REPORT ze zápasu: FK Komárno-Osíčko - Sokol Hlinsko pod Hostýnem

02.06.2011 09:47

FK Komárno-Osíčko - Sokol Hlinsko pod Hostýnem  6:3 (3:1)

branky: 8. 50. a 67. Klas, 17. a 58. Vagač, 33. Kundrát - 21. a 77. Zapletal, 83. Mikeška

"První dobrý - druhý špatný"

    V dalším domácím zápase přivítalo mužstvo Komárno-Osíčko na svém hřišti mužstvo z nedalekého Hlinska p. Host. Před zápasem jsme měli šňůru 4 vyhraných zápasů v řadě a i se soupeřem nám byla statistika lépe nakloněná. Z posledních 7 měření sil jsme 6x odešli ze zápasu jako vítěz a pouze jednou jsme remizovali. Také pohled na současnou tabulku nás pouze utvrdil v tom, kdo by měl být v dnešním utkání favoritem. Podmínky pro fotbal byly ideální, i přes vydatný déšť, který celou sobotu zkrápěl hřiště "Na rybníčku". Travnatý povrch byl také precizně zastřižen zásluhou "Posečtrávy" J. Kuběji. Také asistent trenéra Sobek měl z čeho vybírat. Na srazu před zápasem se mu hlásilo téměř kompletní mužstvo s vyjímkou M. Matušů (kotník). Dokonce měl ten luxus volby, že se mu hlásili i oba brankáři. Nakonec poskládal následující sestavu: Tvrdoň - Nesvadba, Šindelek, Žejdlík M., Orel - Kundrát, Vagač, Perutka, Žejdlík - Fabián, Klas. Krátce po půl 5 vyběhla zmíněná sestava na hrací plochu vstříc dalším bodům do již tak úspěšné sezóny.


Před zápasem panovala v mužstvu Komárna dobrá nálada

    Komárno začalo zápas tak, jak je v poslední době na domácí půdě zvykem a to náporem. Hned v první minutě zápasu se snažil gólově prosadit R. Vagač, ale brankář byl na místě a jeho střelecký pokus vyrazil brankář na roh. Z tohoto rohu jsme vytěžili jen slabý pokus, který mířil asi 6 metrů vedle. Úvodní branka utkání na sebe nenechala dlouho čekat. V 8. minutě zacílíl neomylný exekutor rohových kopů Vagač na nabíhajícího Klase, který z blízka překonal hostujícího brankáře poprvé - 1:0. Za tři minuty se osmělili také hosté, avšak po dlouhé pauze ukázal těžký zákrok Tvrdoň, který padem pod nohy odmítl brzké vyrovnání. Co se nepovedlo hostům, to se povedlo na druhé straně Vagačovi.


V 8. minutě zápasu se poprvé trefil D. Klas - nakonec zaznamenal hattrick

    V 17. minutě si míč ve vápně posunul Klas, toho nešetrně sestřelil jeden z bránících hráčů a pokutový kop byl na světě. Ten s přehledem sobě vlastním proměnil Vagač a Komárno vedlo dvougólovým rozdílem - 2:0.


Penaltu s přehledem proměnil R. Vagač - 2:0.

 

    Z dvougólového vedení jsme se však neradovali dlouho. Již za 4. minuty využil nedůrazu obrany hostující Zapletal, který se obtočil kolem svého hlídače a střelou k levé tyči vykřesal pro Hlinsko naději - 2:1. Za dvě minuty mohli diváci vidět dalekonosný pokus Žejdlíka, který však ztroskotal na přesnosti. V 32. minutě se do další z šancí řítili hostující hráči. Slibně rozvíjející šanci však zastavil hvizd hlavního rozhodčího na znamení postavení mimo hru. A tak udeřilo na druhé straně. Po výkopu brankáře se míč dostal přes hromadu noh a hlav až k trestuhodně neobsazenému Kundrátovi, který využil nekoncentrovanosti hostujícího brankáře a za jeho velkého přispění vrátil Komárnu dvoubrankové vedení - 3:1. Poslední šanci první půle měli na svědomí hráči Hlinska. Domácí obránci zaspali a nechali na malém vápně trestuhodně neobsazeného hostujícího hráče, kterému mohli domácí pouze děkovat, že nezdramatizoval zbytek prvního poločasu, který skončil vedením Komárna 3:1.


Zákrok Tvrdoně proti dotírajícímu útočníkovi

    Druhý poločas začal šancí kapitána Žejdlíka, který však svoji samostatnou akci nedotáhl do gólového zakončení. V poslední chvíli jej míč neposlechl a nepodařilo se mu přehodit vyběhnuvšího brankáře. O chvilku po něm se však diváci branky přece jen dočkali. Tvrdou střelou se nejprve prezentoval Fabián, jehož střelu vyrazil gólman pouze před nohy nikým nehlídaného Klase, který pohodlně zvýšil vedení Komárna na 4:1. O minutu později mohlo jít Komárno do čtyřgólového vedení to když Fabián vybojoval míč a nabil Vagačovi, kterého zradilo zakončení a míč skončil nad brankou.


Snadnou pozici měl při čtvrtém domácím gólu Klas

    V 53. a 55. minutě o sobě dal vědět také Perutka, který dvakrát pokoušel štěstí střelbou z poza šestnáctky, ale v obou případech byl brankář na místě. V 57. minutě to byl opět domácí kapitán, který prohnal obranu Hlinska - zatáhl po levé straně, nacentroval, ale fabiánovu teč přečetl hostující ochránce svatyně a gól z toho nebyl. O minutu později však již míč ze sítě lovil. Krásnou akcí na jeden dotek se prezentovali Fabián s Klasem, druhý jmenovaný chytře posunul míč patou na nabíhajícího Vagače, a nejlepší hráč zápasu umístěnou střelou zvýšil na 5:1. V té samé minutě se mohli ve skrumáži prosadit Klas s Nevtípilem, ale přes hradbu těl míč do sítě cestu nenalezl.


Krásnou střelou zvýšil R. Vagač už na 5:1

    V 67. minutě se diváci dočkali dalšího hattricku našeho hráče. Klasická situace - Vagač centruje z od rohové zástavy, Klas nabíhá a tečuje míč do sítě - 6:1. Od této chvíle jakoby se naši hráči až příliš ukolébali. Dělali velké hrubky a zbytečně ztráceli míč a do hry se tak dostávali opět hráči Hlinska. Ti několikrát nebezpečně zahrozili a ve vzduchu byl cítit gól. Tak se také stalo. V 77. minutě dostali hosté možnost po zbytečném faulu zahrávat standartku. Míč si postavil Zapletal překopl zeď a v tu chvíli podklouznuvší Tvrdoň stihl říct jen: "do prdele" a míč zapadl do pravé části branky - 6:2.


Míč doplachtil přes zeď až do branky a hosté snižují na 6:2. 

     Domácí se z gólu příliš nepoučili. Za 6 minut školácky fauloval hostujícího záložníka Nesvadba a rozhodčímu nezbylo nic jiného než ukázat i na druhé straně na penaltový puntík. Tvrdoň chtěl tipnout stranu, ovšem Mikeška poslal míč po zemi do prostřed brány a stanovil tak skóre na 6:3. Komárno si v závěru koledovalo ještě o další branku, ale naštěstí se hosté již nedokázali prosadit a tak Komárno po nepřesvědčivém výkonu, hlavně ve druhém poločase, mohlo slavit 3 body za divoké vítězství 6:3 nad týmem Hlinska.


Poslední gól zápasu padl z penalty - Tvrdoň marně tipuje stranu - 6:3.

    Naši hráči se nechali, hlavně ve druhém poločase, po 5ti brankovém vedení ukolébat a v některých pasážích hry slabým soupeřem přehrávat. Takové věci se prostě stávat nesmí a snad se do příštího zápasu hráči z průběhu utkání poučí a chyb se vyvarují, jinak bychom nemohli pomýšlet na jakýkoliv bodový zisk ze hřiště rivala - Loukova. Naše mužstvo se i díky zaváhání Martinic posunulo na druhou příčku tabulky, kterou se mohou hráči minimálně na týden pyšnit.


Pozápasová oslava postupu na druhé místo

Sláva vítězům, čest poraženým !

 

Sestava FK Komárno-Osíčko: Tvrdoň - Nesvadba, Šindelek, Žejdlík M., Orel - Kundrát, Vagač, Perutka, Žejdlík J. - Fabián, Klas

střídačka: Ondroušek, Matušů W., Nevtípil, Orava

nejlepší hráči dle redakce: Klas, Vagač

diváci: 80

rozhodčí: Měrka (6)

=gio=