REPORT ze zápasu: TJ Mrlínek : FK Komárno-Osíčko

01.10.2010 12:57

TJ Mrlínek - FK Komárno-Osíčko 1:4 (0:2)

branky: 77. Josinek - 10. a 19. Fabián, 61. Klas, 83. Vagač


"Týmový výkon z Těhelného pole"

    K dalšímu venkovnímu zápasu naši hráči zajížděli na horkou půdu do nedalekého Mrlínku, který patří k horkým kandidátům na postup do okresního přeboru. Před utkáním bylo zřejmé, že naše barvy nečeká nic lehkého, domácí si na svém hřišti dokáží poradit s lecjakým soupeřem a mnohdy odsud soupeři odjíždí s řádným debaklem. Trenérské duo Platek-Sobek poskládali sestavu dle nejlepšího uvážení. Hlavní změna byla na postu brankáře, kde nastoupil R. Tvrdoň a ukázalo se, že i po dlouhé absenci mezi tyčemi nezapoměl brankářské řemeslo. Utkání se hrálo na terénu, který připomínal "Těhelné pole" a když říkám pole, tak myslím pole doopravdy. Podmáčený terén, déšť a zima jako když praští - prostě "ideální" fotbalové počasí. Ovšem nutno dodat, pro obě mužstva stejné.....

    Do utkání lépe vstoupili domácí a hned ve 2. minutě otestovali pozornost brankáře Tvrdoně, jež jak se později ukázalo, byl hlavním strůjcem překvapivého výsledku. Naši první šanci měl ve své režii kapitán J. Žejdlík. Ve středu hřiště si pohrál se dvěma hráči, avšak jeho střela mířila vedle. O minutu později to byli opět domácí, kteří využili špatného odrazu a stříleli prudce, jenže v bráně byl opět připravený Tvrdoň. Domácí tlačili více a více, další šance následovala hned v zápětí a to když po dlouhém nákopu následovala hlavička, kterou opět zneškodnil náš brankář.
    První gólová akce se rodila velice nenápadně. Po dlouhém výkopu Tvrdoně a přiťuknutí od D. Klase se míč dostal k V. Fabiánovi, který křižnou střelou k levé tyči strhl vedení na naši stranu - 0:1. Domácí hráči, jakoby nevěřili co se stalo a bylo ještě hůře. V 19. minutě se dostali domácí pod tlak, špatně vykopli míč z vlastního pokutového území, míč se dostal k V. Fabiánovi, který si míč zpracoval, následně se obtočil kolem obránce a opět netypicky pravou nohou zvýšil vedení Komárna na 0:2.
    Další zajímavá akce se udála ihned po rozehrání. Dlouhý pas směřoval do vápna, kde se nedohodli Tvrdoň s M. Žejdlíkem a jen tak tak že se domácím nepodařilo skórovat - na poslední chvíli napravil chybu Tvrdoň. Následovala série rohových kopů, se kterými si však naši hráči spolu s brankářem poradili. Od této chvíle převzali otěže zápasu domácí, kteří nám skoro nepůjčili míč, ovšem jejich platonický tlak nevyústil v nějakou větší šanci - hráli pouze po šestnáctku, dále je naši hráči nepustili a co vystřelili tak to pochytal brankář. Velká šance domácích na korigování výsledku přišla ve 44. minutě, kdy se řítili na brankáře, ovšem v poslední chvíli zastavil domácí se vlnu R. Šipula přesným skluzem. První poločas tak skončil překvapivým, ale zaslouženým vedením Komárna v poměru 0:2.

    Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe my. Již po 22 vteřinách jsme mohli přidat další gól, ovšem nadějná šance skončila pouze na rohové zástavě. Domácí také nezůstali pozadu a v 7. minutě testovali pozornost brankáře, který prudkou a skákavou střelu vyrazil na roh. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, terén byl horší a horší a pohyb na tomto terénu byl pro některé hráče velkou překážkou. V 16. minutě jsme se po nenápadné akci dostali na dostřel domácí svatyně. Standartní situaci zahrával M. Matušů, který střelou jež před brankářem sklouzla a ten ji neudržel dal možnost ke skórování D. Klasovi, který nabízenou šancí nepohrdl - 0:3. To byl definitivní hřebíček do domácí rakve. Soubojů ve středu hřiště přibývalo, hra se kouskovala a pro přítomné diváky moc oku nelahodila. Hlavní rozdíl mezi hráči obou týmu byl v bojovnosti, naši hráči bojovali o každý balón, někdy úspěšně, někdy méně, avšak bojovnost šla vidět. Zhruba po půl hodině druhé půle se trefili také domácí. Z nabídnuté standartní situace zkoušel štěstí Josinek, který prvním pokusem trefil zeď, ovšem balón se mu odrazil přímo na nohu a krásnou střelou k tyči snížil na 1:3.
    V 37. minutě mohl dát kuriozní gól R. Vagač. Brankář špatně vykopl, míč se dostal na půlící čáru k R. Vagačovi, který zkoušel střelou přes půl hřiště přehodit vyběhnuvšího brankáře - jeho střela však šla pár metrů vedle. O minutu později bylo takříkajíc "vymalováno". Chyba domácího obránce a důraz V. Fabiána byly rozhodujícími aspekty čtvrtého gólu - V. Fabián vysřelil, brankář míč vyrazil pouze k dobíhajícímu R. Vagačovi, který neměl problém uklidit odražený míč do prázdné domácí svatyně - 1:4.
    Po gólu se již prakticky jen dohrávalo, domácí byli smířeni s prohrou a nám stačilo pouze držet střed pole a hlídat si trojbrankové vedení, což se nakonec podařilo a díky bojovnosti, týmové hře a výbornému brankáři vezeme 3 body z hřiště favorizovaného Mrlínku.

Všem hráčům patří velký dík za předvedený výkon.

Velký dík patří také fanouškům FK Komárno-Osíčko, kteří i přes nevlídné počasí přijeli podpořit svůj tým.


Sestava FKKO: R. Tvrdoň - R. Šipula, J. Šindelek, M. Žejdlík, M. Matušů - R. Orel, R. Vagač, M. Ondroušek, J. Žejdlík - V. Fabián, D. Klas

střídačka: J. Nevtípil, L. Orava, T. Kundrát, V. Matušů

nejlepší hráči dle redakce:
Tvrdoň, Vagač, Fabián

nejlepší hráči dle vedení: Šipula, Fabián, Tvrdoň

rozhodčí: Vymětal (6)

diváci: 90

hodnocení hráčů: R. Tvrdoň (9) - R. Šipula (8), J. Šindelek (7), M. Žejdlík (8), M. Matušů (7) - R. Orel (7), R. Vagač (9), M. Ondroušek (6), J. Žejdlík (7) - V. Fabián (9), D. Klas (8)

=gio=