REPORT ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : Sokol Míškovice "B"

26.06.2011 23:52

FK Komárno-Osíčko : Sokol Míškovice "B"  5:1 (2:0)

branky: 20. a 70. Vagač, 23. Šindelek (pen.), 81. Fabián, 88. Orava - 78. Mikala

"Co to chrochtá???"

    Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší. Nejinak tomu bylo i v našem posledním zápase. Hráči hráli o hodně, nejen o historické druhé místo, ale také o předsezonní bonusy od vedení klubu. Vidina dozlatova opečeného selátka od předsedy klubu a hektolitru zlatavého moku od "manažera" byla jistě pro hráče velkou motivací. V neděli "Na rybníčku" se hrálo dohrávané utkání 17. kola, soupeřem našeho mužstva byla rezerva Míškovic. Strašákem před zápasem mohl být fakt, že první mužstvo Míškovic již mělo sezónu za sebou a tak se dalo počítat, že hosté přijedou posíleni o nějaké ty lidi z "áčka". To však byla skutečnost, se kterou naši hráči počítali a nelámali si s ní hlavu. Řekli si, že pokud budou hrat jako celou sezónu, tak klidně ať přijede celé áčko. Trenér Platek měl k dispozici celkem 13 vyvolených, z nichž nakonec na lavičku náhradníku usedli "žolík" Orava a Nevtípil. Krátce před půl patou proběhlo focení týmu i s funkcionáři a o chvíli později přivedl obě mužstva na hrací plochu rozhodčí Zapletal st. a boj o druhé místo mohl začít.


FK Komárno - Osíčko 2010/2011, 2. místo v okresní soutěži sk. A


    První šanci zápasu mohli diváci zaregistrovat již ve 2. minutě to když se zkoušel střelecky prosadit Klas, jeho střele chybělo snad všechno. Brzy na to o sobě dali vědět i hosté, pěknou kombinační akci rozjeli již z obrany, po pár narážečkách se dostali až na dostřel Tvrdoně, naštěstí hostující útočník míč ideálně netrefil. Další šanci měli opět dobře hrající hosté, kterým patřil úvod utkání. V 9. minutě mohl hostující středopolař využít nedorozumění mezi Šindelkem a Tvrdoněm, ale míč mu při pokusu o přehození vyběhnutého brankáře skočil na drnu a skončil těsně nad bránou. To bylo první vážné varování do řad našich fotbalistů. Druhé vážné varování přidali hosté po dlouhém nákopu, kdy se na brankáře řítil útočník z pravé strany - na poslední chvíli mu však pod nohy vlétl a míč ukořistil dravec Orel. O tři minuty později ve 14. minutě přišlo varování se třemi vykřičníky. Domácí obrana pouze přihlížela, jak si hráči hostů počínají s míčem před pokutovým územím, najednou přiletěla přihrávka a nebýt dobře natáhnutých křídel "Čápa", který míč vyrazil, asi by to s našimi borci nedopadlo dobře. Herně jsme se pomalu, ale jistě zvedali, hra se začala vyrovnávat a začaly padat také branky. J. Žejdlík skvěle načasoval přihrávku na rozběhnutého Vagače, který si mazácky naběhl mezi obránce a milimetrovou přihrávku proměnil ve vedoucí branku Komárna - 1:0.


Gólová radost ze 20. minuty - R. Vagač - 1:0


    Druhý gól Komárna na sebe nenechal dlouho čekat. Do vápna se řítil Klas, a tam jej, podle rozhodnutí hlavního rozhodčího fauloval brankář a nařídil velice přísný pokutový kop. Alespoň jeden gól v sezóně si chtěl dát také veterán Šindelek, kterému nevadilo, že musel pro tuto příležitost utíkat přes celé hřiště - nachystal si míč a nedal brankáři šanci - 2:0.


S přehledem proměněný pokutový kop v podání J. Šindelka - 2:0.


    Hráči Komárna byli v těchto chvílích zápasu v laufu. Začali makat na plné pecky a šance přicházely. V 27. minutě mohl vstřelit branku Klas, kterého spoluhráči uvolnili až zůstal sám tváří v tvář brankáři, ale dnes mu prostě nebylo souzeno vstřelit gól. O dvě minuty později to bylo opět Vagač, který byl v neděli při střelecké chuti, který se podepsal pod další naši akci. Z pravé strany pálil tvrdě po zemi, brankář však na poslední chvíli sklapl nohy k sobě a míč se dokutálel jen na rohový kop z něhož následně ohrozil hosty hlavou Fabián. Zhruba deset minut před koncem první půle mohl rozhodčí odpísknout druhý pokutový kop, tentokráte po faulu na Vagače. Avšak arbitr hostům jejich prohřešek odpustil, možná s vědomím, že je předtím poškodil.V 39. minutě převzali iniciativu zápasu opět hosté, kteří se postupnými útoky dostávali blíž a blíž z čehož rezultovalo pár střel - ale Tvrdoň byl na místě. Dvě minuty před odchodem do kabin vybídl Nesvadba ke skórování Fabiána, tomu však zhatil plány brankář. Z následného rohového kopu se mohl prosadit M. Žejdlík, ale míč mu pouze sklouzl po čerstvě vyholené hlavě. A tak se do kabin šlo, i přes nepřesvědčivý výkon, za dvoubrankového vedení.


Při standartních situacích bylo před bránou hodně těsno

    Dirigentské taktovky se ve druhé půli ihned po výkopu chopili hosté, kteří střelami z 1. a 2. minuty řádně zaměstnali Tvrdoně. V 7. minutě se do míče opřel Vagač, jeho prudká a přesná střela byla na poslední chvíli zblokována a skončila u rohové zástavy. Jak už to ve fotbale bývá, tak jeden tým drží míč a druhý má šance. Tak přesně si museli připadat hráči Míškovic, kteří drželi míč a my jsme se dostávali do šancí. V 11. minutě nakopl míč dopředu Šindelek, Fabián sklepl na svého parťáka v útoku na Klase, ten se však mezi tyče opět netrefil.


Hlavně na začátku druhé půle měl Tvrdoň co chytat

O minutu později mohl po zmatku dát uklidňující gól Fabián, ale střela šla vedle. Na druhé straně zahrozili domácí ve dvou hráčích a výsledkem byla střela, která však jen na chvilku zaměstnala Tvrdoně. V 21. minutě nevypustil, jak už bývá jeho zvykem, souboj Fabián - brankář jej nastřelil a míč se pomaličku po lehoučku ploužil k bráně, kde jej zdatně dobíhal vystřídavší Orava - na poslední chvíli však zasáhl vracející se obránce - hold Libor už taky není nejmladší. Tak to co se nepovedlo "žolíkovi" Oravovi, to se povedlo v 70. minutě Radimu Vagačovi. Míč mu jako na zlatém podnose naservíroval do breaku kapitán Žejdlík a krásným obstřelem dodal domácím na kopačky klid - 3:0.


Uklidňující gól pro Komárno vstřelil v 70. minutě Radim Vagač - 3:0

    O pět minut později se do velké příležitosti řítil J. Žejdlík, z levé strany potáhl až k bráně, kde zkusil obkopnout brankáře - míč pouze zazvonil o břevno. Od této chvíle "každý chvilku tahal pilku". Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale více práce však nakonec přece jenom měli domácí, kteří se někdy i za cenu "prešovského betonu" bránili mohutnému náporu Míškovic. Ti se za svůj výkon dočkali čestného gólu v 78. minutě. Tvrdoně nechali domácí beci na holičkách - první pokus z pár metrů zlikvidoval, druhý zblokovala vracející se obrana, ale na třetí střelu z poza velkého vápna už byl krátký - 3:1.

    Mohlo se zdát, že se hosté ještě nadechnou a pokusí se ještě něco vymyslet. Z tohoto snu se však brzy hosté probudili. Po rohu Vagače a vzniklém zmatku propálil hostujícího strážce svatyně z blízka Fabián a rozjásal ochozy po čtvrté - 4:1.


Gólová radost z 81. minuty - autorem gólu Fabián - 4:1

Definitivní podobu zápasu dal v 88. minutě po krásné přímočaré akci Orava, kterému míč před prázdnou branku naservíroval J. Žejdlík, kterému předal míč Fabián - 5:1. Zazvonil zvonec a fotbalové sezóně 2010/2011 je konec.


Poslední branku zápasu i celé sezóny měl na svědomí "žolík" Libor Orava - 5:1

Po závěrečném hvizdu následovala děkovačka fanouškům nejen za dnešní zápas, ale za celosezonní podporu, která byla fantastická a fanouškům patří také velký dík. Jak je z posledních zápasů zvykem, tak zazněl vítězný pokřik přímo na hřišti. Spontálně vzniklý pokřik "cigi-caga, cigi-caga CHROCHROCHRO" leckomu naznačil, co že bude muset předseda Sobek do příští soboty, kdy je ukončená, obstarat.


Cigi-caga, cigi-caga, chro, chro, chro ! ! !

    Hráči si druhou příčku poctivě vybojovali, makali při zápase i na trénincích. Dobrou partou, srdcem, bojovností a poctivým přístupem k zápasům si prostě zasloužili být na vrcholu. Myslím, že tuto sobotu to "Na rybníčku" bude náležitě oslaveno. Věřím, že mluvím i za hráče, když řeknu, že už se nemůžu té soboty dočkat.

Sestava  FK Komárno-Osíčko: Tvrdoň - Nesvadba, Šindelek, Žejdík M., Orel - Kundrát, Perutka, Vagač, Žejdlík J. - Fabián, Klas

střídačka: Orava, Nevtípil

diváci: 100

rozhodčí: Zapletal st.

=gio=