REPORT ze zápasu - Sokol Hlinsko pod Hostýnem : FK Komárno-Osíčko

27.10.2010 16:39

Sokol Hlinsko pod Hostýnem - FK Komárno-Osíčko  1:3 (1:3)

branky: 15. Podola I. - 12., 13. a 25. Palát M.

"Cenné tři body z hlíny"

     K dalšímu zápasu podzimní části sezóny jsme zajížděli na půdu nedalekého, ovšem neoblíbeného soupeře. Tím soupeřem bylo mužstvo Hlinska pod Hostýnem, které patří mezi naše neoblíbené a zároveň nevyzpytatelné soupeře. Zápasy na půdě Hlinska bývají od prvních minut těžké, špatný terén fotbalovosti moc nenahrává a domácí zde hodně koušou. Ovšem náš tým má na podzim formu na hřištích soupeřů, a tak se dalo očekávat, že si z půdy Hlinska odveze nějaký ten bod.
    
Trenér Ivo Platek měl opět vrásky na čele z toho, jak poskládat základní sestavu a hlavně obranu tak, aby se zde něco uhrálo. V bráně nastoupil opět R. Tvrdoň, v poli poprvé od začátku nastoupil za FK Komárno také M. Palát a ukázalo se to býti jako dobrým tahem trenéra. Naopak trenérovi chyběli Bancik, Orel, Matušů M., Ondroušek a také R. Perutka. Nakonec sestavu poskládal dle nejlepšího možného co bylo k dispozici a šlo se do boje....

    První vážnější akce byla k vidění v 5. minutě, kdy si místo dělal D. Klas, kterého evidentně fauloval domácí obránce, ovšem hlavní rozhodčí měl na věc jiný názor a pokutový kop neodpískal. O minutu později dal poprvé o sobě vědět M. Palát, jehož slabá střela sice mířila mezi tři tyče, ovšem domácího brankáře nemohla ohrozit. První gólová situace se odehrála v minutě 12té. Po standartní situaci z pravé strany prodloužil míč směrem k bráně R. Vagač, důležitý souboj svedl s brankářem D. Klas, který znepříjemnil práci brankáři, který míč nechtěně prodloužil až na zadní tyč, kde číhal nekrytý M. Palát pro kterého nebyl problém vstřelit první gól - 0:1. Druhá branková situace byla k vidění ani né za minutu. Centrovaný míč R. Vagače tentokráte z levé strany sledoval až do meziprostoru mezi malým vápnem a penaltou M. Palát, jež hlavou vstřelil svoji druhou branku v zápase - 0:2. Z dvoubrankového vedení jsme se však neradovali dlouho. Za 2 minuty se po rychlé akci a přenesení míče na pravou stranu a nedůrazu obráncu dostali domácí do zakončení a I. Podola za přispění vracejícího se J. Šindelka snížil na 1:2.

    V 17. minutě jsme rychle rozehráli standartní situaci balón putoval směrem k D. Klasovi, kterému však chybělo pár centimetrů, aby míč uklidil mezi tři tyče. Na další šanci si museli diváci počkat do 21. minuty, kdy se po rychlé akci M. Paláta a R. Vagače dostal do slibné situace T. Kundrát, ovšem tomu centr nesedl a domácí v pohodě odehráli míč do bezpečí. Za tři minuty se dostávali do slibné akce domácí, kteří nakonec vsítili branku. Rozhodčí však správně branku neuznal, protože domácí hráč si zahrál na Diega Maradonu a "božskou rukou" chtěl vyrovnat, po právu za tento pokus obdržel od rozhodčího žlutou kartu.

    Za pár okamžiků se hra přesunula opět před branku domácích. Po faulu na J. Žejdlíka si míč k exekuci standartní situace postavil M. Palát, který rychlou rozehrávkou a také s pomocí teče nachytal na šťopkách domácího brankáře a za necelou čtvrt hodinu dovršil svůj hattrick - 1:3. Do další akce se namotal kapitán J. Žejdlík, který mohl po centru hlavou navýšit skóre Komárna, ovšem jeho hlavička mířila jen těsně vedle levé tyče. V 35. minutě hledal R. Vagač centrem opět J. Žejdlíka, který dobře vracel před bránu, ale nikdo ze spoluhráčů jeho úmysl nepochopil. Do poslední akce se namotali domácí. Po rychlé akci se dostávali do zakončení, ale hráč jež vstřelil gól byl v postavení mimo hru a tak se do kabin odcházelo s dvoubrankovým vedením v poměru 1:3.

    Ve druhém poločasu se toho moc nedělo. Ve 3. minutě zkoušel střílet R. Vagač, ale jeho nadějně vypadající střela byla zblokována na roh, ze kterého naši hráči nic nevytěžili. Další naši šanci měl v 6. minutě M. Palát, který zkoušel štěstí ze standartky, ale stejně jako v předcházejícím případě byla jeho střela zblokována a k brankáři nedoletěla. Do několika příležitostí se ve druhém poločase dostávali také domácí, ovšem dobře fungující obrana v čele s J. Šindelkem odolávala nájezdům domácích. Dopláceli hlavně na nedostatek střeleckých pokusů ze střední vzdálenosti, hodně se tlačili středem, kde naráželi na připravenou hráz hráčů Komárna. Naši hráči se taktéž do ničeho moc nehrnuli, snažili se držet míč a vyrážet do rychlých protiútoků a tímto chtěli definitivně srazit vaz domácích hráčů. Poslední pohlednou akci zakončoval L. Orava, ovšem již před tím zazněl z úst hlavního rozhodčího hvizd a nadějnou a pohlednou akci překazil. V posledních minutách zápasu byla k vidění křečovitá snaha domácích ještě něco z utkáním udělat, ale všechny jejich snahy byly marné.

    Komárno si tak odvezlo všechny 3 body ze hřiště Hlinska pod Hostýnem. Pro Komárno tato výhra znamenala 4 vítězství v řadě na hřišti soupeře a bezproblémové usazení na 4. místě tabulky okresní soutěže. Poděkování patří také početné skupině fanoušků z Komárna, kteří přijeli podpořit naše barvy v cestě za dalším vítězným zápasem. Nutno říci, že v Hlinsku chyběl už jen náš gril s grilovaným sortimentem a zápasové zpravodaje a cítili bychom se zde jako doma.

    Sláva vítězům, čest poraženým.

Sestava FK Komárno-Osíčko: Tvrdoň R. - Nesvadba R., Šindelek J., Žejdlík M., Nevtípil J. - Kundrát T., Vagač R., Žejdlík J., Palát M. - Klas D., Fabián V.

střídačka: Sobek J., Matušů W., Orava L.

nejlepší hráči dle redakce: Šindelek, Palát, Nevtípil (za druhý poločas)

nejlepší hráči dle vedení: Vagač, Palát, Šindelek

diváci: 35

rozhodčí: Měrka (6)

hodnocení hráčů FK Komárno-Osíčko: Tvrdoň R.(6) - Nesvadba R(6), Šindelek J.(7), Žejdlík M.(6), Nevtípil J.(7) - Kundrát T.(6), Vagač R.(7), Žejdlík J.(6), Palát M.(7) - Klas D.(6), Fabián V.(6)