Reportáž ze zápasu: Sokol Mysločovice "B" - FK Komárno-Osíčko

10.08.2011 10:28

Sokol Mysločovice "B" - FK Komárno-Osíčko  1:2 (0:1)

branky: 58. z pen. Pavlačík - 10. Fabián, 67. Klas

"Hra nic moc - body jsou"

    K prvnímu mistrovskému zápasu nové sezóny 2011/2012 zajížděli naši hráči v neděli odpoledne do Mysločovic, kde měli změřit síly s místním "B" mužstvem. Komárno před zápasem hlásilo oslabení - chyběli Nevtípil, Kundrát a "žolík" Orava. A tak počet hráčů, kteří byli schopni k odpolednímu zápasu se blížil 11. Po příjezdu a rozcvičce se do kabin donesla špatná zpráva - hlavní rozhodčí se k utkání nedostavil a tak měl utkání řídit tzv. "rozhodčí z lidu". K naší smůle jsme však neměli u sebe kartičku, která by dávala na vědomí, že máme oddílového rozhodčího, tak volba byla jasná - domácí funkcionář se ujal dirigentské taktovky. Krátce po půl paté vyběhly obě mužstva na trávník a nelítostný boj o první podzimní body mohl začít.


    Do první šance zápasu se promotal ve 4. minutě Klas, který přihrál patičkou na nabíhajícího Žejdlíka, který však zamířil pouze do boční sítě. Další naše hrozba měla přijít z kopačky Perutky, jeho střela byla ale zblokována. O minutu později zkoušel štěstí z velké vzdálenosti stoper M. Žejdlík, ale ani jeho pumelice zatím v bráně neskončila. Úvodní branku utkání mělo na svědomí útočné duo Klas-Fabián. Prvně jmenovaný jemně prodloužil na Fabiána, který si nechal míč skočit a pravou nohou vstřelil v 10. minutě úvodní branku Komárna v novém ročníku - 0:1.


Utkání od začátku velmi bolelo, své by o tom mohl vykládat určitě D. Klas...

    O dvě minuty později to mohl být tentýž hráč, který mohl vedení Komárna zvýšit, ale namísto chladnokrevného zakončení zvolil přehození, které mu však brankář vystihl a v pohodě míč ukryl do náruče. V 18. minutě to byl opět Fabián, který se po dlouhém autu pokoušel z otočky ohrozit domácího brankáře, avšak přítomnost obránce znamenala pouze rohový kop. Domácí se osmělili až po 20 minutách hry - z poza šestnáctky natáhl ke střele domácí středopolař, ale brankář Šindelek krásnou robinsonádou zmařil šance domácích na vyrovnání.


Hráči jezdili doslova "po prdeli"

    Za dvě minuty domácí znovu dobře zakombinovali, ale k nějakému vážnějšímu ohrožení branky nedošlo. V 31. minutě zahrávalo Komárno rohový kop. Míč se po rohu dostal na hlavu Klase, který jej protečoval do branky, ale za již překonaného brankáře zaskočil na brankové čáře jeden z obránců a na řadu přišel pokutový kop. K jeho exekuci se postavil veterán J. Šindelek, ale tak špatně kopnutou penaltu u něj dlouho nikdo nepamatuje - brankář vystihl jeho slabý pokus a tím držel akcie Mysločovic na přijatelné výši. Komárno tato situace nezlomila - jeden ze svých střeleckých pokusů na bránu vyslal také Perutka, kterému v 34. minutě chybělo pár centimetrů, aby vyhnal z branky všechny mysločovické pavouky.


...ale také i kapitán J. Žejdlík, který byl častým terčem tvrdých zákroků

    Závěr první půle byl ze strany obou mužstev spíše vlažný, hrbolatý terén dělal problémy obou týmům, hodně nepřesných přihrávek na kráse zápasu taky nepřidalo. Poslední šanci první půle měli na svědomí domácí, kteří využili momentální nepřítomnosti Ondrouška, naštěstí z této akce gól díky Šindelkovi opět nepadl a tak Komárno odcházelo do kabin za těsného vedení 0:1.

    Druhá půle začla o něco opatrněji než půle první a také začalo hustě pršet. K prvnímu ohrožení branky se odhodlal v 5. minutě Perutka, jehož polocentr-polostřela vystrašila domácího brankáře, který tento pokus vytěsnil jen na roh. Domácí se do útoku příliš nehrnuli a často ztroskotávali na špatné rozehrávce a pomalém přechodu do útoku. Komárno mělo zase problémy s terénem, který díky vydatnému dešti začínal být vážnějším protivníkem než samotné Mysločovice. Také fakt, že rozhodčí některé ostré zákroky vůbec nepísknul a otáčel auty tak to na psychice našich hráčů příliš neprospělo, ale s tím se do zápasu šlo, že "sudí z lidu" bude domácí tlačit.


Výškovou převahu měli v dnešním zápase na své straně domácí

    Vážnější ohrožení brány přišlo ve 14. minutě z kopačky M. Žejdlíka, který se vydal na útočný výlet po dlouhém autu Nesvadby. Domácí se v 16. minutě po propadnutí naší zálohy dostávali do šance, míč si u brankové čáry poblíž rohového praporku zastavil domácí útočník, kterého ze zadu nakopl neohrabaně obránce Žejdlík a "domácí" rozhodčí neváhal ani vteřinu a podruhé ukázal na značku pokutového kopu - k tyči nasměroval balón Pavlačík - 1:1.


Pokutový kop s přehledem proměnil domácí Pavlačík - 1:1

    Naše hráče tato situace na lopatky nesložila. Hned za chvíli se mohlo skóre opět měnit. Po vzniklém závaru se k míči dostal Ondroušek, který však v poslední chvíli nesklopil nohu a míč pouze zazvonil o břevno. Do další naší akce se doslova přimotal opět Ondroušek, který si míč spracoval rukou, kterou však rozhodčí neviděl a tak dlouho čekal se zakončením, než se dostal do špatného střeleckého úhlu, kde raději volil prudkou přihrávku pod sebe na Žejdlíka, který však bránu přestřelil. Náš tlak pokračoval - kombinační akci Fabiána s Perutkou zakončoval druhý jmenovaný pouze vedle brány. O dvě minuty později se akce s oběma aktéry opakovala znova, pouze s tím rozdílem, že se kopal roh. Tento roh se potom ukázal býti rozhodující akcí zápasu. Orel nacentroval do ohně, kde si na míč naběhl Klas a tečí poslal Komárno opět do vedení - 1:2.


Situace ze 67. minuty zápasu - rohový kop, jež předcházel vítězné brance Klase

    Po tomto gólu se hra stabilizovala, hrál se fotbal průměrné úrovně a ze strany Komárna šlo spíše o udržení hubeného vedení. To se mohlo hráčům Komárna vymstít, po jednom ze závarů z 35. minuty tváří v tvář brankáři Šindelkovi neuspěl domácí hráč, ikdyž se jednalo o 100% šanci - trefil brankáře z pár metrů přímo do nohou. Domácí se ke konci zápasu pokusili uhrát remízu, ale to se jim i díky jejich vlastní neschopnosti naštěstí nepodařilo a Komárno se mohlo po třech nastavených minutách radovat z těžce vydřeného vítězství v poměru 1:2.


Zákrok zápasu, jež zajistil Komárnu 3 cenné body


Všichni hráči předvedli bojovný výkon, i přesto že to mnohdy hráčům nešlo kombinačně a po celou dobu se potýkali se špatným terénem a hustým deštěm, tak vítězství je o to cennější. Všem zúčastněným díky.


Konec zápasu: Sokol Mysločovice "B" - FK Komárno-Osíčko 1:2


Sestava FK Komárno-Osíčko:
Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Žejdlík Martin, Nesvadba Roman, Ponížil Martin - Orel Radim, Perutka Radim, Ondroušek Martin, Žejdlík Jaroslav - Klas Dušan, Fabián Vladimír

střídačka: Matušů Václav, Gadas Jaromír

diváci: 30

nejlepší hráči zápasu: Šindelek Jiří, Ponížil Martin, Klas Dušan

rozhodčí: z lidu (hlavní rozhodčí se nedostavil)

=gio=