Report ze zápasu: TJ Těšnovice : FK Komárno-OsíčkO

09.04.2018 20:58

branky: 23. Potočný, 29. Matuška, 37. Malát - 18. Studený, 40. Tvarůžka, 58. Kopečný, 74. Klas

Po dvou odložených jarních zápasech jsme zajížděli k prvnímu ostrému zápasu na půdu Těšnovic. Místní klub se v současné době nacházel na 5. místě tabulky. Naši hráči přezimovali na sedmé pozici. Domácí byli oproti našemu týmu rozehraní, když v minulém kole prohráli na pokutové kopy v Němčicích 2:1.

Trenér Marian Palát neměl v tomto zápase moc starostí se sestavou. Moc starostí proto, jelikož musel postavi všechny hráče, kteří se sešli na předzápasovém srazu. Možnosti na střídání byly velmi omezené - na lavičce náhradníků byl trenér, zraněný místopředseda klubu a vedoucí týmu. Ovšem i tak jsme si nenasadili hnědé kalhoty a chtěli jsme uhrát dobrý výsledek a hlavně neudělat ostudu. Již před zápasem bylo jisté, že dneska si bude s míčem, kromě 22 hráčů pohrávat i silný vítr a bude záležet na obou týmech, jak se s tímto neovlivnitelným přírodním živlem poperou.

    Prvním důležitým faktorem ještě před samotným zápasem byl los o stranu, kterou náš kapitán, po dlouhé době vyhrál a zvolil stranu, kde jsme měli vítr v zádech. Utkání začalo oboustranně opatrně a vítr byl více než zdatnym protivníkem. Dalo se očekávat, že se naši hráči pokusí využít silného větru, ovšem příliš jsme brankáře nezaměstnali. Skóre se poprvé měnilo v 17. minutě, kdy se po faulu postavila k exekuci volného přímého kopu dvojice Lukáš - Studený. Míč vyslal na branku druhý jmenovaný, ale trefil zeď. To ho však nemuselo dlouho mrzet, protože odražený míč se k němu vrátil a zkušený matador jej uklidil k pravé tyči a poslal Komárno do vedení - 0:1.

    Z vedení jsme se však neradovali dlouho. Na rohový kop brankář Šindelek nedosáhl a na zadní tyči zůstal neobsazený hráč, který míč vrátil do ohně. Pro Potočného pak nebyl problém jej dostat z bezprostřední blízkosti do sítě - 1:1.

    Na předzápasové poradě dostali hráči pokyny, aby si nijak nekomplikovali situaci a vzadu si život příliš nekomplikovali. To však nedodržel chvíli po vyrovnávající brance M. Žejdlík, který neodkopl míč do bezpečí a míče se rázem zmocnili domácí, kteří nemilosrdně trestali. Křižnou přihrávku před branku zužitkoval ve vedoucí branku Matuška - 2:1.

    Po půlhodině hry se v dobré šanci před brankářem ocitl Tvarůžka, ovšem neposedný míč se mu za záda nejistého brankáře dostat nepodařilo. Na druhé straně se v dobré pozici ocitli znovu domácí, kteří byli po rohovém kopu blízko třetí brance, ovšem mířili jen těsně nad břevno. Jednoduchost předvedl Václavek, který se s míčem nerozpakoval a napálil jej z uctivé vzdálenosti někam směrem na branku - ovšem střela jen těsně minula levou tyč.

    Necelá stovka diváků se do poločasu dočkala dalších branek. Nejprve si mohli od plic zakřičet ti domácí, když po křižné přihrávce a zasekávačce vystřelil levou nohou Malát a trefil se přesně - 3:1.

    Podruhé v úvodním dějství se za hranicí pokutového území do míče opřel Václavek, jehož krásnou střelu vytěsnil konečky prstů domácí brankář. Chvíli na to vybojoval takřka ztracený míč Kopečný a zahrával se rohový kop. Studený míč nacentroval do ohně, kde zaváhal domácí brankář, který míč vyrazil pouze na hlavu vzrůstem nevelkého Tvarůžky, pro kterého nebyl problém dopravit míč do sítě a snížit na 3:2. Na poločasové občerstvení jsme tak odcházeli s jednobrankovým mankem.

   S úvodním hvizdem druhého poločasu se dal očekávat zvýšený tlak domácích, kteří hráli po větru. Ovšem k překvapení všech jim vítr spíše ubližoval, než aby jim pomohl. Několikrát se ovšem dostali do dobré pozice, ale vždy jim chyběl pověstný krok. Naši hráči, vědomi si silného protivítru se snažili kouskovat hru a zahustit střed hřiště, odkud mohla přijít nečekaná střela a to se jim dařilo na výbornou. Občas se nám podařilo dostat se na dostřel branky. Vyrovnat se nám podařilo z nenápadné akce. Kopečný přenechal autové vhazování Lukášovi, který předvedl další ze svých dlouhých autů a první jmenovaný zády k brance hlavou protečoval míč na zadní tyč, kde zapadl k tyči a vyrovnal na 3:3.

    Domácím se hra vůbec nedařila. Možná nečekali tak bojovný výkon Komárna, který všichni hráči předvedli a za svoji laxnost, kdy takřka Šindelka neohrozili byli po zásluze potrestáni. Na levé straně vápna se uvolnil Lukáš, který nepříjemně vystřelil a opět chybující brankář domácích míč vyrazil přímo do míst, kde se nacházel Klas, který chladnokrevně zavěsil a poslal Komárno do vedení 3:4.

    V následujících minutách se dal očekávat mohutný tlak domácích v touze po vyrovnání, ovšem ten se nekonal. Velkou měrou se o to zasloužili středopolaři, kteří zahušťovali prostor a skvělá obrana, která nepřipouštěla větší šance. Největší šanci na vyrovnání měli domácí pět minut před koncem, když střela ze střední vzdálenosti orazítkovala tyč a v posledním závaru před brankou byl na svém místě brankář Šindelek. Komárno se tak mohlo radovat z překvapivého, ale o to cennějšího vítězství, když dokázali vykrást Těšnovice v 11 hráčích a po divokém průběhu tak berou všechny 3 body.

RESUMÉ:"Výborný kolektivní výkon celého týmu byl odměněn skvělými 3 body do tabulky. Všichni hráči zápas odmakali, nikdo si nedovolil nic vypustit. Pohled na naši střídačku je musel o to více motivovat zůstat na hřišti co možná nejdéle. Klobouk dolů pánové! Domácí hráči nás možná trošku podcenili, když viděli v kolika lidech se rozcvičujeme, ovšem na to se historie neptá - fotbal se hraje v 11 a nás bylo 11 zdravých a 3 body nám už taky nikdo neodpáře. Nyní se musíme soustředit na další zápas, který se bude konat v neděli. A nebude to o nic menší zápas, než derby s Loukovem. Body z venku musíme bezpodmínečně potvrdit i doma. 

za bojovný výkon celý tým!!!

střídačka: Palát, Žejdlík J., Gadas

rozhodčí: Závojský

diváci: 75