REPORT ze zápasu ! ! X. kolo : SK Míškovice B - FK Komárno-Osíčko 1:2 (1:1)

12.10.2009 10:52

SK Míškovice B - FK Komárno-Osíčko 1:2 (1:1)

 

branky: Matušů M., Klas D.

 

Utkání, jež se hrálo na kvalitním terénu a za slunného dopoledního počasí mělo také pikantní náboj, a to nejen kvůli skutečnosti, že spolu hráli sousedé z tabulky (3. a 4.místo), ale také o „odvetu“ v podobě porážky Komárna na domácím hřišti právě od hráčů z Míškovic (1:3).

A tak obě mužstva věděly, co je čeká za soupeře. Do první půle vtrhli naši hráči lépe a v úvodních minutách měli územní převahu a většinu času míč na svých kopačkách, ovšem v prvních 10-ti minutách se hrálo spíše na polovině hřiště. Po našem náporu však přišla studená sprcha a to ve 12. minutě, kdy se dočkali gólu domácí. Z levé strany prošel míč po centru na neobsazeného hráče a domácí se ujali vedení - 1:0. Ovšem naši hráči se rychle oklepali a hodili gól za hlavu a po obdržené brance zpřesnili přihrávky a zrychlili tempo hry. Odměnou nám za to byla vyrovnávací branka. Po přesném centru z pravé strany ukázkově hlavou zavěsil v 19. minutě Michal Matušů – 1:1. Po vstřeleném gólu naše hra opět stagnovala a byla plná nepřesností. Za zmínku stojí hlavičkový pokus Michala Matušů po centru, který minul míč jen o pár decimetrů, dalekonosný pokus Kuby Nevtípila, který mířil nad a ještě nedůrazné zakončení Dušana Klase. Po půlhodině hry mohlo být pro domácí opět veseleji, ovšem únik zakončil útočník domácích bezhlavě pouze střelou na připraveného Tvrdoňe. O pár minut později opět zahrozili domácí, ovšem střela útočníka postrádala patřičnou přesnost a o 2 minuty později pálil z přímého kopu zase nedůrazně jiný hráč a pár minut před koncem přerušil slibnou kombinační akci domácích přísně posouzený ofsajd. A tak nám skončila první půle nerozhodně 1:1.

Do druhé půle vstoupily obě mužstva tak jako do poločasu prvního a prvních 10 minut se prakticky nic nedělo, pouze na každé straně střela , ovšem obě šly hodně vedle brány. V 11 minutě mohl děkovat domácí brankář rozhodčímu, že po faulu mimo vápno na samostatně unikajícího Jardu Žejdlíka, neukázal červenou kartu – dostal pouze žluté napomenutí. V 16. minutě to mohli být opět domácí, kteří mohli strhnout zobáček vah na svou stranu, ovšem střela zprava mířila jen těsně nad. V 25. minutě jsme to byli opět my, kdo jsme mohli vést, ovšem přímý volný kop Michala Matušů mířil sice přes zeď, ovšem pouze doprostřed brány. O minutu později unikal po pravé straně Libor Orava, ovšem zbrkle vystřelil nepřesně. Poté domácí několikrát zahrozili a to breaky, které ovšem končily buď na rohu, nebo v náručí jistě chytajícího Tvrdoňe. V 28. minutě jsme konečně využili územní a herní převahy a po nepřesné rozehrávce domácích jsme šli v poměru 3:2 na domácí obranu – zleva zatáhl míč Jarda Žejdlík, který přihrál na sice obsazeného, ale dobře postaveného útočníka Dušana Klase, který střelou z vnitřku pokutového území rozvlnil síť pro naše barvy podruhé – 1:2. Poté se dal ze strany Míškovi očekávat tlak, ovšem byli jsme to opět my kdo mohl zvýšit skóre a to jmenovitě Radim Vagač, jež 2x ohrozil branku ovšem střely šly nad, respektive vedle. V 34. minutě byl k vidění pěkně zahraný přímý volný kop, ovšem střela Michala Matušů do šibenice nepostrádala přesnost, nýbrž rasanci. Poslední naši šanci měl po centru Jarda Žejdlík, který hlavičkoval pouze do domácího obránce, ovšem z následného rohu jsme nevytěžili nic než náš faul. Poté se chtěli iniciativy chopit domácí, jenže se prakticky k žádnému pořádnému ohrožení naší branky nedostali, a tak naši hráči dovedli utkání do vítězného konce a to v poměru 1:2.

Rozhodčí Sedlář podal kvalitní výkon, stejně jako hráči domácích Míškovic sympatický a bojovný výkon. Sláva vítězům, čest poraženým.

 

=gio=

 

sestava: Tvrdoň R.


Hruška V. Orel R. Žejdlík M. Matušů M.

Vagač R.
Doležal J. Žejdlík J. Nevtípil J.

Orava L. Klas D.

 

 

střídání: Doležal J. => Orava J.
Orava L. => Matušů V.
Klas D. => Bancík T.