Minireport ze zápasu: FK Bystřice pod Hostýnem "B" : FK Komárno-Osíčko

10.06.2015 19:15

branky: Zámorský, r.p. Machala - Žejdlík J.

Již v neděli dopoledne, kdy své domácí zápasy hraje rezerva Bystřice panovalo úmorné vedro. Domácí Bystřice nastoupila do zápasu v pozici aktuálního lídra soutěže, když v dosavadních zápasech získali 56 bodů. Komárnu se rovněž na jaře daří, ale bodové manko z podzimní části sezóny na lepší než 8. místo bohužel nestačí - ztráta po podzimu byla propastná. Trenér Josef Šindelek postrádal v tomto zápase hráče z ptačí říše - Orla a Holuba, dále pak Šenkyříka a na tribuně zůstal žíznivý Palát. V našem týmu nastoupil na hrotu útoku na velmi dobře známé půdě M. Hošťálek, který je odkojený právě bystřickým fotbalem. Pro něj měl tento zápas jistě o něco pikantnější příchuť než pro ostatní, jelikož tamní prostředí zná, nejen jakožto trenér mládeže, velmi dobře.

    7Utkání začalo oboustranně opatrnou hrou a rovněž velké horko na přílišné aktivitě obou týmu rozhodně nepřidávalo. I přesto to byli favorizovaní domácí, kteří se více tlačili na soupeřovu polovinu a drželi více míč, ovšem hráli pouze po pokutové území kde dobře fungoval především střed naší obrany.

    První větší příležitost ke změně skóre měl Hošťálek, který převzal míč těsně za polovinou hřiště ideálně do běhu a slalomem kolem tří hráčů se dostal až do zakončení - jeho střelu vyrazil bystřický brankář k Majkusovi, který se však ukvapil a z dobré příležitosti mířil jen těsně vedle pravé tyče. Tato velká příležitost mohla Komárno málem mrzet ve 13. minutě. Po krkolomné a zbytečně zmatené rozehrávce se do chumlu hráčů přimotal Koukal, který nešikovně vyslal do breaku domácího hráče, kterému však radost ze samostatného nájezdu svým špatným výrokem hlavní rozhodčí Závojský, když odpískal postavení mimo hru. Po této hrubici si prohodili pozice Kunz s Koukalem a obrana vypadala na první pohled konsolidovaněji a organizovaněji.

    Domácí hráči působili svižnějším a o něco fotbalovějším dojmem, byli častěji u míče a rovněž lépe kombinovali. Komárnu se dařilo destruktivní hrou bourat rozvíjející se útoky a vyčkávat na rychlé přenesení míče dopředu. První vážnější ohrožení Šindelka přišlo v 26. minutě když domácí dobře zakombinovali ve středu hřiště, ale selhali v zakončení. O něco později byli o něco blíže skórování, když se po přihrávce z levé strany dostal do zakončení domácí útočník, který však nechal vyniknout Šindelka, který v pádu jeho přízemní střelu zlikvidoval.

    Přesně po půl hodině hry prvního poločasu vybojovali naši hráči míč, který se dostal křižnou přihrávkou až na Hošťálka, který se řítil se svým útočným parťákem Žejdlíkem ve dvojici na jediného obránce. Hošťálek míč zatáhl do pokutového území, ke kterému se stáhl poslední domácí hráč. Hošťálek však nezakončoval sám a přihrávkou dopředu na zadní tyč našel Žejdlíka, který míč uklidil do branky. Komárno tak mělo jít do vedení, jenže domácí pomezní rozhodčí pomohl udržet nerozhodný stav, když zvedl praporek a signalizoval Žejdlíkovo postavení mimo hru - na to mu hlavní arbiter skočil a avizovaný ofsajd následně odpískal a spustil řadu nevole v řadách komárenských hráčů a početné skupiny diváků.

    Komárno cítilo velkou křivdu, avšak zbraně nesložilo. Ba naopak. Hráči zjistili, že pokud na soupeře vyvinou tlak a přidají na agresivitě tak Bystřice začne chybovat. A také se tak stalo. Po vybojovaném míči jsme rychle přenesli hru dopředu a vybojovali rohový kop. Po něm už se Komárno mohlo v 35. minutě radovat z úvodní branky zápasu - trefil se J. Žejdlík - 0:1.

    Bystřická rezerva byla brankou zaskočena a dlouho trvalo, než získala zpět svůj zápasový rytmus. Komárno totiž rázem ožilo a chtělo do poločasu přidat ještě jednu branku. O tu se pokoušel po samostatném úniku opět Žejdlík, jenže v poslední chvíli si míč píchl kolem obránce až příliš a s míčem putoval pouze do autu. Domácí se dočkali vyrovnání pár minut před koncem prvního poločasu. Po totožné situaci jaká předcházela neuznanému gólu Komárna. Míč putoval z pravé strany skrz pokutové území na stranu levou, kde byl osamocený Zámorský, který vyrovnal na 1:1. Hold náš pomezní nepomezní Gajda je až hanba férový (p.s. z něj by si měli brát příklad všichni pomezní v naší soutěži).

    Druhý poločas začal vlažnou hrou obou mužstev. Komárenská obrana odrážela útoky domácích, kteří měli převahu především ve středu pole odkud středopolaři rozdávali míče do stran a nabízeli možnost spoluhráčům na centry. Zhruba po čtvrthodině hry odpískal rozhodčí přímý volný kop za špatné postavení brankáře, který míč neustále vykopával až za hranicí pokutového území. K exekuci přímého kopu se postavil místními ne zrovna oblíbený Hošťálek, který svůj technický pokus poslal jen do břevna.

    Hra obou týmů nebyla ideální. Oběma týmům v úmorném vedru docházely síly a tak se hra často kouskovala a čekalo se na nějakou tu hrubou chybu v obraně. Ty však na obou stranách nepřicházely a tak se k dalekonosné střele odhodlal Kunz a byla to inu střela náramná a nechybělo moc, aby domácí strážce svatyně inkasoval kuriózní, leč nádherný gól. Domácí kombinovali, ale chyběla jim finální přihrávka a moment překvapení. M. Žejdlík beczhybně dirigoval obranu a neprohrál snad ani jeden hlavičkový souboj.

    Zhruba čtvrthodiny před koncem zápasu dostal ideální míč do pokutového území Hošťálek, který obešel poslední instanci v domácí obraně, ale díky kličkám si trošku zamotal hlavu a upadl přes ležícího brankáře a marně se domáhal odpískání pokutového kopu. Stejný hráč byl i u poslední šance zápasu. Pár minut před koncem dostal krásný centr z pravé strany do volného prostoru. Tentokráte však matador zvolil špatné řešení, když zakončoval z voleje, ikdyž měl spoustu času i prostoru si míč zpracovat a zakončit přesněji. I z tohoto důvodu skončilo utkání nerozhodně a o majiteli dodatečného bodu musely rozhodnout až pokutové kopy.

    Kopalo se na branku směrem k Hostýnu. První šli na řadu domácí. Šindelek první pokus zlikvidoval - 0:0. Za nás otevřel branku jistým pokusem neomylný Klas - 0:1. Druhého domácího exekutora Šindelek rovněž vychytal - 0:1. Jako druhý si postavil míč Kunz a nemýlil se - 0:2. Třetí domácí pokus nedokázal Šindelek eliminovat - 1:2. Ondroušek poslal kopl míč mizerně a nechal vyniknout brankáře stav 1:2. Čtvrtý domácí hráč se nemýlil - 2:2. Na řadu přišel Žejdlík  s megarozběhem a poslal míč do vrtule na Hostýn - 2:2. Pátý šel kopat Machala, který nedal Šindelkovi šanci - 3:2. Poslední spasitel Majkus stejně jako Žejdlík přestřelil a tak dodatečný bod získali domácí hráči, kteří si do tabulky připsali vítězství 2:1 po penaltách.

 

střídačka: Ondroušek, Matušů, Pávek, Pospíšil, Targoš

diváci: 60

rozhodčí: Závojský O.