Reportáž ze zápasu: FK Komárno - Osíčko - Sokol Tučapy

14.09.2011 17:22

FK Komárno - Osíčko - Sokol Tučapy  2:3 (1:3)

branky: 13. Žejdlík M., 67. Nevtípil J. - 9. Adámek L., 24. Sedlařík P., 34. Fuksa

 

"Breakové představení Tučap"
 

    Po dvou venkovních zápasech a jednou přestávkou zaviněnou počtem 15 mužstev ve skupině se naši hráči představili opět na domácí půdě. Tentokráte do Komárno zavítalo mužstvo z Tučap, které minulou sezónu ještě válčilo o body o soutěž výš - v okresním přeboru. Před tímto zápasem jsme se s týmem Tučap střetnuli celkem v osmi případech, ale pouze v jednom případě se našim hráčům podařilo remizovat, zbylé zápasy skončily 7x pro Tučapy a tak se naši hráči pokusili o první historickou výhru nad soupeřem z Holešovska. Trenér Josef Šindelek postrádal před zápasem pouze omluveného Radima Orla a Václava Matušů, který laboruje se zraněním. Na srazu se hlásilo celkem 14 hráčů, kteří byli připraveni nastoupit do zápasu. Chvíli po 4té hodině odpolední nastoupila obě mužstva na hrací plochu a dříve než zazněl úvodní hvizd hlavního rozhodčího byla k vidění pietní akce, to když obě mužstva minutou ticha uctila památku hokejistů ruské Jaroslavli, kteří zahynuli minulý týden při letecké katastrofě.


FK Komárno - Osíčko - Sokol Tučapy



    Komárno se do svého soupeře zakouslo hned od úvodního hvizdu a vytvořilo si územní převahu. V první šanci se ocitl Perutka, který se pokusil vystřelit, ale jeho střela si neproklestila cestu přes houštinu těl. Druhá, ale o to vážnější akce byla na hřišti "Na rybníčku" k vidění v minutě 6. to když se po rohu nejvýše vyšrouboval domácí kapitán J. Žejdlík, ale jeho přesný pokus zastavila pouze horní tyčka a právě ta vyslala do rychlého kontru hosty, kteří se prezentovali v téže minutě nepříjemnou střelou. Že budou hosté nebezpeční hlavně z breaků, o tom se všichni přítomní přesvedčili v minutě deváté. Po našem autu se rychle míč dostal k hostujícím středopolařům, kteří vykombinovali celou naši obranu, do breaku se řítil Adámek, ale zdálo se že blíže bude mít k míči domácí brankář, ten však odkopl míč tak nešťastně, že trefil presujícího Adámka, na kterého poté pouze zívala domácí svatyně - 0:1.


Úvodní branka utkání - brankář nastřelil útočníka - ten pak dával do prázdné brány - 0:1


    Naši hráči se však ze šťastné branky Tučap oklepali velice rychle. Po sérii rohových kopů nejvýše vyskočili J. Žejdlík a Fabián, ale míč se dostal k mladšímu z bratrské dvojice Martinovi, který nakonec dostal míč za záda hostujícího brankáře - 1:1.


Situace před vyrovnávacím gólem - Fabián s J. Žejdlíkem čeří vodu - udeřil Žejdlík Martin

    Po vyrovnávací brance se hra vyrovnala a bylo to spíše o tom, kdo udělá další chybu. Tu v 17. minutě vyrobila obrana Tučap, když nechala za sebou volného Klase, který však ve vynikající příležitosti branku trestuhodně přestřelil.


V dobré šanci trestuhodně přestřelil branku D. Klas

    A tak se potvrdilo oklepané sportovní pravidlo - nedáš, dostaneš. Při dalším breakovém útoku hostů se míč dostal až na hranici pokutového území, kde se nestihli vrátit hráči, kteří operovali na pravé straně a Sedlařík trefil míč přesně vedle ruky brankáře Šindelka k pravé tyči - 1:2.


Do otevřené obrany udeřili hosté i podruhé - 1:2

    V 27. minutě mohl vrátit nerozhodný stav Komárnu Fabián, který se dostal k míči po dlouhém výkopu brankáře, ale hostující brankář míč pouze vyrazil na rohový kop. Z následného rohového kopu zahrozili více hráči Tučap než ti naši. Dostali se do rychlého breaku, míč na chvíli zastavil Nesvadba, ale míč poslal na malou domů, ale tak nešťastně, že se míče zmocnil opět atakující útočník hostí a Šindelek měl co dělat, aby na třikrát zlikvidoval rodící se gólovou situaci. Zhruba po půlhodině hry se po dlouhém autu ocitl na zadní tyči Fabián, ale zády k bráně netrefil míč ideálně tak, aby rozjásal domácí příznivce.


Vyrovnat mohl zády k bráně Fabián, ale brankář Tučap byl proti

    Co se nepovedlo domácím, to se potřetí povedlo hostům. Nenápadná akce začala na pravé straně, míč se dostal do pokutového území, kde zůstal na chvilku nikým neatakovaný Fuksa, ten zavřel oči a vystřelil směrem na brankáře, tomu však míč nešťastně tečoval stoper Šindelek, a možná i s trochou podcenění ze strany brankáře, skončil míč za jeho zády potřetí - 1:3.


Hráči Tučap si dobře přebírali hráče ve středu hřiště

    Dvoubrankové vedení hostům stačilo a ti se mohli více zaměřit na defenzívu. Právě úporná defenzíva byl kámen úrazu, naši hráči se dlouho nemohli dostat do vážnějšího ohrožení. V 39. minutě se však zablísklo na lepší časy. Kapitán Žejdlík však namísto přihrávky neobsazeným spoluhráčům volil samostatné zakončení, což nebyla zrovna nejlepší volba. Poslední šanci prvního poločasu měl na svých kopačkách Perutka, který střílel po standartní situaci, ale bohužel pouze do náruče vděčného brankáře. A to byla poslední akce první půle, která skončila vedením Tučap v poměru 1:3.

    O poločase bylo asi v kabině hodně dusno. Trenér Šindelek se rozhodl po přestávce hned pro dvojí střídání. Tragicky hrajícího Ondrouška nahradil Nevtípil a v útoku Orava nahradil nevýrazného Klase. Střídaní hned přineslo své ovoce. Nevtípil se aktivně dostal do útoku a pokusil se ohrozit brankáře, jeho rasantní střela však byla v poslední chvíli sražena hostujícím obráncem. O minutu později se scénář opakoval, pouze měl jiného aktora - střílel J. Žejdlík. Tlak utichl a hra se přenesla spíše do středu pole, kde se hrálo opravdu o každý metr. Tučapy ve druhém poločase už nebyli tak zaměření na breaky, jako především na hlídání dvoubrankového vedení.


Ihned po svém příchodu se dostal ke střele Nevtípil, ale obrana pokus zblokovala

    V 56. minutě přeci jen hráči Komárna našli skulinu v defenzivním bloku Tučap, ale přihrávce kapitána Žejdlíka na nabíhajícího Kundráta nechyběla přesnost, nýbrž o stupínek ubrat na síle. O minutu později se do útoku dostali hostující hráči, ale v poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu vracející se M. Žejdlík, který po celý zápas svedl nespočet hlavičkových soubojů. Že míč je kulatý, o tom se přesvědčil hostující brankář v 58. minutě - dlouhý nákop mu nadělal problémy, a proto raději volil uklizení míče za brankovou čáru.

    V 65. minutě naši hráči zamkli soupeře před brankou, ale bez vážnějšího ohrožení. Pouze standartní situace pokaždé "smrděly gólem", měli jsme výškovou převahu, ale chybělo pověstné štěstí. Ale co se nepovedlo po rozích, to se povedlo po dlouhém autu, kdy díky černé práci Libora Oravy míč proletěl až na zadní tyč, kde měl cestu ke gólu otevřenou, stejně jako ústa bezdomovce na soutěži v pojídaní hamburgerů, nabíhající Nevtípil a hlavou snížil na 2:3.


Gól na 2:3 vstřelil po dlouhém autu osamocený J. Nevtípil

    Od této chvíle měli naši hráči navrch, hosté se k ničemu prakticky nedostali, ale díky impotenci ve střelbě byl tlak pouze územního charakteru. A tak z ojedinělé akce Tučap přišel zasloužený trest. Hostující útočník se řítil po pravé straně za balónem, svedl běžecký souboj se Šindelkem, který musel ven z brány, ale útočník byl rychlejší a Šindelek už nestihl ze souboje uhnout a útočník Tučap se za malou chvíli seznámil s trávníkem tváří tvář. Rozhodčímu Zapletalovi nezbývalo nic jiného, než vytáhnout druhý žlutý kartónek z čehož resultoval kartónek barvy červené a Šindelek musel předčasně pod sprchy - následovala výměna dresů otce se synem.


Nedobrovolně musel do branky v 79. minutě stoper J. Šindelek

    Následnou standartní situaci vyškrábl novopečený brankář nad horní tyč a vysloužil si potlesk diváků. Komárno leč v deseti hráčích, tak v posledních minutách zatlačili, ale s výsledkem už nic neudělal ani v poslední komárenské šanci M. Žejdlík, který pálil po závaru pouze do změtě těl před sebou. Hosté o sobě naposledy dali vědět cca. minutu před koncem kdy zkoušeli prostřelit Šindelka v bráně, ale ten i přes nevysokou postavu míč dostal mezi tři tyče a své čisté konto udržel. Kýženého vyrovnání se Komárno nedočkalo a prohrálo se soupeřem z Tučap o gól v poměru 2:3.


Závěrečný tlak Komárna ke gólu nevedl a Komárno tak prohrálo 2:3

    Nutno dodat, že naši hráči nepředvedli špatný výkon, pouze se vlastními chybami připravovali o zakončení a hlavně střelbu. Bez střelby se prostě vyhrát nemůže a střel, které byl přímo ohrozily bránu bylo v tomto zápase poskromnu. Ještě je třeba říci, že někteří hráči by se měli nad svým výkonem zamyslet a nepředvádět takové výkyvy ve výkonnosti.

Sláva vítězům, čest poraženým !

sestava FK Komárno-Osíčko: Jiří Šindelek - Josef Šindelek, Martin Žejdlík, Roman Nesvadba, Martin Ponížil - Radim Perutka, Jaroslav Žejdlík, Tomáš Kundrát, Martin Ondroušek - Vladimír Fabián, Dušan Klas

střídačka: Jakub Nevtípil, Libor Orava, Lukáš Orava

rozhodčí: Zapletal st.

diváci: 80

=gio=