Minireport ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Sokol Rymice

15.09.2014 08:21

branky: Palát - Marek, Hajdučko 2x, Kuchár

"Počasí, které panovalo celý týden nad Komárnem dlouho dopředu předurčovalo, že pokud se zápas vůbec bude hrát, tak to bude na hodně promáčeném terénu - celotýdenní déšť řádně zkropil hřiště "na Rybníčku" a tak terén byl, i pro hráče lehčích vah, nesmiřitelným protivníkem. Do Komárna tentokráte přijelo mužstvo z Rymic, které nás v minulé sezóně připravilo o domácí primát neporazitelnosti, který trval více než půl druhého roku (Rymice zvítězily 4:2). V letošním ročníku se Rymice pohybují v horních patrech tabulky - zatím držely neporazitelnost a pátou příčku. Naši hráči se zatím hodně trápí, neproměňují se ani ty nejvyloženější šance a tak se nemůžeme divit, že okupujeme "opět" druhé místo, tentokráte však od spodu. Dalším problémem je absence hráčů, ještě se nestalo, abychom odehrály dva zápasy ve stejné sestavě a tak debata o sehranosti je naprosto zbytečná." Opět chyběla řada hráčů - Orel, Nevtípil, Klas, Majkus, Orava. Raritou bylo obsazení naší lavičky, na které se sešla bratrská trojice Matušů."

Zápas jsme nezačali vůbec špatně. Na podmáčenější straně jsme si vypracovali ze začátku utkání hned 2 gólové příležitosti - tu první měl na hlavě Laibner, druhou, rovněž hlavou neproměnil po centru z pravé strany Pitřík. Naši hráči si počínali, na soupeřově polovině, která byla nacucaná jako houba, nad poměry dobře a soupeře tlačili. 

O zteč soupeřovi branky se pokoušel po standartní situaci Šindelka Palát, kterému v prvním případě chybělo jen pár centrimetrů na teč a ve druhém případě jeho dorážku zastavil brankář ve spolupráci s vodním živlem v podobě kaluže.

O něco více zruchu před hostující brankou způsobila standartní situace J. Šindelka, ovšem vysoký brankář jeho čitelný pokus vyrazil nad břevno na další roh a ani po něm se skóre zatím neměnilo.

Hosté měli situaci, alespoň v prvním poločase jednodušší, když jim stačilo v obraně nevymýšlet kombinace a prostě míč odpálili na suchou polovinu, kde si mohli v klidu zahrát fotbal. Do větší vážnější šance se ani přes "podporu" méně vodnatého terénu nedostávali, ale přesto šli do vedení ze standartní situace. Po rohu se uvolnil hostující kapitán Marek a nechytatelným volejem po zemi poslal Rymice do vedení - 0:1.

Pro domácí to tak byl velký šok, že hosté ze své první vážnější akce šli do vedení. Z tohoto šoku se však příliš nepoučili, jelikož se za okamžik zahrával rohový kop, tentokráte z druhé strany a i ze druhého rohu Komárno inkasovalo - nehlídaný Hajdučko měl jednoduchý úkol jen nastavit hlavu a Šindelek byl opět bezmocný - 0:2.

Ke konci poločasu se do svého typického průniku dostal po přihrávce Švarce, navrátilec do sestavy Komárna a bývalý kapitán, J. Žejdlík, ovšem jeho střela levou nohou jen rozvlnila boční síť za zády hostujícího brankáře a tak Komárnu nebylo přáno v prvním poločase skórovat a odcházelo do kabin s dvoubrankovým mankem 0:2.

Začátkem poločasu druhého "okoštoval" brankáře střelou ze střední vzdálenosti Palát, ovšem brankář byl na místě. Druhé dějství bylo z naší strany vyvinuto mnohem více aktivity než v dějství prvním a to nejen zásluhou méně podmáčené strany. O pokoření brankáře se snažili postupně hlavou Žejdlík a střelou zpoza pokutového území Václavek, ale brankář byl vždy na místě. Komárno se kýžené branky dočkalo v 58. minutě, kdy vznikl zmatek ve vápně - Žejdlík vrátil míč do ohně, kde jej prsama přistrčil Pitřík Palátovi, který si z bezprostřední blízkosti už věděl rady - 1:2. 

Vyrovnání měl za pár minut na kopačce Žejdlík, jehož průnik byl zakončen bodlem vedle pravé tyče. Hosté toho ve druhém poločase příliš nevymysleli a to i zásluhou horšícího se terénu. Když už jsme se nadechovali k vyrovnání, tak přišel šok. Hosté se dostali za obranu do ofsajdové pozice, míč utkvěl v kaluži, kde ho nedokázali odkopnout Nesvadba se Šindelkem dále než k Hajdučkovi, který dokázal vyběhnuvšího Šindelka překonat a definitivně tak utl všechny naděje Komárna na bodový zisk. V posledních okamžicích zápasu ještě naši hráči předvedli jaké je to nechat hostujícího Kuchára ať si vstřelí gól, když k samostatnému průniku chyběl snad jen natažený koberec do našeho vápna a stanovil definitivní podobu zápasu FK Komárno - Osíčko : TJ Sokol Rymice - 1:4.

 

střídačka: Matušů V., Matušů S., Matušů M.

diváci: 60

rozhodčí: Novák A.