REPORT ze zápasu: Sokol Pravčice - FK Komárno - Osíčko

29.03.2011 14:38

Sokol Pravčice : FK Komárno - Osíčko 0:3 (0:2)

branky: 3. V. Fabián, 28. a 76. J. Žejdlík

"I Pravčice mají svého Gattusa !"

    Na první zápas jarní sezóny (první jarní kolo bylo z důvodu nepříznivého počasí odloženo pozn. autora) zajíždělo naše mužstvo na půdu Pravčic. Naši borci měli Pravčicím co vracet, jelikož první vzájemné měření sil skončilo na podzim překvapivým výsledkem 0:2 pro Pravčice. A tak chtěli hráči přinejmenším vrátit podzimní porážku. Že by mělo mužstvo z Komárna uspět o tom nás mohl přesvědčit už pohled na tabulku, kde hráči Komárna byli na 4. místě s 29 body, a soupeř z Pravčic se krčil na 12. místě tabulky s 15 body na kontě.

    Trenér Ivo Platek však postrádal řadu hráčů. Z rodinných či ze zdravotních důvodů chyběli R. Tvrdoň, bratři Matušů (Wenca a Michal) a R. Nesvadba. Naopak mohl přivítat do týmu novou akvizici. Na poslední chvíli přišel na hostování z SK Rajnochovice do týmu zkušený brankář T. Málek, kterého srdečně vítáme v týmu. Co se týče hrací plochy, tak hrboly dělaly hráčům obou mužstev problémy, ovšem náš tým se s nepřízní vypořádal lépe....

    Zápas začal ve vysokém tempu na obou stranách, na hráčích bylo vidět, že jsou po zimní přestávce řádně nažhavení. První akce byla zároveň akcí gólovou. Klas s Fabiánem skvěle zapresovali na domácí obranu a druhý jmenovaný poslal Komárno do brzkého vedení - 0:1. Druhá vážná šance na sebe nenechala dlouho čekat. Kombinační akci z pravé strany rozehrál Ondroušek, ten našel ve vápně volného Klase, který našel R. Vagače, jehož střelu srazili domácí obránci pouze na roh. Z následného rohového kopu našel Vagač přesně hlavu Nevtípila, který byl úplně volný, jenže jeho "koníčka" s klidem lapil domácí brankář. První vážnější akce domácích se odehrála v 15. minutě, ovšem domácímu "Gattusovi" nechyběla tvrdost, nýbrž přesnost. Domácí měli v zápětí další šanci. Po střele z úhlu zazvonilo za zády T. Málka břevno. Hra domácích připomínala místy ragby, ovšem rozhodčí nechával nepochopitelně hru i přes zákeřnost domácích pokračovat. V 21. minutě byl sestřelen J. Žejdlík a rozhodčí poprvé ukázal žlutou kartu domácímu zadáku. K míči se postavil Vagač, který zkoušel lehkým centrem najít nabíhající spoluhráče, ovšem obránci opět srazili jeho centr na roh. Z rohu centroval Vagač a míč opět našel volného Nevtípila, který tentokrát míč ideálně netrefil.

    Ve 24. minutě poprvé vážněji zasahovala nová akvizice v komárenském týmu, který na dvakrát zlikvidoval rychlý pokus o steč domácích. V 26. minutě jsme měli drtivý tlak, z čehož jsme vytěžili druhou branku. Míč obloučkem poslal za záda brankáře z levé strany kapitán J. Žejdlík a zvýšil na 0:2. O dvě minuty později vyfasoval žlutou kartu za zákrok na půlce M. Žejdlík. Po půlhodině hry jsme se na dlouho dobu usadili na půlce domácích, kteří měli co dělat, aby neinkasovali po třetí. V téže minutě předvedl hráč domácích s číslem 10 nefalšovaný blikanec alá Řepka. U postraní čáry skočil snožmo proti R. Orlovi, který měl velké štěstí, že mu hráč nezasáhl nohy, jinak by byla marodka o jednoho člena bohatší - rozhodčí však neudělil ani žlutou kartu, což vyvolalo nelibost na hřišti. O dvě minuty později vystřelil šajtlí R. Vagač, ovšem jeho střela minula bránu snad o dva metry. Zbytek poločasu se dohrával, hra byla kouskovaná s minimem šancí na obou stranách, jediné čeho přibývalo, bylo zákeřných faulů ze strany domácích a benevolence rozhodčího vůči těmto zákrokům. Do kabin se tak odcházelo za příznivého stavu pro naše barvy v poměru 0:2.

    Druhá půle začala tak jak skončila půle první. Hrálo se převážně ve středu hřiště, hra byla kouskovaná a faulů neubývalo. Až v 53. minutě ukázali domácí trošku fotbalovosti, ovšem střela domácího hráče byla z kategorie lehkých. Naši první šanci druhé půle měl na kopačkách R. Perutka, který vykličkoval dva hráče, ale střela levačkou postádala přesnost i sílu. Další šanci měli na kopačkách opět domácí hráči, kteří se po rychlém brejku dostali před pokutové území, střela postrádala lepší zacílení. V 65. minutě sáhl trenér Platek k prvnímu střídání. L. Orava nahradil R. Perutku, jehož po některém ze zákroků domácích chytla křeč. Druhé střídání na sebe nenechalo dlouho čekat, Kundrát nahradil Ondrouška a hned se podepsal pod náš útočný pokus. Z pravé strany nacentroval, našel volného Klase, který hlavou napálil míč do země a míč skončil nad břevnem. O další rozruch před domácí bránou se postaral vystřídavší Kundrát, který střelou vystrašil domácího gólmana, další šanci měl D. Klas, který neproměnil sólový nájezd z půlky hřiště. Po půlhodině hry ve druhé půli prodlužoval centr hlavou za sebe Fabián, ovšem ani jeden ze dvou dobíhajících hráčů nestihli balón na hrací ploše a šance z toho nebyla. O minutu později si slovo opět vzal kapitán J. Žejdlík, po obrovském zmatku a neschopnosti domácích odkopnout míč do bezpečí prostřelil vše co mu stálo v cestě a zvýšil vedení Komárna na 0:3.

    Toto byl definitivní hřebíček do pravčické rakve, což špatně nesl hlavně "Gattuso #10", který poté vyhledával osobní souboje s kýmkoliv na hřišti, ovšem vyloučit se mu nepovedlo, rozhodčí byl proti, ukázal mu pouze žlutou kartu za kriminální zákrok ze zadu. V 83. minutě předvedl mladším hráčům střelu alá bekhand L. Orava, ovšem jeho pokus nemohl nadělat moc práce domácímu brankáři. V 85. minutě vystřelil jedovatě Vagač, následně potom vznikl zmatek v domácích řadách, který nedokázali naši hráči zužitkovat ve svůj prospěch. Dvě minuty před koncem dostali naši hráči výhodu zahrávání standartní situace z pravé strany. Míče se chopil levák V. Fabián, jeho střela však skončila nad horní tyčkou domácí svatyně. Poslední šanci zápasu měli domácí, kteří se však čestného úspěchu nedočkali, v nastaveném čase mířil domácí útočník pouze o decimetr vedle levé tyče Málkovy branky. Rozhodčí nastavil dvě minuty a naposledy pískl do píšťalky.

    Hosté z Komárna si zaslouženě odváží 3 body ze hřiště Pravčic za jasnou výhru v poměru 0:3. Nutno dodat, že skóre mohlo být, k množství vyložených šancí o mnoho vyšší.

Sláva vítězům, Gattusovi pěst !

 

sestava FK Komárno-Osíčko: Málek T. - Orel R., Žejdlík M., Šindelek J., Nevtípil J. - Ondroušek M., Perutka R., Vagač R., Žejdlík J. - Klas D., Fabián V.

střídačka: Kundrát T., Orava L.

nejlepší hráči dle redakce: Žejdlík J., Vagač R., Žejdlík M.

diváci: (50)

rozhodčí: Halas (5)

=gio=