Komárno Open Cup 2015

04.08.2015 20:25

    Poslední červnový týden pořádal místní fotbalový klub Komárno - Osíčko již VI. ročník tradičního a mužstvy vyhledávaného turnaje v malé kopané. Pořadatelé několik měsíců před samotným začátkem turnaje zahájili kampaň, ve které oslovovali jak mužstva z předchozích ročníků, tak i mužstva nové hlavně prostřednictvím sociálních sítí. Nakonec se však příliš do termínu netrefili. Mnoho akcí v blízkém i širokém okolí zapříčinilo, že se letošního VI. ročníku účastnilo jen a pouze družstev 10 (turnaj byl připraven pro 20 mužstev). Avšak ani nízký počet přihlášených mužstev na kvalitě hry neubral. Ba naopak.

    V základních skupinách bylo k vidění spousta vyrovnaných bitev, krásných akcí a hlavně gólů. Postupová matematika ve skupinách byla jasná. Z pětičlenné skupiny postoupilo do vyřazovacích bojů (do pavouka) čtvero nejlepších - pro pátého tak turnaj skončil. V následných čtvrtfinálových zápasech se vyškatulkovala 4 nejlepší mužstva, která si to v semifinále rozdala o mety nejvyšší. Z prvního semifinále postoupil tradiční účastník a trojnásobný šampión turnaje, takřka domácí tým, FK KomároŠ. Druhé semifinále bylo velmi vyrovnané a nakonec z něho postoupilo překvapení turnaje, mužstvo s příznačným názvem SRANDA, které mělo vůbec co dělat, aby postoupilo do čtvrtfinále (postoupili zásluhou lepšího skóre).

    Souboj poražených semifinalistů mužstev Green Teamu a 4 Fingers ovládli hráči druhého jmenovaného týmu a mohli se tak radovat z poháru a věcných cen od sponzorů pro 3. místo. Finále proti sobě svedlo tým FK KomároŠ a mužstvo SRANDA, kde si zkušený tým FK KomároŠ od začátku šel za vítězstvím a vzdor SRANDY byl marný. FK KomároŠ tak bude v příštím roce opět doplněn na podstavec "propagačního" poháru, na kterém jsou zvěčněni všichni vítězové dosavadních ročníků.

    Korunu krále střelců turnaje si vystřílel David Šindelek z družstva šampiónů, nejlepším gólmanem byl pak zvolen Radek Novák z týmu poraženého finalisty a diváckou anketu pro největšího playboye a lva salónů získala vyhlášená opora týmu házenkářů z "B" Teamu Bystřice a rovněž jeden ze sponzorů turnaje Dan Nezhyba.

Poděkování patří všem, kteří se podíleli na organizaci této nevšední sportovní akce a rovněž sponzorům za ceny pro nejlepší týmy, které nám věnovali. Za rok se můžeme těšit na VII. ročník turnaje, o němž budete včas prostřednictvím různých médií informováni.