíčko: Tvrdoň R. - Matušů M.,Žejdlík M., Orel R., Hruška V. - Nevtípil J., (Bancik), Doležal J., (Šindelek J.) Žejdlík J., Vagač R., - Orava L., Klas D., nenastoupili: Matušů V., Orava J.