Reportáž ze zápasu: Sokol Rymice - FK Komárno-Osíčko

25.08.2011 09:34

Sokol Rymice - FK Komárno-Osíčko  3:0 (1:0)

branky: 45. Kaňa, 47. Bartalský, 72. Fuksa

"Málo střel - málo bodů"


   Ke třetímu zápasu nové sezóny zajížděli hráči FK Komárno-Osíčko na půdu do Rymic. Předzápasové spekulace naznačovaly, že by Komárno mělo v tomto zápase tahat za delší konec provazu a nemělo by mít problémy mužstvo z Rymic porazit. Papírové předpoklady hovořily jasně ve prospěch Komárna, které Rymice 4x po sobě porazilo. Na srazu před zápasem se nakonec funkcionáři Komárna dopočítali dvanácti hráčů. V tropickém vedru tak obě jedenáctky krátce po půl paté vyběhly na trávník, aby si to rozdaly o další podzimní body.


Sokol Rymice - FK Komárno-Osíčko
 

   Komárno začalo dobře a svého soupeře uzamklo před šestnáctkou - výsledkem byly dva rohové kopy krátce za sebou a střela stopera Žejdlíka z uctivé vzdálenosti, kterou však domácí brankář v klidu kontroloval. Tak jak zápas rychle nabral na otáčkách, tak zase rychle ztratil a ani jedno mužstvo se nedokázalo vyrovnat z úmorným vedrem a také hrbolatým terénem, který dělal hráčům nemalé problémy.


V zápase jsme měli výškovou převahu, přesto jsme gól nevstřelili

   První ohrožení ze strany domácích přišlo v 10. minutě to když se snažil Šindelka v bráně překonat střelou z poza pokutového území domácí hráč, ale přestřelil. Další příležitost domácích přišla zhruba po čtvrthodině hry - nikým nehlídaný byl na okamžik domácí útočník, ale zklamalo ho zakončení a skóre se neměnilo. Kdyby nechyběl Fabiánovi a Klasovi klid, mohlo se skóre měnit ve 20. minutě. První jmenovaný zachytil rozehrávku soupeře a se svým parťákem z útoku šli 2 na 2, ale zásluhou špatné přihrávky si domácí obrana mohla oddychnout. Ve 27. minutě našel Fabián centrem M. Žejdlíka, který hlavou orazítkoval pouze břevno a dorážka J. Žejdlíka skončila pouze na nohou bránícího hráče a následný faul byl vyústěním nervózního projevu Komárna. V 34. minutě se do šance dostali domácí a hostující obranu vystavili do role statistů. Domělý ofsajd tak skončil samostatným nájezdem domácího útočníka na Šindelka, který na dvakrát tutu velkou příležitost zlikvidolal. 5 minut před koncem poločasu zahrozili opět domácí a to střelou z 35 metrů, která si však cestu do brány i díky falši nenašla.


Hlavička Martina Žejdlíka skončila pouze na břevně

   Rozuzlení první půle mohlo přijít ve 41. minutě. Fabián si vyměnil míč s J. Žejdlíkem, který se řítil sám na domácího strážce branky, ale nepříliš důrazným zakončením nechal pouze vyniknout brankáře. A tak se potrvrdilo známé pravidlo - nedáš, dostaneš.


Největší šanci spálil ve 41. minutě kapitán Žejdlík

  V poslední minutě prvního dění ztratil míč po autu Klas, domácí nastartovali rychlou akci z čehož pramenil break po pravé straně, kde svému soupeři nestíhal Ponížil a domácí se střelou Kaňi k pravé tyči ujali vedení 1:0. Krátce nato rozhodčí ukončil první poločas, který skončil hubeným vedením domácího týmu.


První branku vstřelili domácí po rychlém breaku

   Druhý poločas začali hráči Komárna dobře a zdálo se, že na "šatňáka" zapoměli. Ale co se nestalo. Po dvou minutách přišel zbytečný faul Ponížila před pokutovým územím z čehož resultovala standartní situace. K exekuci se postavil domácí bek Bartalský a krásnou střelou poslal domácí do dvoubrankového vedení - při gólu neměl čisté svědomí brankář Šindelek, který byl možná až příliš schován za zdí - 2:0. Rychle odčinit dvoubrankové manko mohl po rohu M. Žejdlík, ke kterému proletěl míč, ale ani dlouhé nohy na gól nestačily. Komárno poté svého soupeře přitisklo před šestnáctku a domácí si oddychli pouze za cenu dlouhých odkopů.


Blízko ke gólu byl krátce po druhé brance domácích M. Žejdlík

   Téměř 15 minut Komárno bušilo do svého soupeře a nepustilo Rymice za půlku, ale bez střelby a nápadu prostě val domácích nemohl padnout. Čím více Komárno chtělo zvrátit nepříznivý stav, tím více se v obraně objevovaly mezery. Jednu z děr v obraně mohl v 68. minutě využít v další branku domácí "buldozer" Fuksa, ale jeho pokus skončil pár decimetrů vedle branky. O pět minut později už Komárno tolik štěstí nemělo. Špatnou rozehrávkou nabídl možnost ke skórování domácímu Fuksovi M. Žejdlík a ten si s touto příležitostí věděl rady - hokejovým blafákem obešel i poslední komárenskou instanci a zvýšil vedení svého týmu na 3:0.


Definitivní podobu dal zápasu v 72. minutě domácí Fuksa - 3:0

   Komárno poté převzalo otěže zápasu a soupeře přitlačilo, ale absence střel či nápadité akce měla za následek pouze platonický tlak a žádnou změnu ve skóre. Největší šancí v závěrečném tlaku Komárna byl střelecký pokus Perutky ze standartní situace a hlavička J. Žejdlíka. Komárno tak muselo spolknout hořkou pilulku v podobě překvapivé porážky na hřišti Rymic v poměru 3:0.


Ohrozit bránu se pokusil ze standartní situace R. Perutka

 

Sláva vítězům, čest poraženým.

Sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Žejdlík Martin, Nesvadba Roman, Ponížil Martin - Ondroušek Martin, Perutka Radim, Kundrát Tomáš, Žejdlík Jaroslav - Klas Dušan, Fabián Vladimír

střídačka: Matušů Václav, Gajdůšek Miroslav

diváci: 70

rozhodčí: Sedlář

=gio=