Report ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : TJ Sokol Tučapy

25.04.2016 07:46


branky: 41. a 88. Žejdlík J., 72. vlastní - 26. Neradil

   Ke druhému jarnímu zápasu přijelo na hřiště "na Rybníček" mužstvo TJ Sokolu Tučapy. Hosté z Tučap v minulém kole prohráli na domácí půdě s rezervou Kostelce u Holešova překvapivě 2:3. Naši hráči rovněž nestačili v souboji o první místo na Prusinovice a po nepřesvědčivém výkonu prohráli 1:3 a opustili pozici lídra soutěže. Podzimní měření sil obou celků skončilo nerozhodně 1:1, to když remízu pro Komárno vystřelil v nastaveném čase Klas. Penaltovou loterii jsme zvládli s větším klidem a zvítězili 1:2.

   Trenéru Josefu Šindelkovi v den zápasu chyběli "duo americanos" Kunz a Kulajta, z pracovních důvodů Holub a ze zdravotních důvodů dvojice Nevtípil a Matušů. Proto se do sestavy, resp. na střídačku vrátil žolík Orava, který tvořil dvojici střídajících hráčů spolu se Šenkyříkem. Hlavním rozhodčím pro tento zápas byl delegován p. Rosický.

    V první vážné šanci zápasu se ocitli domácí hráči, ovšem byli to hosté, kteří šli do vedení, když vystihli špatně rozehrané autové vhazování - autorem branky byl Neradil. Komárno poté zabralo a stále více se tlačilo před branku hostů. V dobré šanci se ocitl Žejdlík a po něm 2x Klas a tutovku spálil z blízka Majkus. S blížícím se poločasem se Komárno nastěhovalo na útočnou polovinu a stále více zaměstnávala obranu Tučap, které spoléhaly na rychlé brejky. Kýženého vyrovnání se domácí dočkali ve 41. minutě když centr z pravé strany uklidil za záda hostujícího brankáře hlavou J. Žejdlík.

    Druhý poločas byl z obou stran vyrovnaný, domácí často chybovali v rozehrávce a to byla voda na mlýn hostům, kteří stejně jako v poločase prvním spoléhali na rychlé přečíslení. Šancí bylo poskrovnu, hra byla často kouskovaná a s přibývajícím časem byla vidět větší snaha o zvrácení skóre zápasu na straně Komárna. Dvě velké šance spálil stejně jako v prvním poločase Majkus, dobře pálil rovněž Tvarůžka. Domácímu trenérovi vyšlo střídání. Václavka nahradil Orava, který byl u zrodu druhé branky v síti domácích. Žejdlík pronikl do pokutového území kde našel minutu vystřídaného Oravu, který lišácky protečoval jeho přihrávku do břevna. V malém vápně poté zazmatkoval obránce s brankářem. První jmenovaný napálil míč do brankáře od kterého míč putoval za brankovou čáru a domácí vedli 2:1. Hosté byli blízko vyrovnání za pár minut, ovšem na brankové čáře nedokázali v typickém ragbyovém mlýně přetlačit domácí val. Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku, ovšem jasnou penaltovou situaci rozhodčí nepostřehl - hosté byli ukřivděni, nutno dodat že zcela právem. Klid do domácích řad přinesla definitivně 88. minuta, kdy si po rohu naběhl na bližší tyč znovu Žejdlík a hlavou pečetil výhru domácího Komárna v poměru 3:1.

více fotografií na stránce Rajče.net od našeho známého fotografa P. Tobolky

https://ptpstudio.rajce.idnes.cz/Komarno_24.04.2016/


Jaroslav Žejdlík a žolík Libor Orava



střídačka: Orava, Šenkyřík

rozhodčí: Rosický

diváci: 100