REPORT ze zápasu - Sokol Žalkovice "B" : FK Komárno-Osíčko

16.04.2011 10:40

Sokol Žalkovice "B" - FK Komárno - Osíčko  4:2 (1:2)

branky: Netopil, Pala, Beliančin, Horák - Žejdlík J., Ondroušek

 

" Z hrušky dolů, pánové ! "

 

    Naši hráči přijeli v neděli krátce po poledni na hriště rezervy Žalkovic. Počasí bylo typicky jarní, ovšem větrné. Hráči Komárna přijeli na půdu Žalkovic povzbuzeni výhrou z minulého kola nad lídrem soutěže z Martinic, a tak chtěli hráči minimálně navázat na předešlý úspěch. Trenér Ivo Platek měl k dispozici celkem 14 hráčů. Chyběli jen "pražáci" R. Tvrdoň a R. Orel a M. Matušů. Následovalo rozcvičení a krátká předzápasová porada, když se z kabiny rozhodčích ozval hvizd, který svolával hráče na hrací plochu.


Pozdravení před zápasem

    Zápas začli lépe domácí, kteří již ve 4. minutě zahrozili střelou z lévé strany, Málek byl však na místě. O tři minuty později se řítil domácí středopolař sám na Málka, který však jeho pokus reflexivně vyrazil mimo prostor brány. Ve 12. minutě se dostali domácí k exekuci rohového kopu, který však mohl ohrozit pouze ptáky na stromech, z následné rozehrávky se dopustil chyby Nevtípil a domácí opět nebezpečně testovali našeho brankáře. O minutu později byla k vidění první branková situace, která tak zprvu ani nevypadala jako gólová. Na půlící čáře vybojoval míč M. Žejdlík, přihrál na bratra Jaroslava, který svým typickým způsobem prošel po levé lajně, zavezl míč do vápna a nemastnou - neslanou střelou překvapil brankáře domácích - 0:1. Komárno se však z vedení neradovalo dlouho, ihned po rozehrání se mohl do listiny střelců zapsat také Fabián, ale nepřehodil vyběhnuvšího brankáře a střela J. Žejdlíka z voleje šla těsně vedle, a tak se osvědčilo staré známé "nedáš - dostaneš", přímočarou akci po pravé straně zakončil vlastním gólem R. Nesvadba, který byl značně dezorientován - 1:1.


Situace před prvním gólem

    Poté hra upadla do průměru, skýtala mnoho nepřesností a ani jedna strana si nedokázala vytvořit větší šanci, hrálo se od 16ky k 16tce, ale to bylo málo. V 35. minutě byli blízko k vedoucímu gólu domácí, kteří opět využili zmatku a nekoncentrovanosti v obraně - střela z pravé strany jen těsně míjela tyč. A tak šlo do vedení opět Komárno - Šindelek na půlící čáře rozehrával volný kop po faulu, našel ve vápně nabíhajícího Fabiána, který z první přenesl míč na pravou stranu, kde si do volného prostoru naběhl M. Ondroušek, který tváří v tvář brankáři umísti míč k pravé tyči - 1:2. To bylo z prvního poločasu vše a naši hráči odcházeli spokojeně na občerstvení do kabin.

    Do druhé půle vstoupily oba týmy vlažně. První vážnější akci zaznamenali až v 53. minutě, to kdy se o střelu z dálky pokoušel R. Nesvadba. Poté se na delší dobu dostali na polovinu Komárna domácí, kteří několikrát nebezpečně pronikali do pokutového území, avšak za cenu přerušení se nedostávali do zakončení. V 58. minutě zahrávali domácí roh - míč letěl do pokutového území, kde jej nepochopitelně zasáhl rukou kapitán J. Žejdlík a rozhodčí po poradě s asistentem na pomezí odpískal pokutový kop, který domácí bezpečně proměnili - 2:2.


Domácí hráči byli o pověstný krok ve předu

    Od této chvíle jako by si hráči Komárna již balili kufry. Neběhalo se, zmatky v obraně, taktika žádná, špatné přihrávky, nulová komunikace - a tak přišel náležitý trest. V 70. minutě vystřelil ze střední vzdálenosti domácí záložník, střela skončila na levé tyči Málkovy svatyně, odrazila se zpět a za přihlížení naší obrany protlačili do naší branky třetí gól - 3:2. Potom nechala nevidomky naše obrana vyniknout brankáře Málka, na kterého se nepochopitelně řítili domácí v poměru 3 na 1, Málek však skvěle vykryl prostor a domácí megašanci eliminoval. Definitivní tečku za zápasem udělali domácí, kteří po rohu a podběhnutí Málka završili skóre utkání na 4:2. Na nějaký zvrat, či dramatizování zápasu už nebyl z pohledu Komárna ani chuť ani čas.


Obrana Komárna zaspala a inkasuje 3. gól, na obrat už hráči neměli síly

    Nutno dodat, že jsme prohráli zcela zaslouženě, v každém případě se jednalo o špatně takticky zvládnuté utkání, špatný týmový výkon, stereotypní hra bez nápadu a tragický výkon některých jednotlivců znamenal pro mužstvo z Komárna pomyslný pád z hrušky na hubu a ztrátu 3 důležitých bodů do boje o čelo tabulky. Snad si z tohoto utkání vezmou hráči ponaučení a nebude se opakovat takto tragický výkon - facka přišla v pravý čas.

 

sestava FK Komárno-Osíčko: Málek T. - Nesvadba R., Žejdlík M., Šindelek J., Nevtípil J. - Ondroušek M., Perutka R., Vagač R., Žejdlík J. - Klas D., Fabián V.

střídačka: Orava L., Kundrát T., Matušů W.

nejlepší hráči: Málek, Perutka, Žejdlík J.

diváci: 100

rozhodčí: Koláček (8)

=gio=