Report ze zápasu: TJ Sokol Hlinsko pod Hostýnem : FK Komárno - Osíčko

23.05.2016 07:41

branky: 19. Žejdlík J., 31. Tvarůžka, 43. a 60. Kunz, 87. Matušů V.

   K poslednímu venkovnímu klání sezóny 2015/2016 zajíždělo naše mužstvo na půdu Hlinska pod Hostýnem. Domácí tým se pohybuje od začátku sezóny na chvostu tabulky - před tímto zápasem okupovali domácí předposlední příčku. Našim barvám patří prozatimní první místo před druhými Prusinovicemi. Na hřiště do Hlinska jsme odjížděli ve značně oslabené sestavě.

  Trenér Josef Šindelek postrádal pro nedělní klání Václavka, Kulajtu, Ondrouška, Nevtípila, Koukala a Holuba. Na střídačce proto bylo připraveno improvizované kvarteto - Václav Matušů, předseda klubu Gajdušek, vedoucí mužstva Gadas a trenér Josef Šindelek. Protáhnout své tělo musel jet i Orava. V krásném, takřka letním počasí se tak naši hráči vrhli na svého soupeře v honbě za historickým prvním místem.

    Komárno na nic nečekalo a do svého soupeře se zakouslo od začátku - centr Nesvadby poslal Žejdlík těsně vedle tyče. V 9. minutě zkoušel pozornost brankáře z přímého volného kopu Klas, ovšem stejně jako Žejdlík mířil nepřesně. Ve 13. minutě se po dlouhém autu dostal míč k osamocenému Tvarůžkovi, který dalekonosnou střelou našel náruč brankáře, který měl od začátku plné ruce i nohy práce. O minutu později pálil nepřesně po přiťuknutí Oravy Šenkyřík, který ze slibné pozice minul pravou tyč. Po čtvrthodině hry centroval z levé strany Tvarůžka a v dobré šanci se ocitlo útočné duo Žejdlík - Klas avšak ani jednomu se nepodařilo krásný centr usměrnit mezi 3 tyče.

    Zaslouženého vedení se Komárno ujalo v 19. minutě. Křižný centr z pravé strany od Nesvadby našel přesně hlavu Kunze, který trefil přesně místo, kde v tu dobu stál domácí brankář, který míč vyrazil pouze ke Klasovi, jež míč ideálně netrefil, ale co se nepodařilo Klasovi tak to dokonal Žejdlík, který uklidil míč k levé tyči - 0:1. Domácí působili neškodným dojmem, do útoku se dostávali jen sporadicky.

    V 25. minutě si do volného prostoru naběhl moderní obránce našeho výběru Tvarůžka, který vyzkoušel pozornost brankáře střelou ze střední vzdálenosti - ten jeho pokus zkrotil ve své náruči. O 6. minut později se stejná situace opakovala, ovšem se šťastným koncem pro našeho obránce, který měl tentokráte o něco více času si střelu připravit a ostrou levačkou poslal míč k levé tyči a bylo to 0:2.

    Náš levý obránce byl při chuti, což potvrdila i šance o 2 minuty později. Žejdlík poslal přihrávku za obránce, kde si opět naběhl Tvarůžka, jenže domácí brankář včasným pádem pod nohy zamezil druhé brance v krátkém časovém sledu. Zahanbit se nechtěl nechat ani náš druhý krajní obránce, Nesvadba, který měl rovněž na křídle v celém prvním poločase hodně volného prostoru a taktéž se rozhodl vyzkoušet pozornost brankáře, ovšem jeho střela šla nad břevno. Přesto se nám do poločasu podařilo ještě jednou skórovat a to za vydatného přispění domácích, kteří nešťastně ukopli míč do prostoru kde byl neobsazený Kunz, kterému první pokus o překonání brankáře nevyšel avšak dostal šanci na reparát, který už mu vyšel a míč procedil za brankovou čáru - 0:3. Domácí zahrozili těsně před koncem prvního poločasu když nenápadný dlouhý nákop na branku nebezpečně skočil a nakonec i díky teči Šindelka skončil na břevně. To bylo z pohledu domácích asi největší šance prvního dějství a tak se do kabin odcházelo za pohodlného vedení Komárna v poměru 0:3.

    Druhé dějství začalo oboustranně opatrně. Více ze hry přesto měli naši hráči, kteří domácí drželi v bezpečné vzdálenosti od Šindelkovy branky. Zhruba po deseti minutách druhého poločasu se o druhý střelecký zápis pokoušel hned 2x Tvarůžka, ovšem jeho střely si cestu do branky nenašly. Po čtvrthodině hry nevypustil osobní souboj Kunz a nad svým protivníkem získal míč, který poslal před branku. Jeho úmysl centrovat na zadní tyč překvapil jak domácí, tak naše hráče a za pomocí falše zapadl k levé tyči a pro Kunze to byla v dnešním zápase již druhá branka - 0:4.

    Pár minut na to chtěl konečně svoji střeleckou nemohoucnost protrhnout Majkus, který si udělal kličku do středu hřiště a kroucenou střelou vybídl brankáře ke krásně robinzonádě - hold Majkusovi není souzeno v letošní sezóně dát branku snad ani na tréninku. Na druhé straně o sobě dali po dlouhé době vědět domácí, kteří byli po dlouhém nakopnutém míči a zaváhání obrany blízko ke vstřelení branky, ovšem Šindelek byl přesně tam, kde být měl a šanci zneškodnil. V 70. minutě mohl dovršit hattrick Kunz, ovšem jeho střelu by dokázaly za letu i mouchy pokálet. Chvíli na to jsme nastřelil přímo z rohu břevno a následná skrumáž dopadla lépe pro domácí, kteří odkopli míč daleko do širého pole.

    O protrhnutí střelecké smůly se ještě jednou pokusil Majkus, ovšem jeho pokus na zadní tyč si stejně, jako jeho nezpočet jiných střel, cestu do branky nenašel. Když už to nejde střelecky, tak alespoň Majkus vybídl ke skórování krásným pasem za obranu Šenkyříka, který upaloval sám na brankáře, ovšem tentokráte se znovu vytáhl domácí strážce svatyně a včasným pádem pod nohy zmařil tutovou šanci.

    Poslední šanci zápasu měl na svědomí znovu Majkus, který se neukvapil a počkal na správný moment. Načasovanou přihrávkou našel naběhnuvšího snipera Matušů, který prokázal čich na branky a instinkt střelce a upravil skóre zápasu na konečných 0:5 pro hosty z Komárna.

RESUMÉ: "Utkání se od začátku odehrávalo dle papírových předpokladů. Domácí se do útočení příliš nepouštěli, iniciativa tudíž ležela na našich kopačkách. Důležitá byla první branka, která naše hráče uklidnila a postupem času jsme přidávali branky další. Velké pozitivum ze zápasu je podpora krajních obranců, především pak levého obránce Tvarůžky, který si dokázal nabíhat do volného prostoru a tím vydatně podporoval útočnou aktivitu našeho týmu. Evergreenem letošní sezóny je střelecká mizérie středopolaře Majkuse, který ač branku nedal, tak díky "sázce na jistotu" přispěl na posezoní ukončenou 50 l plechovou krasavicí, plnou životodárného zlatavého moku." V příštím kole musíme potvrdit body z venku a vytoužený triumf v soutěži bude na dosah." 

Luděk Kunz

střídačka: Matušů, Gadas, Gajdušek, Šindelek

diváci: 50

rozhodčí: Sedlář, AR 1 Vychodil