Minireport ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Sokol Míškovice

04.06.2015 01:26

 

branky: 6. Hošťálek, 45. a 75. Žejdlík J. - 70. Štěpaník

Dalším soupeřem, který se postavil rozjeté "komárenské mašině" bylo mužstvo TJ Sokolu Míškovice. Hosté se nacházeli před zápasem na 10. místě se ziskem 24 bodů. Minulé klání obou soupeřů přineslo i přes herní převahu Komárno všechny tři body pro Míškovice po těsném výsledku 2:1. Komárno-Osíčko se v současné době nachází v herní, i výsledkové pohodě. Nejlepším dokladem toho může být série 7. vítězných zápasů v řadě za sebou. Domácí trenér Josef Šindelek musel již před zápasem řešit příjemné dilema - na sraz se dostavilo hned 18 hráčů, což je o dva více než je možno střídat (5 střídání) a o 1 více než je dresů. Proto na tribuně zůstal M. Palát spolu s absentujícími Ondrouškem a Šenkyříkem. Počasí bylo krásné, až letnícož se rovněž projevilo na divácké návštěvě, která byla slušná.

 

    Úvod patřil domácímu týmu, který od začátku diktoval tempo zápasu a tlačil se stále více a více na polovinu soupeře. Po faulu na J. Žejdlíka se ujal exekuce volného přímého kopu Hošťálek, který zatím své mířidla jen seřizoval a trefil jen břevno. O pár okamžiků později se již zkušený matador mohl společně s týmem radovat z úvodní branky. Ideální přihrávku do běhu od Koukala převzal zhruba na 30 metrech, míč si pokopl a výstavní střelou otevřel skóre zápasu - 1:0. Komárno bylo otevírací brankou namlsané a neustále se snažilo podnikat dravé útoky na steč soupeřovy branky. Hosté se však z rychlé branky nepoložili, zlepšili defenzívu, obsazování hráčů a nepříjemnými brejky se snažili o pokoření té komárenské. Kdo čekal gólovou kanonádu zásluhou rychlého gólu, tak ten musel být zklamaný. Především tím, co domácí nedokázali přetavit v další branky - velkou možnost měl po přihrávce z pravé strany od Nesvadby nabíhající J. Žejdlík, ale trestuhodně minul.

    Hosté se příliš do zakončení nehrnuli, ale také od nich jsme zaznamenali nějakou tu aktivitu směrem dopředu - v 25. minutě se jeden z hostů opřel do míče a jen tak tak že tvrdá střela nezaskočila chytajícího Šindelka. Další krásnou fotbalovou akci předvedli domácí v 29. minutě po rohovém kopu Majkuse, kdy si na zadní tyč naběhl Kunz a střelou z voleje nechal vyniknout hostujícího brankáře, který byl ve správný čas na správném místě a míč vyrazil ke Klasovi, který z krátké vzdálenosti poslal míč mimo tři tyče. V 38. minutě výborně zakombinoval Majkus s Hošťálkem a po krátkém vyšachování obrany zakončoval Majkus těsně vedle tyče.

    Těsně před odchodem do kabin se narodila druhá gólová akce. Míč se po rychlém získání ve středu hřiště dostal na pravé křídlo, kde si naběhl do volného prostoru obránce Nesvadba, míč zatáhl a předložil jej na paty Hošťálkovi, který patou posunul míč na svého útočného parťáka Žejdlíka, který zametl míč do branky - 2:0. Touto brankou ve 45. minutě poslal Žejdlík obě mužstva do kabin na poločasovou poradu.

    Druhý poločas začal oboustranně opatrně. Komárno již nehrálo svoji hru a zbytečně se uchýlilo k nakopávání. Míče létaly tam a zpátky, záloha byla bez míče a tak nemohla nic moc vymyslet. Zbytečné zbavování se míče bylo jako voda na mlýv hostům, kteří vyrovnali hru a častěji se pouštěli do nebezpečných akcí. Několikrát jim k zakončení chyběl onen pověstný krůček - obrana rovněž měla plné nohy práce. Hra byla hodně rozháraná a nefotbalová.

     I tak jsme nebyli bez šancí. Jeden střelecký pokus zaznamenal Hošťálek, ale druhou branku si nepřipsal díky nepřesnému zakončení. O něco blíže třetí brance v sezóně byl Kunz, který trefil dalekonosným pokusem břevno. O něco aktivnější byl Žejdlík, který se snažil pálit z každé pozice, nýbrž stejně nepřesně jako spoluhráči. A tak udeřilo na straně druhé. Po nenápadné akci špatně odkopl míč, který posunul jen na záložníka, který míč přistrčil na Štěpaníka, který se štěstím prostřelil Šindelka, který ač zasáhl, tak míč stejně doklopýtal do sítě a rázem měly Míškovice o co hrát - 2:1

    Naštěstí inkasovaná branka naše hráče nabudila a přidali na aktivitě. Čtvrthodiny před koncem vybojovali naši hráči rohový kop. Majkus nacentroval míč do vápna kde ho jen těsně minul M. Žejdlík . Avšak Komárno nemuselo smutnět, jelikož na zadní tyči byl důrazný J. Žejdlík, který prostřelil hradbu těl před sebou včetně brankáře a svou druhou brankou v zápase vrátil Komárnu dvoubrankové vedení - 3:1. Hosté po inkasované brance již nedokázali odpovědět a proto domácí FK Komárno-Osíčko zvítězilo po nepřesvědčivém výkonu 3:1.

RESUMÉ: "Opět se ukázalo jak je důležitý vstup do zápasu. První branka vždy tým uklidní a měla by ho povzbudit k vyššímu výkonu, což se stalo, avšak góly nepřicházely a neproměňovali jsme šance. Naštěstí před koncem poločasu jsme odskočili o dva góly. Třetí jsme nepřidali a tak se soupeř kousl a snížil, ale poslední slovo jsme měli my - zaplať Pánbůh :) Škoda jen, že jsme nenavázali na hru, kterou jsme předváděli v Hlinsku - na to se dalo dívat - proti Míškovicím to byla zbytečná křeč a honba za balónem. Ovšem co je hlavní, tak 3 body zůstaly doma a série vítězných zápasů se prodloužila a doufáme, že se nezastaví jen na čísle 8." Hawgh

střídačka: Pávek, Pospíšil, Laibner, Targoš, Václavek, Matušů V.

diváci: 85

rozhodčí: Skyba