REVIEW ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Lutopecny

02.05.2010 20:57

FK Komárno – Osíčko : TJ Lutopecny  4:2 (3:1)


Branky: (31.) J. Žejdlík, (39.) L. Orava, (41.) Nevtípil J., (72.) M. Žejdlík – (35.) Krist, (70.) Jurásek

„Zlomená série“

    V prvním kole nadstavbové části jsme hostili „na Rybníčku“ hosty z Lutopecen. Tým z Lutopecen se mohl pyšnit dlouhou sérií na hřištích soupeřů, kde 8x v řadě neprohrál. Soupeř vyválčil v okresní soutěži skupiny B. taktéž 3.místo a ve spojení s ideálním fotbalovým počasím se dal očekávat kvalitní zápas. Asistent trenéra J. Sobek měl k dispozici téměř kompletní sestavu včetně navrátivšího se J. Doležala. Chyběli pouze „pražáci“ R. Orel a R. Tvrdoň a také „bratři v triku“ V. Matušů a M. Matušů a stále distancovaný D. Klas. V kabině proběhla krátká taktická příprava a šlo se na věc…..

    Do utkání lépe vstoupili hosté, jež byli od úvodního hvizdu aktivnější a mohli jít brzy do vedení. To když centrovaný míč z levé strany nevyrazil ideálně T. Bancik, míč přistál u útočníka Lutopecen ten vystřelil ovšem na brankové čáře brankáře zastoupil R. Šipula, jež míč odvrátil do bezpečí. V 7. minutě přišlo další varování pro naše barvy. To když po rychlé akci ve středu hřiště zakončoval hráč hostí pouze těsně vedle brány. Domácí se z úvodního tlaku hostí jen těžko vzpamatovávali. K prvnímu vážnějšímu ohrožení jsme se dostali po standartní situaci kde na centr J. Šindelka nedoskočil V. Fabián a následná střela R. Vagače letěla nad branku.
    Zhruba po čtvrt hodině hry nakopl J. Žejdlík svíci do vápna, kde si z pozice levého záložníka zaběhl J. Nevtípil, ovšem vysoký míč nedokázal přesně trefit a mířil o kousek vedle brány. Domácí borci začali přidávat na obrátkách a mohl to být J. Žejdlík, který po prodloužení od V. Fabiána mohl jako první rozvlnit síť, ovšem v cestě stál brankář. Hosté poté útočili především po křídlech a několikrát byli blízko zakončení, ovšem ve dvou případech je zradila přesnost. V 21. minutě byla k vidění jedna z mnoha kontroverzních situací. J. Žejdlík zatáhl míč po levém křídle vystřelil brankář míč reflexivně vykopl nohou ten skončil na ruce hostujícího obránce, ovšem píštalka sudího zůstala němá. Za okamžik se pokoušel o technickou střelu R. Vagač jenže minul hostující klec.
    Druhá kontroverzní situace opět zaváněla penaltou a to když L. Orava nacentroval na V. Fabiána jenž vystřelil a v cestě do brány opět stála ruka obránce – opět jako kdyby byla píšťalka plná hlíny. A tak se mohlo naplnit přísloví nadáš – dostaneš. Hosté předvedli ukázkový brejk, kdy si několikrát dobře vyměnili míč a pouze ukvapené zakončení je připravilo o možnost vedení. Po půlhodině hry faulovali hostující zadáci R. Vagače. K exekuci standartní situace se postavil J. Žejdlík, jež technickou střelou nedal sebemenší šanci špatně postavenému brankáři – 1:0. Z vedení jsme se ovšem moc dlouho neradovali po akci na pravém křídle se balón dostal k neobsazenému Kristovi, který umístěnou střelou k levé tyči srovnal skóre – 1:1. Následně jsme se dostali do opět do tlaku, ovšem střela R. Šipuly levou nohou by se dala nazvat snad jen „lechtačkou“.
   
    6 minut před koncem poločasu byla k vidění „na Rybníčku“ krásná fotbalová akce. Fabián si několikrát vyměnil míč s J. Žejdlíkem a druhý jmenovaný zakončoval přesně ale slabě. O minutu později jsme se přece jen dočkali. Centr zprava našel přesně hlavu L. Oravy, jež i za pomocí tyče vrátil Komárnu vedení – 2:1. Domácí v tu dobu byli lepším týmem, lépe kombinovali, drželi balón. Další gólová situace nastala ve 41. minutě to když dlouhý aut M. Žejdlíka proletěl skrz chumel hráčů v malém vápně až k neobsazenému J. Nevtípilovi, jež nemohl nedat – 3:1. V nastaveném čase byla k vidění podobná akce jako předcházela druhému našemu gólu, jenže střela šla nad bránu. A tak se do kabin odcházelo s překvapivým stavem 3:1 pro FK Komárno-Osíčko.

    Druhý poločas začal stejně jako poločas první a to snahou o nápor hostí, který ovšem neměl dlouhé trvání a do 11. minuty se hrálo ve středu hřiště, obrany dominovaly nad útokem a akcí oku lahodící bylo jako šafránu. Vážnější akce byla k vidění o chvíli později, kdy se do útoku dostávali hosté, několika narážečkami se dostali k blízkosti pokutového území, následoval centr, který naštěstí před dobíhajícím útočníkem vyškrábl do bezpečí T. Bancik. Ve 14. minutě se akce hostí odehrála jako přes kopírák, jen s tím rozdílem, že zakončili celou akci pouze vstřeleným gólem rukou, za což obdržel hostující hráč žlutou kartu.
    Tlak hostí byl evidentní, ovšem pouze sporadický, ikdyž dobrých 5 minut nepustili naše hráče z vlastní půle. Mohl následovat trest a to když po centru z levé strany netrefil ideálně míč nabíhající záložník hostí. V 23. minutě mohl rozvlnit síť na druhé straně J. Žejdlík, který po dlouhém centru z půle balón nevměstnal mezi tři tyče. Za 2 minuty jsme si vypracovali tlak pro změnu zase my, a to když po rohu mohl zvýšit vedení M. Žejdlík, jeho hlavu ovšem vyškrábl brankář. Z následného výkopu jsme se dostali k míči opět my, jenže následovala pouze nešikovná střela nad a zároveň vedle brány.

    Další naši šanci zaznamenal opět pohyblivý J. Žejdlík, jež svou naleštěnou hlavou nadělával hostující obraně problémy, ovšem bez dalšího gólového efektu. A tak uhodilo na druhé straně. Po špatně zahraném ofsajd systému se z levé strany řítil na domácího brankáře hostující útočník, jenž si s míčem věděl rady a pohodlně jej uklidil po samostatném úniku do brány – 3:2. Za dvě minuty byl rozdíl opět dvougólový. Po rohovém kopu se nejvýše vyšplhal v pokutovém území M. Žejdlík a počtvrté rozvlnil síť – 4:2. Od této chvíle se na hřišti hrál litý boj. Střed hřiště dostával zabrat, hra po křídlech byla nepřesná a naše obrana si s občasnými nájezdy hostí poradila bez větších problémů. Do útoku jsme se pouštěli pouze sporadicky a především dlouhými nákopy, hráli jsme to co jsme potřebovali. Po patnácti minutách „údržby“ odpískal ne moc slavně pískající rozhodčí Novák konec zápasu a vítězství 4:2 nad kvalitním soupeřem z Lutopecen se mohlo řádně oslavit.


Sláva vítězům, čest poraženým !


Sestava FK Komárno-Osíčko: Bancik T. – Nesvadba R., Šindelek J., Žejdlík M., Hruška V.– Šipula R., Vagač R., Žejdlík J., Nevtípil J. – Fabián V., Orava L.

střídačka: J. Doležal, M. Ondroušek, L. Uhřík

nejlepší hráči utkání dle redakce: M. Žejdlík, J. Žejdlík, J. Nevtípil

nejlepší hráči utkání dle vedení FKKO: M. Žejdlík, V. Fabián, R. Šipula

rozhodčí: Novák (6)