REVIEW ze zápasu: SK Rymice : FK Komárno-Osíčko

24.05.2010 10:27

Rymice : FK Komárno-Osíčko  0:3 (0:2)

branky: D. Klas, J. Šindelek, R. Tvrdoň (pen.)

"Více než odevzdaný soupeř"

    Náš tým zavítal na hřiště Rymic k dohrávanému utkání nádstavbové části. Představili se v nezvyklý hrací den a to v pátek 28. 5. K utkání jsme odjížděli s několika absencemi. Naší hře měli chybět hlavně kraje obran a to jm. M. Matušů a R. Nesvadba, v útoku pak chyběl V. Fabián a L. Uhřík. Jinak měl trenér I. Platek k dispozici většinu svých oveček včetně obou „pražáků“. Čili bylo z čeho vybírat. FK Komárno se mohlo pyšnit sérii 4 zápasů bez porážky, kde 2 zápasy byly odehrány v rámci nádstavbové skupiny.

 
    Do utkání jsme doslova vletěli na soupeře a hned od úvodu jsme naznačovali kdo že to dnes bude na hřišti pánem. Ve 2. minutě dostal rychlý míč do běhu T. Bancik, přihrál D. Klasovi, ten posunul na R. Vagače, který vystřelil tvrdě, leč nepřesně. O 3 minuty později zprava centroval před branku J. Žejdlík, jeho pokus byl zblokován obráncem a právě tato skutečnost nadělala brankáři domácích velkou paseku, když podklouzl míč proletěl na levou tyč, kde byl T. Bancik, jenže nemastnou-neslanou střelu zblokoval obránce na roh. V 7. minutě přišel první slabší okamžik domácího brankáře. Centr z půlky hřiště málem zapadl za sluncem oslepeného gólmana do brány, ten pouze se štěstím krotil neposedný míč. Za další 2 minuty to byl opět R. Vagač, jež byl při střelecké chuti – tvrdá střela ovšem postrádala přesnost.
    Po deseti minutách hry vystrčili růžky také domácí. Ti hrozili z především z brejků a obrana měla plné ruce práce se zastavováním těchto nebezpečných útoků. První gólový moment byl k vidění po 16ti minutách hry. Neposedný míč se po pár odrazech dostal k D. Klasovi, jež se obtočil kolem svého strážce a ukázkovou ranou nedal brankáři šanci – 0:1. Za 3 minuty mohli domácí srovnat. Útočící hráč se v pokutovém území odpoutal od bránícího M. Žejdlíka, jež rychlému hráči nestačil, ovšem hráč místo přihrávky volil střelu k bližší tyči, kde stál připravený R. Tvrdoň jež vyrazil nohou míč na roh. Roh naše obrana ubránila, ba dokonce šla do rychlého přečíslení Vagač a Klas vedli přečíslení, ovšem domácí se stihli vrátit a jen za cenu faulu zastavili rodící se šanci. Z následující standartní situace J. Žejdlík minul branku. V 22. minutě všem našim hráčům zatrnulo. Po odmávaném, ale neodpískaném ofsajdu se sám na naši klec rozběhl domácí záložník a chybělo jen pár decimetrů a mohlo být skóre nerozhodné. Míč netrefil při pokusu o obstřelení ideálně a balón skončil vedle levé tyče.
    Od této chvíle zhruba do půlhodiny hry se prakticky nic neudálo, minimum brankových příležitostí na obou stranách, hrálo se převážně po stranách hřiště, nepřesností přibývalo a oku lahodících akcí bylo také poskromnu. V 37. byl v hlavní roli pan rozhodčí. Po špatně posouzeném autu se zaměřil na našeho hlavního kouče a ten „brblal“ až si „vybrblal“ místo mimo střídačku – byl vykázán a v zápětí odešel v doprovodu hl. pořadatele. Ve 44. minutě jsme mohli vidět krásnou kombinační akci Vagač-Žejdlík-Klas, ovšem finální přihrávka nenašla svého adresáta. Běžela poslední minuta prvního poločasu a cca. na 40 metrech od brány padá náš hráč po faulu k zemi. K exekuci nákopu na bránu se postavil J. Šindelek a nastřelil míč na branku. Slunce a „vyklepaný“ brankář toť faktory toho, že míč skončil za zády brankáře podruhé – 0:2. Krátce po gólu rozhodčí Caletka „foukl“ poločas.

    Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivněji my a mohla se opakovat situace z konce prvního poločasu, ovšem tentokráte měl nejistý gólman domácích štěstí a vysoký balón se mu za pomocí obrany podařilo dostat do bezpečné vzdálenosti. V 5. minutě zkoušel štěstí ze standartní situace opět J. Šindelek, ovšem tentokráte přestřelil. O 3 minuty později dostal míč na levé křídlo J. Žejdlík, protáhl se podél lajny až do pokutového území, kde hledal R. Vagače, k němuž se míč nakonec dostal a jeho střela neměla gólové parametry, ba dokonce málem jeho pokus trefil rohový praporek. Od tohoto okamžiku jakoby si pohledný fotbal a šance vzali dovolenou. Míč často končil v zámezí, akcí pro diváky bylo po skromnu. Až v 18 minutě osvobodil diváky z nudy fotbalových okamžiků T. Bancik, kdy se střelou z dálky pokoušel překvapit domácího strážce svatyně, ovšem dalekonosný pokus skončil nad brankou a z následného „hokusu pokusu“ domácích nebylo také nic, poněvadž střela šla úplně mimo.
    V 23. minutě se mohl prosadit J. Žejdlík, jenže po rohu jeho hlavičku zastavil na čáře jeden z bránících hráčů, který odpálil míč do bezpečí. O minutu později jsme zahrozili opět 2x z rohu. Větší šanci měl M. Žejdlík, jež si naskočil na centr ovšem hlavičkoval mimo tři tyče. V 28. minutě dostal míč J. Žejdlík od D. Klase, obhodil si bránícího hráče i brankáře. První jmenovaný jej však zastavil jen za cenu faulu a jelikož byl ve velkém vápně tak rozhodčímu nezbývalo než ukázat na značku pokutového kopu. Odpovědnosti se chopil brankář R. Tvrdoň a tvrdou a umístěnou střelou zvýšil naše vedení na 0:3.
    Po půlhodině hry již za rozhodnutého stavu se domácí rozhodli, že našim ještě zatopí. Dlouhou dobu nás drželi na naší půlce a našim hráčům se ne a ne podařit oprostit se z tohoto tlaku. Z tlaku nás vysvobodil až L. Orava jež zatáhl po výkopu a vybojoval roh. Z následného rohu to mohl být právě on kdo mohl zvýšit na 0:4, ovšem jeho pokus hlavou zastavil opět na čáře jeden z domácích a následné střely J. Sobka a R. Vagače postrádaly hlavně přesnost. Jelikož se tyto střely nepodařilo dostat za čáru tak do brejku šli domácí. Nákop domácí útočník zpracoval jak „za nároďák“ pokopl si míč a chybělo jen pár decimetrů aby balón skončil v síti. A to byla asi nejvážnější situace jež se udála do konce a tak jsme si z Rymic, kde jsme hráli proti odevzdanému soupeři odvezli pohodlnou výhru 0:3

sestava FKKO: R. Tvrdoň - J. Sobek, M. Žejdlík, J. Šindelek, R. Orel - J. Nevtípil, R. Vagač, J. Žejdlík, T. Bancik - L. Orava, D. Klas

střídačka: M. Ondroušek, V. Matušů, V. Hruška, J. Gadas

rozhodčí: Caletka

 

=gio=