REPORT ze zápasu: FK Komárno-Osíčko - Sokol Mysločovice "B"

20.06.2011 16:46

FK Komárno - Osíčko : Sokol Mysločovice "B"  10:0 (4:0)


branky: 5. Kundrát, 14. a 41. a 55. Fabián, 23. Vagač, 47., 50. a 90. Žejdlík J., 58. a 80. Klas

"Přepište dějiny"

    Ano, presně tak by se dalo v letošním roce popsat snažení našich fotbalistů ve III. třídě okresní soutěže. Hráči letos dokázali přepsat veškeré klubové statistiky. V posledním kole dokázali svému soupeři z Mysločovic nastřílet dvojciferný počet branek a celkový součet ze všech zápasů se rázem vyšvihl na trojciferný. Ano - hráči docílili gólem z poslední minuty zápasu rovné 100ky. Díky svým schopnostem a neschopnosti Martinici, které pouze remizovali na hřišti beznadějně poslední rezervy Kostelce, se rázem týmu otevřela nová možnost - postup do okresního přeboru. Ke zdolání této mety je však ještě zapotřebí porazit příští neděli rezervní tým Míškovic a poté by měli hráči i funkcionáři o čem přemýšlet. Ale zpět k nedělnímu zápasu. Na svém hřišti jsme hostili Mysločovice "B", mužstvo, se kterým jsme na podzim zvítězili v těsném poměru 1:2, to když se o góly postarali Palát a J. Žejdlík. Soupeř přijel na hřiště do Komárna s vidinou potrápit favorizovanější domácí.

    Zápas začal kombinací Žejdlíka s Fabiánem a průnikem a střelou Vagače, ale diváci si museli na gól počkat až do 5. minuty. Zde krásně vyslal kolmici na rozběhnutého Kundráta Perutka a první jmenovaný prostřelil hostujícího brankáře poprvé - 1:0. Hosté o sobě dali poprvé vědět v 8. minutě a hned mohlo být zle - brankář Málek zaspal s vyběhnutím, poté míč špatně odkopl a hostující hráč se snažil přehodit vyběhlého Málka, na štěstí pro domácí mířil mimo bránu. O minutu později zkusil pozornost Málka z dálky hostující středopolař typickým bodlem - s těžkým pokusem si však Málek na 2x poradil.


Vítěznou branku vstřelil již v 5. minutě Tomáš Kundrát a začal tak demolici soupeře

    Ve 13. minutě rozehrál opět krásnou fotbalovou akci Perutka. Jako přes kopírák našel Kundráta, ten se pokusil ještě najít lépe postaveného Klase, jeho pokus stehnem mířil jen mimo bránu. Za minutu se skóre měnilo podruhé. Dravý Fabián nevypustil souboj s obráncem a brankářem, vlítl do souboje, z něhož nakonec vyšel jako vítěz a propadnutý míč usměrnil do branky - 2:0. Další šance měli na svědomí opět Kundrát, kapitán Žejdlík, jeho bratr Martin chtěl svým pokusem možná zbourat "Palátovu stodolu" a netypicky levou nohou Vagač - skóre se však zásluhou brankáře neměnilo.


Svůj důraz přetavil v gól Vladimír Fabián - 2:0

    To se měnilo až v minutě 23. to když Perutka stopl míč na prsa a jako na zlatém podnose jej připravil Vagačovi, který nejkrásnějším gólem v zápase poslal své mužstvo do 3 brankového vedení - 3:0. Za chvilku si oba hráči úlohy vyměnili. V roli nahravače byl Vagač, vyslal Perutku do zakončení - jeho střela skončila jen na nohách brankáře. Hru kočky z myší musela připomínat akce ze 41. minuty. Žejdlík po levém křídle povodil dva hráče a jako na zlatém podnose naservíroval míč Fabiánovi, který jej hlavou uklidil do brány 4:0. Ihned po rozehráni mohl završit hattrick Fabián, který sebral míč zdecimovaným hostům, ale včasným vyběhnutím zachránil hosty od pohromy opět vyběhnuvší brankář. Poločasové skóre bylo tedy 4:0 ve prospěch domácího Komárna.
 


Marně se brankář natahoval po parádní střele Radima Vagače - 3:0


    O poločase proběhlo typické losování o střelbu na zmenšenou bránu a také jedna slavnostní událost. V minulých dnech se významného životního jubilea dožil dlouholetý rozhodčí, funkcionář, brankář a fanoušek Komárna - Vojtěch Novák. Tomu vedení fotbalového klubu veřejne pogratulovalo za dlouholetou práci v klubu FK a předalo dárkový koš. S gratulacemi postupně přišla celá fotbalová sestava. Po ceremonii už nic nebránilo, aby rozhodčí Kotas zahájil druhou půli.


Poločasová gratulace hráčů a funkcionářů k životnímu jubileu - všechno nejlepší Vojtěchu !



    Tu začalo Komárno velice dobře. Perutka se svým pohybem zbavil dvou hráčů, pronikl do pokutového území. Zde vyslal pravačkou tvrdou střelu na kterou brankář nedosáhl, ale zachránilo ho břevno - u odraženého míče byl nejrychleji kapitán Žejdlík a nastartoval druhopoločasovou demolici demotivovaného soupeře - 5:0. O minutu později zkoušel střelecký pokus z velké vzdálenosti M. Žejdlík, ale jeho střele scházela jako ve většině případů přesnost.


Gólu na 5:0 předcházela dělovka Radima Perutky do břevna - míč uklidil do sítě J. Žejdlík

    V 50. minutě se do šance dostával Klas, ten se obtáčel kolem svého hlídače a byl zastaven nedovoleně a jelikož to bylo ve vápně, rozhodčímu nezbývalo nic jiného, než ukázat na značku pokutového kopu. K provedení se postavil Vagač, ale brankář jeho pokus vystihl, naštěstí dobíhající Žejdlík zametl míč pod padajícím brankářem do sítě po šesté - 6:0. To již vypadalo, že se Komárno dočká další z met této sezóny a to vstřelení 100 branek za sezónu, což se domácímu FK ve své historii snad nepovedlo ani za 3 sezóny dohromady.


I mistr tesař se někdy utne - brankář vyráží pokus Vagače - míč dorazil do sítě Žejdlík 6:0

    Také diváci vycítili tuto možnost a hnali své hráče kupředu, zpátky ni krok. Vyhecovaní hráči se pokusili ihned po prvním provolání tento milník přiblížit. Po kombinaci mezi Perutkou a Fabiánem se druhý jmenovaný odhodlal ke střele, jeho tvrdý pokus zblokovala obrana pouze na roh. Za 3 minuty už měl Fabián velký důvod k radosti. Rychlým vhozením míče do hry jej do šance vyslal Nesvadba a Fabián střelou k levé tyči završil hattrick a pustil na hrací plochu Oravu - 7:0.


Umístěná střela k levé tyči znamenala vedení 7:0 a hattrick Ladi Fabiána

    V 58. minutě se opět měnilo skóre. Skvělým výběrem místa se k odraženému míči po střele dostal Klas a i přes tvrdý "dojezd" hostujících zadáku se mu, podařilo míč doklepnout do prázdné branky - v tu chvíli mu ani nevadilo že skončil s míčem společně v síti - 8:0. Zdálo se, že podruhé v sezóně urodí dvouciferný výsledek - tomu chtěli postupně dopomoci Vagač, jež tváří v tvář brankáři neuspěl, hlavičkující Klas a Vagač. V 75. minutě o sobě dali vědět také hosté, po chybě v obraně se dostali před Málkovu svatyni, ale zradilo je zakončení.


Takto kuriózně skončil v bráně Dušan Klas, když jej soupeři při gólu dojeli - 8:0

    V 80. minutě se míče na levé straně chopil Žejdlík, prosvištěl kolem "Komárníku" tak rychle, že na chvíli začal téct na druhou stranu, vybídl ke skórování Klase, který hokejovou tečí zvýšil na 9:0. Po této brance snad už nikdo nepochyboval, že se ten stý gól podaří dát v dnešním zápase, ale právě přemotivovanost a touha po 100. gólu začala ke konci zápasu svazovat hráčům nohy. Každý ho chtěl dát a zapomínalo se na zadní vrátka. Těch mohli využít ke vstřelení alespoň čestného úspěchu hosté, kteří jen vlastní neschopností jej dvakrát nedokázali vstřelit - jednou zachránila Málka od čistého konta tyč. Zhruba 6 minut před koncem zvonila tyč také na domácí straně, to když se ozvalo typické "cink" po střele Vagače.

    Zbývalo několik málo vteřin do konce základní hrací doby. Po faulu začal hostující zedník stavět zeď, protože jeden z obránců zastavil nájezdníky Komárna před "Zlatým Grálem" v podobě stého gólu. Jenže vojevůdce Žejdlík natáhl svůj katapult, vystřelil prudce - hradby nehradby - míč prolétl těsně nad nimi a trefil "Zlatý Grál" - 10.gól v dnešním zápase, hattrick Žejdlíka a 100.gól mužstva FK Komárno v sezóně. To vyvolalo na hřišti "Na rybníčku" neskutečnou euforii a rozhodčí Kotas ani neměl důvod nastavovat, jelikož se po celou dobu hrálo v duchu fair play a ukončil zápas.


Jaroslav Žejdlík vystřelil Komárnu "Zlatý Grál" - 100. gól v sezóně, 10. v zápase, svůj 3. dnes


    Hráči poté poděkovali fanouškům za celosezónní podporu oslavným skandováním a vítězným pokřikem přímo na hrací ploše. Po zápase hráči dlouho debatovali a hlavně slavili tyto historické milníky, které byly v dnešním zápase překonány a pokud můžu mluvit jen za sebe, tak se slavilo docela intenzivně. Komárno se tak znovu vrátilo na 2. místo a pokud v příštím kole na svém hřišti s rezervou Míškovic nezaváhá, tak se Komárnu "možná" otevře nová dimenze - okresní přebor.

Sláva vítězům, čest poraženým.


Závěrečná děkovačka fanouškům za celosezónní podporu

Sestava FK Komárno-Osíčko: Málek - Nesvadba, Šindelek, Žejdlík M., Nevtípil - Perutka, Vagač, Žejdlík J., Kundrát - Klas, Fabián

střídačka: Orava, Ondroušek


Milníková sestava - 100 gólů v soutěži

nejlepší hráči dle redakce: Perutka, Žejdlík J., Fabián

diváci: 100

rozhodčí: Kotas (7)

 

=gio=