REPORT ze zápasu: FK Komárno-Osíčko - SK Břest

17.05.2011 08:30

FK Komárno-Osíčko : SK Břest  7:0 (3:0)

branky: 2. Fabián, 19. 68. a 72. Žejdlík J., 19. Vagač (pen.) 65. Perutka, 75. Orava

"Šťastná sedmička"

    V dalším z řady zápasů náš tým hostil na své půdě tým SK Břest. V podzimním zápase jsme dokázali na hřišti Břestu zvítězit v poměru 2:3, to když se o branky podělili rovným dílem bratři Žejdlíkové a z penalty se prosadil R. Vagač. Zápas to byl vyrovnaný a tehdy rozhodla větší vůle po vítězství našeho mužstva. V tomto zápase tomu bylo jinak. Trenér Ivo Platek udělal oproti minulému zápasu pouze jednu změnu - na pravé straně zálohy nastoupil Kundrát, který nahradil Nevtípila, který se stáhl na pro něj již obvyklejší pozici na krajního obránce. Jinak hrál tým ve stejném složení jako v minulém zápase s rezervou Kostelce, který náš tým deklasoval dvouciferně 10:0. Ani řada omluvenek (Matušů, Orel, Tvrdoň, Ondroušek) neznamenala pro tým vážné oslabení. Hřiště bylo i přes nepřetržitý nedělní déšť ve vynikajícím stavu a jen skutečnost, že se hrálo utkání o třetí místo na Mistrovství světa našich hokejistů s Ruskem, naznačovala, že se dá očekávat nižší návštěvnost, než na jakou jsou lidé v Komárně zvyklí. Ale i tak se nakonec sešla dobrá návštěva, něco přes 50 přihlížejících.

    Na začátku jsem zmínil šťastné číslo 7. Hned několik aspektů ukázalo, že konstalace hvězd vybrala na víkend právě číslo 7. Spřátelný klub TJ Kelč, porazila rezervu Holešova 7:0, Bystřice p. Hostýnem, kde válčí M. Palát s debaklem 0:7 odjela z Havířova, v zápase Česko-Rusko naši hokejisté vstřelili 7 branek, 7 gólů padlo taky ve finále Finsko - Švédsko a nakonec tým SK Břest má 7 písmen, stejně jako místo konání zápasu Komárno a nakonec domácí kapitán J. Žejdlík jež vstřelil hattrick nosí na drese číslo 7. Prostě a jasně šťastná sedmička. A jak dopadl zápas? Pěkně po pořádku.....

    Úvodní šance Komárna, které na soupeře doslova vlétlo, ještě gólem neskončila, ale z následného rohového kopu, který rozehrál R. Vagač se gólově prosadil V. Fabián a vnesl do týmu patřičný klid - 1:0. Hosté se také brzy osmělili, v 7. minutě dostali po faulu příležitost ohrozit Málka ze standartní situace, střela však letěla jen do středu brány a s takovými pokusy si náš zkušený gólman ví rady. O minutu později zkoušel štěstí ze střední vzdálenosti, dnes opět při střelecké chuti, V. Fabián, ale střela si cestu do brány neproklestila. V 13. minutě se dostali do dobré střelecké příležitosti opět hostující hráči, ale útočník dal obloučku příliš mnoho energie a míč se zastavil pouze na horní síti komárenské klece. V dalších momentech zápasu byli hosté dokonce aktivnější, hlavně díky rychlým přesunům ze strany na stranu, ale k jejich smůle pouze na vlastní polovině, kde jejich držení míče bylo občas stoprocentní.


Úvodní branku zápasu měli v režiji centrující Vagač a tečující Fabián

    Držení míče Břestu však připomínalo mlácení prázdné slámy. Po dlouhém míči Šindelka si do volného prostoru naběhl J. Žejdlík a zády k bráně "trkl" do míče, který proplachtil kolem brankáře až do sítě - 2:0. V 25. minutě viděli divácí ohrožení brány na obou stranách. V našem případě se o rozruch před brankou postaral D. Klas, ale jeho slaboučký pokus by neohrozil ani 5leté dítě. V 27. minutě zaujala diváky hláška domácího kapitána, který vyjádřil svůj pocit ke kombinacím, které předváděli naši obránci a slova "hoši vy jste jebači" daly všem za pravdu. Naši obránci si nahrávali na pětníku a vždy přišli o míč, díky presingu, který předváděli do té doby agilní hosté. Zhruba deset minut před koncem se k bráně přiblížili dva hostující útočníci, rychle zakombinovali, ale střelecký pokus letěl pouze těsně nad branku.


Zády k bráně skóroval domácí kapitán J. Žejdlík - 2:0

    Za pár okamžiků "zrobili" minelu v obraně domácí hráči, přihrávka Vagače nacházela v pokutovém území Klase, ten si chytře míč předkopl kolem brankáře, který mu škobrtl o nohy a rozhodčí Skyba neváhal ani zlomek vteřiny a odpískal pokutový kop. Brankář byl mimo žluté karty odměněn také dalším zářezem komárenských hráčů - nabídnutou výhodu proměnil ve vedení 3:0 R. Vagač. Poslední šanci první půle měl na svědomí opět Fabián, ale střele scházely decimetry. První dějství skončilo pohodlným vedením Komárna.


Z 11 metrového puntíku se trefil R. Vagač - 3:0

    Druhá půle začala šancemi na obou stranách - v obou případech byli na místě oba brankáři. Následola nudná desetiminutovka, která byla plná nepřesností a nedalo se očekávat, že bude k vidění nějaký debakl soupeře, či šance na zvrat. Až v 62. minutě ve druhé půli výborně hrající J. Nevtípil se odhodlal ke střele, které nechyběla razance, nýbrž přesnost. Ihned po této střelecké příležitosti mohl zužitkovat roli "žolíka" L. Orava, ale chybělo pověstné štěstí, aby jeho pokus proklouzl za záda brankáře. Co se nepovedlo výše jmenovaným, to se povedlo R. Perutkovi. Tomu ideálně do vápna naservíroval míč jako na zlatém podnose J. Žejdlík a zkušený matador uklidil míč k pravé tyči - 4:0.


Gólový účet druhé půle načal zkušeně R. Perutka - 4:0

    Za tři minuty dotáhl svoji akci k dokonalosti domácí kápo J. Žejdlík, který se urval na vlastní půli a systémem start na půli - cíl v bráně zužitkoval nabídnutou situaci samostatného nájezdu a rukavice byla na světě - 5:0. Hosté byli psychicky dole a v hlavách se jim jistě honila myšlenka debaklu. O tom je přesvědčil v 72. minutě opět J. Žejdlík, ke kterému se míč nepochopitelně dostal přes 5 bránících hostů a 2 nájezdníky z Komárna až k zadní tyči a hattrick byl na světě - 6:0, tímto zásahem završil gólově úrodnou desetiminutovku domácích barev.


Hattrick dokonán - Žejdlík překonává brankáře potřetí - 6:0

    Do následující akce Komárna se namotalo hned několik hráčů, ale svůj důraz a zkušenosti nejlépe prodal střídající L. Orava, který protlačil míč za záda bezmocného brankáře - 7:0. Po sedmém gólu nastoupil na hrací plochu také obávaný a evropskými ligami ostřílený Václav "Drogba" Matušů, ale do žádné větší příležitosti se nepřimotal. Deset minut před koncem zápasu mohli zaznamenat čestný zásah hostující playeři, ale brankář Málek chtěl za každou cenu udržet čisté konto, což se mu nakonec povedlo. Poslední pokus měl na svých kopačkách Nevtípil, který stejně jako v předchozím případě neseřídil správně své mířidla. Rozhodčí Skyba tak naposledy foukl do píšťalky a Komárno po heroickém výkonu deklasovalo dalšího soupeře na cestě za historickým 3. místem. Tentokráte to odnesl Břest výsledkem 7:0.


Debakl dokonán - L. Orava tečuje míč do sítě - 7:0

    Hráči Komárna potvrdili svoji vynikající formu z posledních zápasů a dokázali potvrdit na domácí palubovce dvě výhry, které v minulém týdnu vybojovali na hřištích v Zahnašovicích a Kostelci. Hráči po celý zápas hráli v regulích fair play a rozhodčímu, i přes vlhký terén, jeho práci značně usnadnili. Hostujícímu týmu patří uznání, že i za poměrně vysokého stavu chtěli hrát fotbal a utkání neodchodili.

Sláva vítězům, čest poraženým.


Závěrečná děkovačka věrným divákům za návštěvu

 

Sestava FK Komárno-Osíčko: Málek T. - Nesvadba R., Šindelek J., Žejdlík M., Nevtípil J. - Perutka R., Vagač R., Kundrát T., Žejdlík J. - Fabián V., Klas D.

střídačka: Orava L., Matušů W.

nejlepší hráči zápasu: Nevtípil, Žejdlík, Vagač

 

diváci: 50

rozhodčí: Skyba (8)

Hodnocení hráčů:

Málek (8)

Šindelek (7)

Nesvadba (8) Žejdlík M. (7)  Nevtípil J. (9)

Kundrát (7) Perutka (8) Vagač (9) Žejdlík J. (9)

Klas (7) Fabián (8)

střídající: Orava (8), Matušů W. (7)

=gio=