Report ze zápasu: TJ Slavkov pod Hostýnem : FK Komárno-Osíčko

01.11.2016 15:26


branky: 12. Barot, 20. Šimčík - 36. Kubík

K poslednímu zápasu podzimní části okresního přeboru jsme zavítali na půdu druhého celku tabulky. Domácí TJ Slavkov pod Hostýnem v dosavadní soutěži nestačí jen na vedoucí Zdounky, ovšem jeho útok zaznamenal ve třinácti dosavadních zápasech úctyhodných 51 branek. To naši borci ve své úvodní sezóně ve vyšší soutěži okupují 8. místo tabulky. Na hřištích soupeřů se nám však nedaří, zatím se nám nepodařilo zvítězit na půdě soupeře za 3 body. V dnešním zápase však domácí postrádali svého největšího kanonýra Ponížila, který v dosavadních 12 zápasech zatížil konta soupeřových brankářů takměř třemi desítkami branek. Ten si v minulém zápase přivodil vážné zranění a podzim pro něj skončil.

Trenér Josef Šindelek měl rovněž vrásky na čele, jelikož postrádal několik zraněných, či jinak absentujících hráčů. Chyběli Lukáš, Tvarůžka, Matušů, Václavek, Šenkyřík a Ondroušek a tak neměl pomalu ani kdo usednout na lavičku náhradníků. V útoku nastoupil nestárnoucí Orava, na lavičce náhradníků bylo pouze duo Koukal a Matušů Stanislav, který se do soutěžního zápasu podíval po několikaleté pauze. Čekala se slušná divácká návštěva, což se také potvrdilo. Hlavní rozhodčí p. Tříska přivedl obě mužstva na hrací plochu, kde začal poslední zápas (předposlední, hraje se ještě předehrávka) podzimu.

    Úvod zápasu patřil jednoznačně domácím, kteří chtěli nováčkovi soutěže ukázat, že na druhém místě tabulky nejsou náhodou. Kombinační hrou nás v úvodu zápasu jasně přehrávali a naši hráči museli být neustále na pozoru. První střela na sebe nenechala dlouho čekat a v pozoru musel být hlavně brankář Šindelek. Domácí se poprvé prosadili ve 12. minutě, kdy ke střele zpoza pokutového území napřáhl Barot a Šindelek v brance byl bezmocný - 1:0. 

    Domácí i nadále hýřili aktivitou a v krátkém sledu si připsali několik slibně vyhlížejících střel, ovšem ujala se pouze tečovaná střela Šimčíka, která změnila směr o někoho z bránících hráčů a domácí ve 20. minutě vedli o dvě branky - 2:0.

    Po druhé inkasované brance se naši hráči nepoložili, ba naopak se více semkli a začali aplikovat jednoduchou hru na nakopávané míče dopředu. Domácí pokračovali ve své kombinační hře, ovšem zarputilé bránění naší obrany dovolovalo pouze střely ze střední vzdálenosti. Velkou roli při obranné hře Komárna sehrál stoper M. Žejdlík, který mnohdy na poslední chvíli eliminoval pokusy domácích. Tlak domácích byl otupen a pomalu jsme se do hry dostávali i my a to především díky důrazné a jednoduché hře a v 36. minutě jsme byli za zlepšenou hru odměněni.

    Naši hráči vybojovali míč, od Orla míč putoval ke Kubíkovi, který svou přihrávkou ještě hledal nabíhajícího Žejdlíka. K němu však míč nedoputoval a domácí obránce si jej nešikovně srazil směrem k brance, kde zaváhal i domácí brankář a snížení bylo na světě - 2:1. Branka byla připsána záložníkovi Davidu Kubíkovi.

    Nechybělo mnoho a do poločasu mohlo být vyrovnáno. Pas za obranu na Oravu se zdál být dlouhý, ovšem domácí brankář podcenil situaci a míč mu vypadl přesně k nohám Oravy, který míč potáhl blíže k lajně, ovšem mezi 3 tyče se mu míč dostat nepovedlo. Poté se o zteč Šindelkovy branky pokusili znovu domácí, ovšem jejich muška byla naštěstí pro naše barvy značně vychýlená. Poločas tak skončil těsným vedením domácích 2:1.

    Druhý poločas už nebyl ze strany domácích tak povedený. Hráči Komárna se s vervou pustili do svého soupeře a místy domácí měli velké problémy s dlouhými nakopávanými míči. Domácí ve druhém dějství upustili od své kombinační hry a přizpůsobili se soupeři a hráli na rychlé breaky, které s postupem času byly stále nebezpečnější, protože obrana se začala stále více vysouvat a záložní řada se nestíhala vracet.

    Postupem času jsme přebrali otěže druhé půle do svých rukou a na hráčích byla vidět touha po vyrovnání. Dlouho se nám však nedařilo dostat se na dostřel Čačalovy branky. Párkrát jsme to zkoušeli přes střed, ovšem ten domácí dobře hlídali, tak nezbývalo než zkusit štěstí přes centry a dlouhé auty po stranách. Po jednom z nich byl blízko vyrovnání hlavičkující Žejdlík, ovšem ve svém hájeném území malého vápna výborně zasáhl domácí brankář a radost z gólu tak naši hráči neměli.

    Na druhé straně mohli domácí potvrdit vítězství po rychlém breaku, když ve středu obrany chyběl M. Žejdlík, který byl jako podpora na rohovém kopu, ovšem domácí hráč nedokázal v rychlosti usměrnit míč do branky kolem dobře vyběhnuvšího Šindelka, který mu dobře zmenšil střelecký úhel.

    Bojovný a zarputilý výkon našich hráčů pokračoval a domácí měli velké problémy s udržením těsného stavu. Několikrát jsme se dostali díky standartním situacím k zakončení, avšak bez kýženého gólového efektu. S blížícím se koncem zápasu provedl trenér dvě změny, které měly pomoci hlavně směrem dopředu a málem se vyplatilo. Těsně před koncem zápasu jsme před brankou Slavkova vytvořili ohromný tlak, který vyvrcholil přihrávkou na Kulajtu, který z prostoru mezi malým vápnem a pokutovým územím zazvonil na horní tyč.

Martin Žejdlík

střídačka: Matušů S., Koukal

diváci: 120

rozhodčí: Tříska