REPORT ze zápasu - FK Komárno-Osíčko : Sokol Rymice

20.10.2010 11:34

FK Komárno-Osíčko : Sokol Rymice  6:0 (3:0)

branky: 5. Fabián V., 10. a 90. Žejdlík J., 34. Vagač R., 76.(pen) a 90. Palát M.

"Demolice od úvodních minut"

    Další zápas na domácí půdě sehráli naši hráči v typicky podzimním počasí, kdy se rtuť teploměru vyšplhala 5 stupňů nad nulu, čili lze říci, že se nejednalo o moc přívětivé počasí, ovšem ani to neodradilo domácí diváky, kteří se mohli těšit na poslední domácí zápas této půlsezóny. V tomto zápase jsme hostili tým z Rymic, kteří před tímto zápasem okupovali s 9 body 12. místo naší tabulky. Před tímto zápasem jsme se soupeřem drželi nelichotivou bilanci. Z 12ti vzájemných zápasů jsme 3 x vyhráli, 2 x remizovali a 7 x odešli poraženi, ale každý zápas je jiný a my máme sezónu rozjetou dobře a tak se dalo očekávat, že si Komárno s Rymicemi poradí.

    Trenér Ivo Platek měl několik možných variant pro výběr složení zahajovací sestavy. V brance dostal přednost R. Tvrdoň před T. Bancikem a dalším kdo usedl na lavičku byl taktéž M. Palát, V. Matušů, M. Ondoušek, J. Šindelek a L. Orava - lavička narvaná k prasknutí. Nic tak nebránilo, aby diváci viděli dobrý fotbal, pokud možno s tříbodovou příchutí.

    Zápas začal ve vysokém tempu a již po 20. vteřinách hry mohlo jít Komárno do vedení. Rychlá akce z rozehrávky nakonec neskončila v bráně nýbrž na rohu - R. Orel neprostřelil hostujícího brankáře. Po následném rohu to byl opět R. Orel, který měl velkou šanci na úvodní branku. Promrzlé diváky zahřála až akce z 5. minuty. Dlouhý aut proletěl skrz celé pokutové území až na zadní tyč, kde číhal V. Fabián a téměř do prázdné brány uklidil kulatý nesmysl - 1:0. Tlak Komárna neochaboval, ba naopak domácí borci přidávali na obrátkách. V 10. minutě byl, dle výroku hlavního sudího, faulován "mimo" vápno D. Klas, rozhodčí nařídil přímý volný kop. Úkolu se zmocnil kapitán J. Žejdlík a technickou střelou k levé tyči nedal brankáři šanci - 2:0.
     Další zajímavá akce se odehrála v 15. minutě, to opět zaúřadoval dlouhý aut, který hosté odvrátili a následná střela J. Žejdlíka div netrefila rohový praporek. O pár minut později jsme to byli opět my kdo tlačil na pilu. Kombinace ve středu pole vyústila v pěkný přetažený centr na zadní tyč, kde ovšem v tu dobu nikdo neoperoval. V 21. minutě se obdobná akce opakovala. Opět přetažený míč na zadní tyč, kde se nachomýtl T. Kundrát, jenže tomu chyběl snad jen půl metr, aby míč zamířil do brány. První šanci měli hosté až v 26. minutě, kdy nabídnutou standartní situací vyplašili snad jen přihlížející ptáky za bránou.

    Zhruba po půlhodině tempo hry mírně upadlo. Z šancí stojí za zmínku snad jen slabý pokus J. Žejdlíka, který vysoko přestřelil. V 34. minutě už bylo veseleji. Kapitán J. Žejdlík si vyměnil míč s R. Vagačem, ten napřáhl a nachytal hostujícího brankáře na hruškách - 3:0. O minutu později byl opět při chuti R. Vagač, který zkoušel pozornost nejistého brankáře hostí, ten podcenil plachtící míč a záhy se kopal roh.  R. Vagač se pokusil ohrozit brankáře přímo z rohu, výsledkem byl jen další roh. Zhruba od 40. minuty jsme měli absolutní nadvládu nad míčem, hosté pobíhali jak slepí krtci a nevěděli kam dřív skočit. Do konce poločasu jsme měli tak 3-4 gólové příležitosti a to jmenovitě J. Žejdlík, T. Kundrát, jehož střelu zblokoval V. Fabián a v poslední vážnější akci se blýskl střelou tvrdou leč nepřesnout R. Vagač. A tak hosté odcházeli do kabin s poločasovým přídělem 3 branek.

    Do druhého poločasu jsme vstoupili s jednou změnou. Zraněného M. Matušů nahradil v sestavě M. Palát, který se postavil na levý okraj záložní řady. Vstup do druhé půle jsme měli, jak už bývá naší tradicí, vlažný. První vážnější akci měli hosté, kteří zkoušeli pozornost brankáře Tvrdoně, který ve 3. minutě předvedl zákrok "pro kamery". Tygřím skokem lapil míč vystřelený zpoza šestnáctky a vysloužil si nemalý potlesk domácích příznivců. O minutu později se k odraženému míči dostal R. Vagač, který pálil tvrdě, leč nepřesně. O minutu později to byly opět Rymice kdo zahrozil.     Střelu zpoza pokutového území tečoval jeden z našich obráncu a div balón neskončil v síti, poněvadž brankář Tvrdoň skákal na stranu kam měl letět míč.
    Naši první vážnější akci ve druhém poločase měl na svědomí M. Palát, který si vyměnil míč s J. Žejdlíkem a tvrdou střelou vystrašil hostujícího gólmana, který na 2x jeho střelu zlikvidoval. V další šanci Komárna měl opět prsty M. Palát. Zatáhl míč po levé straně, dostal se do vápna, kde přihrávkou pod sebe hledal nabíhajícího D. Klase, tomu však míč ukradl V. Fabián a gól z toho nebyl. Po čtvrthodině hry měl další šanci na zvýšení skóre J. Žejdlík - jeho střele po roho chybělo pár decimetrů.

    V 18. a 19. minutě jsme měli sérii několika rohů, ze kterých se nedokázali gólově prosadit T. Kundrát a následně také M. Palát, který uvízl ve skrumáži před brankou. Od 20. do 29. minuty se hrál nejhorší fotbal v celém zápase. Chyběl nápad, finální přihrávka a v některých případech i štěstí. Přesně po půlhodině hry se Komárnu podařila kombinační akce. Palát přihrál J. Žejdlíkovi, ten našel V. Fabiána jehož střela měla gólové parametry, ovšem hostující brankář se tentokráte činil a míč vyrazil na roh. Z následného rohu vznikl závar, ze kterého se snažil vymotat J. Žejdlík.    Toho fauloval hostující obránce a rozhodčímu nezbývalo než ukázat na značku pokutového kopu. Míč si bez váhání postavil M. Palát a svou první "novodobou" trefou v dresu Komárna zvýšil na 4:0.
    Další zajimavá akce se udála v minutě s pořadovým číslem 36. M. Palát zakombinoval s J. Žejdlíkem, ten mu míč vrátil, ale střela mířila vedle hostující svatyně. Pátý gólový úspěch Komárna přišel ve 45. minutě. Centr R. Vagače domácí nedokázali odkopnout do bezpečí a kapitán J. Žejdlík křižnou střelou k pravé tyči vystřelil "rukavici" - 5:0. Poslední hřebíček do "rymické rakve" zasadil opět M. Palát, který využil milimetrovou přihrávku od J. Žejdlíka - 6:0.

    Vítězství Komárna bylo zcela zasloužené. Domácí hráči hosty z Rymic po celý zápas skoro k žádné vážnější situaci nepustili a tak si mužstvo FK Komárno-Osíčko připsalo další tři body za vítězství v poměru 6:0.

Sláva vítězům, čest poraženým.

Sestava FK Komárno-Osíčko: Tvrdoň R. - Nesvadba R., Žejdlík M., Valchař P., Matušů M (46.). - Orel R., Vagač R., Kundrát T.(70.), Žejdlík J. - Klas D.(80.), Fabián V.

střídačka: Palát M. (46.), Matušů W., Ondroušek M.(70.), Šindelek J., Bancik T., Orava L.(80.)

nejlepší hráči dle redakce: M. Palát, J. Žejdlík, V. Fabián

nejlepší hráči dle vedení: R. Nesvadba, P. Valchař, J. Žejdlík

rozhodčí: Zapletal ml. (5,5)

diváci: 85

Hodnocení hráčů FK Komárno-Osíčko: Tvrdoň R. (7) - Nesvadba R.(7), Žejdlík M.(6), Valchař P.(7), Matušů M (7). - Orel R. (6), Vagač R. (7), Kundrát T. (7), Žejdlík J. (8) - Klas D. (6) Fabián V. (8) - M. Palát (8), Ondroušek (5), Orava - nehodn.

=gio=