Review ze zápasu: SK Martinice - FK Komárno-Osíčko

29.08.2010 21:07

 Sokol Martinice  -  FK Komárno-Osíčko  3:2 (2:1)

31. Hošťálek, 39. Daněk z pen., 66. Havelka - 45. Vagač, 86. Klas

 

"Ach to neproměňování šancí...."

Na zápas 4. kola zajíždělo naše mužstvo na půdu do Martinic. Tým Martinic zažil restrukturalizaci kádru, jelikož dle tamních zdrojů v mužstvu to nefungovalo. Tým Martinic, jež měl jako vítěz okresního přeboru možnost postoupit do 1.B třídy se nakonec této šance vzdal a tak nastartoval nový ročník v nejnižší soutěži okresu Kroměříž.
    Trenér Ivo Platek měl k dispozici většinu svých playerů. Chyběli jen R. Tvrdoň a R. Orel, jež na víkend nepřijeli z Prahy, zraněný J. Nevtípil  a R. Nesvadba, který přijel pozdě z Barum Rallye Zlín. V jarní části soutěže, se nám v Martinicích povedlo uštědřit soupeři „rukavici“ nutno však říci, že jsme hráli proti tehdy rezervnímu týmu Martinic.
    Hned ve třetí minutě naznačili hráči Martinic své kvality. Po standartní situaci se míč odrazil z velkého vápna na půlkruh, odkud domácí zadák zkoušel štěstí z velké dálky. O 3 minuty později to byli opět domácí kdo útočil a obránce M. Matušů měl plné nohy práce a jen tak tak že odkopl míč před dotírajícím Hošťálkem. V 8. minutě měli domácí možnost zahrávat rohový kop a neobsazený hráč jen o centimetry hlavičkoval nad naši branku. Ve 12. minutě jsme tak mohli jít do vedení my. T. Bancik přesným odkopem našel na půlce V. Fabiána, jež však sólový únik tváří v tvář brankáři zakončil lobem nad branku domácích. O dvě minuty později to byl náš kapitán J. Žejdlík, který obral chybujícího Klhůfka, zatáhl do vápna a přihrával pod sebe na R. Perutku, jemuž však míč utekl a ze slibné šance gól nepadl.
    O minutu později se domácí rychle dostali do útoku a záložník pálil nebezpečně, ovšem T. Bancik na 2x zlikvidoval tvrdou přízemní střelu. Za minutu mohlo udeřit na druhé straně. To si na půlce vzal balón J. Žejdlík, zatáhl po levém křídle, ale v samostatném úniku jen vyprášil rukavice domácího strážce brány. O minutu později jsme měli opět šanci – po závaru před domácí svatyní přestřelil R. Perutka. Zhruba po 20 minutách hry byl v permanenci opět T. Bancik, rychlá akce domácích po pravé straně rezultovala v sérii rohových kopů, při kterých jsme měli mnohokrát namále. Ve 22. minutě jsme se usadili na půlce domácích. T. Kundrát zahrával rohový kop, našel hlavu J. Žejdlíka, který ovšem neměl správně seřízené mířidla. Po půlhodině hry jsme měli snad 1000% šanci. Centr J. Šindelka přesně našel prostor, kde operoval M. Žejdlík, jenže ten se hlavou do přesného míče netrefil.    

    Opět se ukázalo, že pravidlo nedáš – dostaneš ještě funguje. V 31. minutě poprvé zachyboval rozhodčí. Zde protečoval domácí hráč míč až do ofsajdu postavenému Hošťálkovi, jemuž pomezní signalizoval postavení mimo hru, ovšem hlavní rozhodčí zůstal klidný a nechal v akci pokračovat a dal tak domácím možnost skórovat, kterou Hošťálek proměnil – 1:0. O tři minuty později jsme mohli vyrovnat, ovšem M. Ondrouškovi chyběl v zakončení potřebný klid.
    Druhá branková situace se zrodila nenápadně. Chybnou rozehrávkou jsme dali možnost domácím k postupu na bránu. Ti vypekli z celou naší obranou a když už se dostávali na dostřel naší brány, tak nezbývalo M. Žejdlíkovi nic jiného, než zatáhnout za záchranou brzdu a rozhodčí odpískal pokutový kop. S nabídnutou šancí si domácí věděli rady a nechytatelně zvýšili své vedení na 2:0. Alespoň snížit se nám podařilo v nastaveném čase prvního poločasu. Centr J. Šindelka se snesl až do vápna, kde zabojoval V. Fabián, procedil míč až k R. Vagačovi, který střelou k tyči snižoval na 2:1.Po této brance rozhodčí odpískal konec první půle a do kabin se odcházelo za stavu 2:1 pro domácí barvy.

    Do druhého poločasu vstoupily obě mužstva beze změn. První vážnější akci prvního poločasu měl na svědomí J. Žejdlík, který samostatnou akcí po levé straně ukázal své schopnosti, ovšem doplatil na mizernou koncovku, v tomto případě trefil vyběhnuvšího brankáře někam do prostoru žeber. Další moment, kde byl v hlavní roli hlavní rozhodčí se udála v 9. minutě. Po standartce z pravé strany se dostal k hlavičce R. Perutka, jeho pokus hlavou zastavil „házenkářským“ způsobem rukou jeden z domácích zadáků, marně jsme se dovolávali penalty, která měla být odpískána, ovšem asi jsme se panu sudímu nelíbili. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, hrálo se hlavně ve středu hřiště. Domácí se do útočení moc nepouštěli a spoléhali hlavně na rychlé brejky. V 17. minutě jsme se dostali opět do zakončení. Střela R. Vagače však svůj cíl tentokráte minula.
    V 21. minutě se domácí dostali před naší bránu. Dostali možnost 2x zkusit si standartní situaci z levé strany. Při prvním pokusu trefili pouze zeď, po čemž následoval opakovaný faul a na druhý pokus již domácí dostali míč před branku T. Bancika, který těžký míč netrefil a pro domácího hráče nebyl problém dovést míč do prázdné branky.

    V 35 minutě jsme se dostali na dostřel domácí klece. Po dlouhém autu M. Matušů se odražený míč dostal až k R. Vagačovi, který jej vší silou napálil směrem na domácí branku, ovšem minul bránu o pár decimetrů. V 37. minutě si domácí opět zahráli házenou. J. Žejdlík zatáhl opět z levé strany, snažil se nacentrovat před bránu, jenže do cesty se mu připletla opět vztyčená ruka jednoho z domácích zadáku. A co na to pan rozhodčí? Budete se divit, ale nic. Píšťalka zůstala němá. Z následného rychlého kontru domácích zlikvidoval T. Bancik 100% šanci a to když se vrhl pod nohy domácímu útočníkovi. Snížit jsme dokázali až v 41. minutě.
    D. Klas potáhl balón, prostrčil na J. Žejdlíka, ten namazal T. Kundrátovi, jehož střela byla zblokována, ovšem zabíhající D. Klas jemnou tečí dal balónu faleš a neposedný míč skončil za zády domácího brankáře – 3:2. Poté jsme vrhli všechny síly do útoku. Jenže úmysl trenéra, jež nabádal k nakopávaným míčům do vápna domácích zůstal nepochopen. Nepomohla nám ani závěrečná „powerplay“, kde T. Bancik byl dobré 2. minuty mimo svou svatyni. A tak nezbývalo sudímu než v čase 44:40 odpískat konec bez jakéhokoliv náznaku nastavení.


    Naši hráči podali velice kvalitní a bojovný výkon. Ovšem co se týče rozhodčího tak ten byl oprávněně terčem kritiky některých hráčů, fanoušků a funkcionářu týmu FK Komárno-Osíčko. Nutno však říci, že kdybychom proměňovali vyložené šance, tak by po půlhodině hry mohlo být po zápase a my jsme mohli vést pohodlně 3:0. Jenže na kdyby se nehraje, musíme se poučit do dalších zápasů a budeme pevně věřit že se nám povede vyhrát na domácím hřišti již v příštím kole, kde hostíme rezervu ze Žalkovic.

Sportu zdar, fotbalu zvláště.


Sestava FK Komárno-Osíčko: T. Bancik – M. Matušů, M. Žejdlík, J. Šindelek, R. Šipula – R. Perutka, T. Kundrát,  M. Ondroušek, R. Vagač – J. Žejdlík, V. Fabián

střídačka: L. Orava, D. Klas, V. Matušů

Nejlepší hráči dle redakce: J. Žejdlík, R. Vagač, M. Žejdlík

Hodnocení hráčů:
Bancik (7), Šipula (6),Šindelek (7) Žejdlík M. (8),  Matušů (7), Perutka (7) – Kundrát (6), Vagač (8), Ondroušek (6), Žejdlík J. (7), Fabián (7) – Orava (6), Klas (7),

(pozn. 1 – nejhorší , 10 – nejlepší)

=gio=