REPORT ze zápasu: TJ FK Loukov - FK Komárno-Osíčko

13.06.2011 10:12

TJ FK Loukov - FK Komárno-Osíčko  1:2 (1:1)

branky: 39. John J. - 30. Žejdlík M, 87. Žejdlík J.

"Historie se opakovala"

    V neděli odpoledne zajížděl náš manschaft na hřiště nedalekého dlouholetého rivala Loukova. Tento zápas mohl rozhodnout o tom, kdo ze dvou nesmiřitelných rivalů obdrží v tomto ročníku bronzovou medaili za 3. místo. Hráči Komárna měli svému soupeři co vracet, neboť nás Loukov na podzim u nás "Na rybníčku" porazil v poměru 0:2. Trenér Platek měl k dispozici 13 hráčů i náhradního brankáře. Před zápasem nebylo jisté kdo bude chytat, trenér se nakonec rozhodl dát přednost v brance Málkovi. V poli jsme nezaznamenali větší změnu oproti zápasům v sezóně. Stejně jako před rokem, tak i pro tento zápas byl jako hlavní rozhodčí nominován B. Caletka, kterému někteří naši hráči nemohli po minulé zkušenosti právě z Loukova přijít na jméno. Je krátce po půl 5 a na deštěm zkrápějící trávník přivádí výše jmenovaný sudí 22 borců, kteří se chtějí poprat o 3 body a hlavně o čest, která je v tomto derby vždy důležitá.


Rozhodčí Caletka přivádí obě mužstva na hrací plochu

    Zápas začal ve svižném tempu, hráčům nechybělo nasazení ani smysl pro kombinaci. Byli jsme to právě my, kteří jsme mohli dát směr zápasu již v 6. minutě. Žejdlík zavezl po levém křídle až do vápna, zde nacentroval na hlavu dobíhajícího Vagače, avšak toho v poslední chvíli skvěle vychytal domácí brankář, který byl po celý zápas pro své mužstvo jednoznačnou oporou. Za dvě minuty se do šance dostali také domácí, kteří po rychlém kontru ze strany zahrozili a brankář Málek měl co dělat, aby Johnovu střelu z úhlu vytěsnil. Další minuty byly ve znamení tuhého a nelítostného boje, který umocnil také hlavní arbitr "anglickým" stylem pískání, když hru přerušoval minimálně. V 17. minutě se opět cpali před branku domácí hráči, ale obrana Komárna na poslední chvíli dokázala tlak ze strany Loukova eliminovat.


Hlavičkový pokus Vagače vyrazil domácí brankář pouze na roh

    Za 4 minuty našel Perutka nabízejícího se Kundráta, ten zatáhl míč do vápna, zkoušel najít před brankou některého ze dvou útočníků, avšak přihrávce chyběla přesnost. Za dvě minuty se akce opakovala. Perutka opět oslovil ke sprintu Kundráta, ten oproti předchozí situaci nahrál přesně, našel Klase, toho však v poslední chvíli zradilo zakončení a domácí si mohli opět oddychnout. Za minutu se do dobré střelecké příležitosti dostávali domácí, střelu ze střední vzdálenosti vytěsnil brankář Málek na roh. Z následného rohového kopu nebylo nic, snad jen break Komárna, který mohl hlavičkující Fabián přetavit v úvodní branku utkání - brankář domácích měl svůj den a na brankové čáře zastavil letící míč.

    Tímto začala naše zdrcující pětiminutovka, když jsme soupeře uzamkli na jeho vlastní polovině a domácí se pouze za cenu odkopů dostávali na chvíli do bezpečí. V 28. minutě se k exekuci volného přímého kopu postavil Vagač, poslal míč na branku a k údivu všech letící míč skončil na břevně. Tlak jsme zúročili o dvě minuty později. Vagač zahrával rohový kop - našel ve vápně neobsazeného stopera M. Žejdlíka, který se štěstím protečoval míč za záda domácího brankáře a Komárno rázem vedlo - 0:1.


V ležící poloze je autor prvního gólu M. Žejdlík v obležení spoluhráčů

    Domácí se z gólu brzo oklepali. Za dvě minuty po úvodním gólu se dostali do šance, ale brankář Málek nohama míč vyrazil do bezpečí. V minutě 36 se do útoku hnalo duo Klas - Fabián, druhý jmenovaný byl jasně ve vápně faulován - rozhodčí však byl jiného názoru. A tak udeřilo na druhé straně. Z nenápadné akce se do střelecké pozice vymotal J. John, vyslal projektil na branku, kterou hájil Málek - míč ve vzduchu zaplaval, poté se sklouzl po terénu a vyrovnání bylo na světě - 1:1. Ten samý hráč mohl zajistit pro Loukov vedení, jeho tvrdá, ale nepřesná střela skončila asi metr nad brankou. Do konce první půle se již nic vážnějšího nestalo a tak poločas skončil smírně - 1:1.


Nevěřícně kroutili hlavou a vzpínali ruce někteří hráči: "Jak že se tam ten balón dostal?"

    Druhý poločas začal o něco málo aktivněji, obě mužstva hrála ze zabezpečené obrany a spoléhala především na rychlé protiútoky. První vážnější příležitost k ohrožení branky dostal v 5. minutě náš středopolař R. Perutka, který si připravil míč, aby ze standartní situace ohrozil domácího brankáře. Střele chyběla jak přesnost, tak rasance a k přímému ohrožení brány nedošlo. O minutu později se do střelecké pozice vykombinovali dva domácí hráči, jejich snažení však skončilo vedle pravé tyče Málkovy brány. V 7. minutě se opět dostali domácí do šance, tentokrát dobře postavený Málek zhatil domácím plány na vedení. Hra se přelévala ze strany na stranu, mírně navrch měl v dalších chvílích zápasu Loukov, který zklidnil hru a pomalu rozjížděl kombinační akce. Komárno v této fázi hrálo druhé housle.


Ve druhém poločase jezdili hráči takříkajíc "po prdeli"

    V 13. minutě zahrávali domácí roh, neobsazený hráč nezamířil hlavičkový pokus mezi tři tyče. Za 4 minuty jsme mohli vidět obdobnou šanci, akorát že ze hry. Hlavičkový pokus Vagače vyškrábl v poslední chvíli domácí brankář na roh. Z následného rohového kopu jsme nedokázali vytěžit nic víc, než faul. Ve 23. minutě se tlak domácích zvyšoval - zkoušeli střílet snad ze všech možných pozic, jenže obrana měla oči na šťopkách a pomohla brankáři řešit vzniklé zapeklité situace. V 28. minutě odkopl špatně míč Nesvadba, doslova namazal domácímu hráči, který však nabízenou příležitost ke skórování zahodil. V 34. minutě vyrobila obrana Komárna snad největší chybu v zápase. Špatnou komunikací a postavením se dostali domácí do přečíslení 4 na 1. Naštěstí pro naše barvy hráč špatně naložil s nabízenou šancí. Domácí hráč volil střelu, ale dobře postavený Málek předvedl zákrok zápasu a uchoval tak naději pro Komárno.


Relax po nejdůležitějším zákroku zápasu předvádí T. Málek

    Za 3 minuty zahrávali domácí hráči standartní situaci, míč proletěl kolem zdi a skončil v bráně - ale gól nebyl uznán. Pro některé místní nepochopitelná záležitost, pro fotbalu znalé jasné postavení mimo hru. Hráč domácích se nacházel v době střely v ofsajdovém postavení, projevil zájem o hru tím, že se snažil tečovat míč - proto správně posouzené a odpískané postavení mimo hru. Tato situace nemýchla nejen místní fanoušky, ale především hráče, kteří se potom více než na hru soustředili na výkon rozhodčího. To se jim však šeredně nevyplatilo. V 87. minutě zahrával zkrácený rohový kop Vagač, centroval do ohně, kde našel hlavu kapitána J. Žejdlíka, který šťastnou hlavou poslal Komárno krátce před koncem zápasu do vedení - 1:2. Nutno podotknout, že černou práci při tomto gólu předvedl "žolík" L. Orava.


Rozhodující situace - "kat" Loukova Žejdlík posílá Komárno do vedení

    Posledních pár minut bylo ve znamení křečovitého tlaku Loukova, který vrhl všechny síly do útoku, avšak koncentrace, to bylo to, co Komárno drželo dlouho ve hře. Nechybělo moc a Klas mohl po samostatné akci zvýšit vedení Komárna. Rozhodčí Caletka nastavil 3 minuty, v těch se toho moc neodehrálo, domácí se marně pokoušeli dostat do konzolidovaného valu Komárna. Náš val však nájezdům a nákopům ze strany Loukova odolal a tak se hráči Komárna mohli stejně jako před rokem radovat na hřišti Loukova z důležitého, hlavně psychického vítězství, které mělo na chlup stejný scénář, jako loňské měření sil těchto dvou rivalů.


Radost fanoušků po vyhraném zápase

 

    Hráči po závěrečné děkovačce fanouškům zůstali na hřišti a vítězným bojovným pokřikem dali o sobě vědět, kdo že je v dnešním zápase vítězem. Domácí tak museli po druhé za sebou na domácím hřišti vypít kalich hořkosti až do dna, když prohráli s rivalem z Komárna gólem v nastaveném čase - katem Loukova můžeme po právu nazvat J. Žejdlíka, který v tomto, i v minulém zápase poslal domácí chvíli před koncem do kolen.


Vítězný pokřik přímo na hřišti ještě více rozpumpoval místní fanoušky

    Kaňkou na nedělním zápase bylo napadení pomezního "Rockyho" Sobka jedním z místních buranů, který aniž by věděl co se v inkriminovaný okamžik před neuznaným gólem stalo, tak si svou zlost musel na někom vybít. Rada loukovskému fandovi - "nestůj furt u piva a přijď se podívat někdy ke hřišti, o hodně přicházíš." Komárno i přes všechno získalo důležité tři body do tabulky a kolo před koncem si pojistilo historickou třetí příčku a hlavně

Sláva vítězům, čest poraženým

sestava FK Komárno-Osíčko: Málek T. - Nesvadba R., Šindelek J., Žejdlík M., Orel R. - Kundrát T., Perutka R., Vagač R., Žejdlík J. - Klas D., Fabián V.

střídačka: Orava L., Matušů W., Tvrdoň R.

nejlepší hráči dle redakce: M. Žejdlík, T. Kundrát, R. Vagač

rozhodčí: Caletka (6,5)

diváci: 200

=gio=