Minireport ze zápasu: TJ Sokol Tučapy : FK Komárno-Osíčko

11.05.2015 06:47

branky: Navrátil z pen., Olša - Klas 2x (1 z pen.), Žejdlík, Orel, Kunz, Targoš

    Další dostaveníčko našich borců bylo na hřišti v Tučapech. Domácímu týmu jsme měli co vracet. V podzimním klání obou mužstev na hřišti "na Rybníčku" si 3 body odvezli hosté z Tučap, když nás porazili jednoznačným způsobem 0:3. Ovšem od této porážky a podzimu celkově došlo ke stabilizaci hráčského kádru Komárna a výsledky z posledních zápasů hovoří o návratu staré formy. Komárno zvítězilo 4x po sobě a jistě chtělo potvrdit vzrůstající formu i v Tučapech. Trenér Josef Šindelek měl k dispozici 15 svěřenců - absentovali Ondroušek, Šenkyřík, Václavek, Koukal a Hošťálek.

    Komárno začalo zápas aktivně a více se tlačilo na polovinu soupeře. První příležitost ke změně skóre se naskytla Palátovi, který z ostrého úhlu volil nemastnou střelu namísto přihrávky nabíhajícím spoluhráčům. Domácí byli zaskočeni aktivní hrou soupeře a v úvodní 15 minutovce navštívili pokutové území, jež strážil Šindelek jen sporadicky. Naopak Komárno spoléhalo na rychlé brejky. Po jednom z nich zatáhl míč po pravé straně Žejdlík a našel nalítávajícího Orla, který poslal míč těsně kolem pravé tyče. Na druhé straně mohli z protiútoku jít do vedení domácí ovšem Šindelek byl v pravý čas na pravém místě a byl doslova trefen domácím útočníkem. Skóre zápasu se měnilo až v 25. minutě. Hrubou chybu v obraně vyrobil Nesvadba, který doslova namazal domácím. První šanci Šindelek vyrazil ovšem jen na z druhé vlny nabíhajícího domácího hráče, u kterého byl pozdě vracející se Laibner a musel faulovat. Rozhodčí i přes značnou nevoli v řadách Komárna odpískal pokutový kop, který s přehledem proměnil Navrátil - 1:0.

    Od této chvíle byli více aktivní domácí hráči, kteří využívali okének na krajích obrany a dvakrát v krátkém časovém sledu nebezpečně zahrozili, ovšem skóre se i díky Šindelkovi neměnilo. Komárno se snažilo s vývojem utkání něco udělat, ale naráželo na organizovanou obranu domácích. Když už se nepodařilo srovnat ze hry, na řadu přišla standartní situace. Malé hřiště ještě více nahrálo Nesvadbovi k dlouhému autu, který našel ve 40. minutě na hranici malého vápna Klase jenž zády k bráně protečoval míč a bylo vyrovnáno - 1:1. Komárno mohlo jít před koncem prvního dějství dokonce do vedení - to by však musel M. Žejdlík a Kunz z vyložených šancí dopravit míč za brankovou čáru.

    Druhý poločas začal stejně jako skončil ten první a to aktivní hrou Komárna. V 51. minutě zpracoval míč Palát a s rozmyslem našel chytrou českou uličkou nabíhajícího Žejdlíka, který obešel i brankáře a pohodlně dopravil míč do prázdné branky - 1:2. O 6 minut později vedlo hostující Komárno už o dvě branky. Míč putoval z pravého křídla až na levé, kde si fantasticky naběhl dravý Orel a výstavní střelou vyhnal pavouky z domácí šibenice - 1:3. Parádní desetiminutovku Komárna dokončil z pokutového kopu po ruce domácích uklidňujícím gólem Klas - 1:4. 

    Domácí byli po této rychlé smršti hodně dole a odrazilo se to na předvedené hře. Trápení a krkolomné akce do připravené obrany Komárna nemohly slavit úspěch. Naopak v 70. minutě předvedli "všechovické dvojčata" Kunz s Majkusem krásnou fotbalovou akci. Majkus se neukvapil a počkal na Kunze a nádherně jej poslal na zteč soupeřovy branky. Kunz stejně jako na začátku druhého poločasu Žejdlík obešel brankáře, ovšem vyšší porost a vracející se obránce měli za následek, že si Kunz musel na svůj první gól v této sezóně počkat až na dorážku, která však stála za to. Z pravé strany krásnou křižnou střelou trefil stejné místo jako před ním Orel - 1:5. 

    Po této brance začala nekonečná rošáda v komárenských řadách - kdy se dostali do hry během krátké chvíle všichni čtyři náhradnící a chvíli trvalo než se ztotožnili se svým postem, avšak ani jeden z náhradníků tam nebyl jen do počtu a svou přítomností přispěli k vysokému vítězství. Skóre se však měnilo ještě dvakrát. Nejprve se krásně trefil z volného přímého kopu domácí kapitán Olša, který nedal Šindelkovi šanci - 2:5. Tečku za utkáním plným branek udělal střídající Targoš, který si naběhl do volného prostoru, kde převzal míč a jako zkušený mazák obešel vybíhajícího brankáře a uklidil míč z 25 metrů do opuštěné branky. Čímž si svou první brankou v komárenském dresu řekl o pozornost pokladníka (zápisné ho nemine) - 2:6.

RESUMÉ: "Hráči Komárna předvedli organizovaný a kolektivní výkon celého mužstva. Dobře fungoval střed obrany kde stopeři vyhrávali většinu osobních soubojů. Na krajích obrany to ovšem nebylo ideální - často nestíhali obsazovat hráče a natropili několik chyb (viz. první branka domácích). První poločas nebyl z našeho pohledu ideální. Pozitivum však je, že jsme dokázali odpovědět na úvodní branku domácích ještě v první půli. Druhý poločas byl z našeho pohledu zatím asi nejlepší v sezóně. Hráči se nabízeli, dobře kombinovali a hlavně efektivně zakončovali - 5 branek ve druhé půli hovoří za vše. Výhra je o to cennější, že jsme porazili třetí tým tabulky a před derby si hráči patřičně upevnili sebevědomí a odhodlání vytvořit dlouhou vítěznou sérii :) Howgh."

střídačka: Pávek, Pospíšil, Targoš, Matušů V.

diváci: 70

rozhodčí: Vybíral