1. kolo poháru OFS Kroměříž - FK Komárno-Osíčko : TJ Prusinovice

25.07.2011 11:06

FK Komárno - Osíčko : TJ Prusinovice  0:4 (0:1)

"Křest ohněm"

    V neděli vyběhla naše jedenáctka, po né příliš dlouhé pauze ke svému vůbec prvnímu utkání v poháru kroměřížského okresního fotbalového svazu. Soupeřem našeho týmu byl tým, jež hraje okresní přebor a to TJ Prusinovice, které byly před zápasem o něco více favorizovanější. Ještě před samotným začátkem zápasu proběhla v kabině rezignace vedení klubu. Se svými funkcemi se neoficiálně rozloučili J. Sobek - předseda FK a jednatel klubu J. Kuběja. Je pravda, že takové rozhodnutí se nechávají až po zápase a ne v kabině před zápasem, kdy se hráči potřebují soustředit na svůj výkon.

    Do funkce momentálního trenéra byl pro tento zápas vystaven veterán J. Šindelek, který poskládal sestavu dle svého nejlepšího úsudku. Citelné oslabení bylo na střední záloze, kde oproti minulému ročníku chyběl R. Vagač, také na postu brankáře došlo ke změně - Málka nahradil v bráně Šindelek a post stopera, který do těchto chvil hrával právě J. Šindelek, střídavě zkoušeli Nesvadba a Orel. Na pravé obraně zahrál dobře novic v sestavě Komárna M. Ponížil.


Hráč Prusinovic projel jak mezi kužely a poslal hosty do vedení - 0:1. Obrana jen nechápavě přihlíží

    Utkání začali lépe hosté a po několika minutách si vytvořili i brankové příležitosti. V prvním případě je zklamalo zakončení, ve druhém případě dobře chytajicí brankář Šindelek. Komárno se do větší šance dostalo až zhruba po čtvrthodině hry, ale gól z toho nebyl. Prusinovice hrály ze zabezpečené obrany a přes střed hřiště se jim dařilo také dobře kombinovat, ale i přes všechno byla hra obou mužstev na držení míče dá se říci vyrovnaná. Jediná branka první půle padla právě z akce ze středu hřiště. Hostující hráč si na půlící čáře vzal míč pod svou patronaci a slalolemem alá Alberto Tomba dojel až k bráně, kde nedal Šindelkovi šanci. První půle tak skončila těsným vedením hostů 0:1.


Ve vzduchu jsme měli v utkání navrch, ale na zemi nikoliv

    Druhá půle byla záležitostí hostí. Našim hráčům se nedařily přechody do útoku a díky špatným kombinacím lehce ztráceli míč a zadarmo jej odevzdávali soupeři. Pár náznaků šancí tam bylo, dokonce jsme nastřelili i tyč, ale hosté si svou výhru v klidu pohlídali. Druhý gól přidali po breaku, třetí gól byl nešťastně tečovaný Orlem a čtvrtý zásah přidali prusinovští hráči po rohovém kopu a uzavřeli tak skóre zápasu na konečných 0:4. Domácí hráči i přes prohru brali zápas jako dobrou přípravu na nadcházející ročník okresní soutěže.


Rybička hostujícího hráče znamenala gól na hrozivých 0:4

Sláva vítězům, čest poraženým.

 

sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek J. - Nesvadba R., Žejdlík M., Orel R., Ponížil M. - Kundrát T., Žejdlík J., Nevtípil J., Perutka R. - Klas D., Fabián V.

střídačka: Matušů W., Orava L., Ondroušek M.

rozhodčí: Veselý

diváci: 60